Przetargi.pl
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie.

Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Tychowie ogłasza przetarg

  • Adres: 78-220 Tychowo, Dworcowa 11
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 943439380
  • Data zamieszczenia: 2022-12-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Tychowie
    Dworcowa 11
    78-220 Tychowo, woj. zachodniopomorskie
    tel. 943439380
    REGON: 000270320
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB - Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowado czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu; wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw.WARZYWA , OWOCE ŚWIEŻE -Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości. Owoce, warzywa, powinny być niezwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych; owoce kulisto-stożkowate dopuszcza się nieregularne, intensywny kolor, soczyste. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, niepopękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny.ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji; oleje i roślinne - olej przejrzysty, tłuszcze dobrej jakości nie zjełczałe; produkty przemiału ziarna zachowują naturalny zapach i kolor, mąka sypka konsystencja, drobna granulacja, czysta;makarony sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty.PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów,niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.PIECZYWO I WYROBY PIEKARSKIE, chrupkie, świeże, niegumiaste Drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonego i muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100gproduktuoraz 10g tłuszczu/100g produktu.JAJA- Jaja klasa wagowa L (63-73 g.) chów 3/PL (klatkowy) świeże, niepopękane skorupki.PRODUKTY MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń,odpowiednio mrożone, świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP. 175G-340G
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach