Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej ogłasza przetarg
- Adres: 00-315 Warszawa, ul. Karowa 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 5966160 , fax. 022 5966474, 8279354
- Data zamieszczenia: 2016-01-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej
ul. Karowa 2 2
00-315 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 5966160, fax. 022 5966474, 8279354
REGON: 00137222900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalkarowa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZAKUP I DOSTAWY WĘDLIN - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy wędlin. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 1. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 ze zm.) b) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z dnia 2006 r., Nr 17, poz.127 ze zm.) 2. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem spełniającym wymagania sanitarne zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 3. Okres przydatności każdej dostarczonej partii towaru nie będzie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta licząc od daty dostarczenia do Zamawiającego. 4. Wymagania dotyczące znakowania i opakowania: Opakowania jednostkowe wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste, nieuszkodzone, zabezpieczające produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku lub kartonie wykonanym z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie transportowe powinno być czyste, nieuszkodzone oraz zabezpieczać asortyment przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem. Każdy produkt powinien posiadać etykietę zawierającą następujące dane: -nazwę produktu -termin przydatności do spożycia -nazwę producenta, adres -warunki przechowywania -dane dotyczące składników występujących w produkcie -masę netto -oraz pozostałe informację zgodnie z obowiązującym prawem 5. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni wynikające z niedowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nie przyleganie osłonki do wędlin. 6. Wszystkie wędliny powinny być wykonane według obowiązujących norm, nie dopuszczalne jest rozpadanie się wędliny podczas krojenia. 4. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał wdrożony systemu HACCP. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311305
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalkarowa.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa i wędlin, konserw mięsnych, konserw rybnych, ryb mrożonych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie. Oznaczenie sprawy Dkw220/2/2016.
Dodano: 2016-03-09 - ZAKUP I DOSTAWY WĘDLIN
Dodano: 2016-02-25 - dostawa mięsa oraz wędlin do kuchni SP ZOZ Siedlce
Dodano: 2015-12-28 - dostawa mięsa oraz wędlin do kuchni SP ZOZ Siedlce
Dodano: 2015-12-28 - dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2015-12-03 - Dostawa mięsa, wędlin, drobiu i ryb.
Dodano: 2015-11-27 - DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN
Dodano: 2015-08-06 - Dostawy mięsa i wędlin, konserw mięsnych, konserw rybnych, ryb mrożonych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie-Białołęce - oznaczenie sprawy DKw220/3/2015
Dodano: 2015-03-04 - DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN
Dodano: 2015-02-03 - Dostawa wędlin
Dodano: 2015-01-29