Przetargi.pl
Zakup i dostawy ryb, produktów rybnych i mrożonek dla Jednostki Wojskowej 2063 oraz Domu Emeryta Wojskowego

Jednostka Wojskowa 2063 ogłasza przetarg

  • Adres: 00-909 Warszawa, ul. Banacha 2
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 6824215, 6824375, 6824121 , fax. 22 6824108
  • Data zamieszczenia: 2012-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 2063
    ul. Banacha 2 2
    00-909 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 6824215, 6824375, 6824121, fax. 22 6824108
    REGON: 01021033300014
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zamowienia.ozdgw.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawy ryb, produktów rybnych i mrożonek dla Jednostki Wojskowej 2063 oraz Domu Emeryta Wojskowego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego jest zakup i dostawy ryb, produktów rybnych i mrożonek dla Jednostki Wojskowej 2063 oraz Domu Emeryta Wojskowego (kod CPV: 15200000-0, 15331170-9, 15896000-5). Przedmiot wyszczególniono w Formularzu cenowym - Ofercie wykonawcy stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Wykonawca biorący udział w postępowaniu musi spełniać warunki określone w rozdz. V i VI SIWZ. 3. Oferowany asortyment w kol. nr 3 zał. nr 2 do SIWZ Formularz cenowy/Oferta Wykonawcy powinien być oznaczony: nazwą produktu, masą netto, nazwą dostawcy - producenta, krajem pochodzenia, terminem przydatności do spożycia. 4. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 48 godzin od daty dostawy do Zamawiającego. 5. Zamawiany asortyment musi spełniać wymagania dotyczące maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, jej składnikach, dozwolonych substancjach dodatkowych oraz substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dn. 30 kwietnia 2004 r.). 6. Sposób i termin dostawy: a) Wielkość każdorazowych, dostaw określana będzie przez Zamawiającego telefonicznie z 1 dniowym wyprzedzeniem w granicach ilości wymienionych w kolumnach nr 6 i 7 zał. nr 2 do SIWZ, Formularz cenowy/Oferta Wykonawcy. b) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostawy zamawianych produktów trzy razy w tygodniu do magazynu żywnościowego DEW przy ul. Pirenejska 6 w Warszawie, magazynu żywnościowego stołówki JW 2063 przy ul. Radiowa 2 w Warszawie, zamówienie będzie składane z jednodniowym wyprzedzeniem; c) podział asortymentu według miejsca dostawy zawiera się w Formularzu cenowym/Ofercie Wykonawcy stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ; d) Zamawiający zastrzega, że faktyczna realizacja przedmiotu zamówienia będzie zależna od potrzeb Zamawiającego. Niepełne wykorzystanie maksymalnych ilości przedmiotu zamówienia nie może być podstawą do roszczeń ze strony Wykonawcy. 7. Ilościowy i jakościowy odbiór towarów będących przedmiotem każdorazowych, dostaw będzie dokonywany przez Zamawiającego w magazynie żywnościowym przy ulicy Pirenejska 5 w Warszawie oraz magazynie żywnościowym stołówki Jednostki Wojskowej Nr 2063 przy ulicy Radiowej 2 również w Warszawie. 8. Zamawiane ryby, produkty rybne i mrożonki powinny być dostarczane w atestowanych opakowaniach jednorazowych i zwrotnych spełniających wymagania sanitarno epidemiologiczne określone w Ustawie z dnia 6 września 2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz.U. z 2001 Nr 128 poz. 1408). Powinny również spełniać wymagania dotyczące maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, jej składnikach, dozwolonych substancjach dodatkowych oraz substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 30 kwietnia 2004 r. w sprawie maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancjach dodatkowych, substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Dz. U.2004 Nr 120, poz.1257 z późn. zm.). 9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów spełniających wszystkie wymogi obowiązujących przepisów prawa (dotyczące ryb, produktów rybnych i mrożonek) i/lub aktualnie obowiązujących polskich normach (odnoszących się do tych produktów). W przypadku reklamacji dostarczonego produktu wszystkie jego parametry będą badane zgodnie z metodami opisanymi w aktualnie obowiązujących polskich normach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zamowienia.jw2063.wp.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach