Powiatowy Zakład Aktywności Zawodowej w Wałczu ogłasza przetarg
- Adres: 78-600 Wałcz, Wronia 38
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-12-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zakład Aktywności Zawodowej w Wałczu
Wronia 38
78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie
REGON: 381852676 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samorządowy zakład budżetowy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne muszą być wysokiej jakości, spełniać wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach, posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne będą przechowywane u zamawiającego, w pojemnikach wykonawcy do czasu kolejnej dostawy (pojemniki czyste, bez obcych zapachów, mające atesty, powinny być przeznaczone tylko do jednego rodzaju asortymentu).WYMAGANIA DOTYCZĄCE WSZYSTKICH PRODUKTÓW (wędliny): Pakowanie Pojemnik plastikowy, folia, (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Znakowanie (oznakowanie powinno zawierać): nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, znak identyfikacyjny, numer partii produkcyjnej, pojemność opakowania, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do…….. dzień, miesiąc, rok), warunki przechowywania. Transport specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym odpowiednio do transportowanego środka spożywczego. Transport powinien odbywać się w sposób zabezpieczający przed zgnieceniem, uszkodzeniem, zgniciem i zamoknięciem. Środki transportu powinny być czyste (w szczególności wolne od zanieczyszczeń środkami ochrony roślin, nawozami mineralnymi itp.) i bez obcych zapachów.WYMAGANIA DOTYCZĄCE WSZYSTKICH PRODUKTÓW (mięso): Znakowanie – oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, znak identyfikacyjny, numer partii produkcyjnej, pojemność opakowania, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ……dzień, miesiąc, rok), warunki przechowywania. Transport specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym odpowiednio do transportowanego środka spożywczego. Transport powinien odbywać się w sposób zabezpieczający przed zgnieceniem, uszkodzeniem, gniciem i zamoknięciem. Środki transportu powinny być czyste (w szczególności wolne od zanieczyszczeń środkami ochrony roślin, nawozami mineralnymi itp.) i bez obcych zapachów. Zapach : swoisty dla danego mięsa. Wygląd i powierzchnia: Mięso czyste, bez sladów jakichkolwiek zanieczyszczeń o barwe jasnoczerwonej, czerwonej bez przebarwień. Powierzchnia czysta, gładka, nie zakrwawiona, nie postrzepiona, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań. Mięso nieostrzykiwane. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
Dodano: 2024-05-30 - Dostawy mięsa i produktów mięsno – wędliniarskich dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. K. Maciejewicza w Szczecinie
Dodano: 2024-05-28 - Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych
Dodano: 2024-05-18 - Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych
Dodano: 2024-04-21 - Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2024 roku
Dodano: 2023-12-23 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Zawodowego im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie
Dodano: 2023-12-18 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych do Internatu Zespołu Szkół Elektryczno - Elektronicznych w Szczecinie
Dodano: 2023-12-10 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SP 56 W PODZIALE NA CZĘŚCI
Dodano: 2023-12-07 - „ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY ZESPOŁU SZKÓŁ IM. PAMIĘCI OFIAR TERRORYZMU 11 WRZEŚNIA 2001 ROKU W KALISZU POMORSKIM”
Dodano: 2023-11-29 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 48 w Szczecinie w podziale na części.
Dodano: 2023-08-22