Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 25-381 Kielce, ul. Langiewicza 2
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. (041) 361 58 17 , fax. (041) 361 58 17
- Data zamieszczenia: 2014-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego
ul. Langiewicza 2 2
25-381 Kielce, woj. świętokrzyskie
tel. (041) 361 58 17, fax. (041) 361 58 17 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.chok.kielce.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa świeżego mleka i artykułów mleczarskich, mrożonych owoców, warzyw i ryb, pieczywa i wyrobów cukierniczych w okresie od stycznia 2015r. do 30.06.2015 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa: świeżego mleka i artykułów mleczarskich , mrożonych owoców, warzyw i ryb, pieczywa i wyrobów cukierniczych w okresie od stycznia 2015r.umowy do 30.06.2015 r., wg ilości i asortymentu szczegółowo określonych w formularzach asortymentowo- cenowych podzielonych na pakiety (części) od nr1 do nr 3 w załączniku nr1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia: Pakiet nr1- Zakup i dostawa świeżego mleka i artykułów mleczarskich Pakiet nr2- Zakup i dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb Pakiet nr3- Zakup i dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych 3.Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem i służą do obliczenia ceny oferty (tj. ustalenia maksymalnego wynagrodzenia Wykonawcy). Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części towaru wynikającym z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania. 4.Uwagi do pakietów: Pakiet nr1-Zakup i dostawa świeżego mleka i artykułów mleczarskich: dostawa towaru własnym transportem, rozładunek do magazynu Zamawiającego na koszt i ryzyko Wykonawcy. Towar będący przedmiotem zamówienia Zamawiający będzie zamawiał sukcesywnie w miarę rzeczywistych potrzeb. Dostawy realizowane będą w miarę składanych zamówień w dniu złożenia zamówienia lub najpóźniej następnego dnia w ustalonych godzinach. Konieczność oznakowania produktów etykietą producenta, dostawa towaru w I gatunku, każdy z produktów musi posiadać datę produkcji i termin przydatności do spożycia i umieszczoną etykietę producenta z datą przydatności do spożycia. Dostawa towaru w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi). Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo. Zamówienia cząstkowe będą składane faksem ( w przypadku problemów z wysłaniem zamówienia faksem droga elektroniczna). Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. Pakiet nr2-Zakup i dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb: dostawa towaru własnym transportem, rozładunek do magazynu Zamawiającego. Towar będący przedmiotem zamówienia zamawiający będzie zamawiał sukcesywnie w miarę rzeczywistych potrzeb. Dostawy realizowane będą 1 raz w tygodniu w terminie 2 dni od daty złożenia zamówienia, w ustalonych godzinach, na podstawie zamówień cząstkowych przesłanych na faks (w przypadku problemów z wysłaniem zamówienia faksem droga elektroniczna).Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia kupowanych produktów w dniu ich odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego wyrobu. Dostawa towaru w odpowiednich opakowaniach (nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Konieczność oznakowania produktów etykietą producenta, dostawa towaru w I gatunku, każdy z produktów musi posiadać datę produkcji i termin przydatności do spożycia i umieszczoną etykietę producenta z datą przydatności do spożycia. Dostawa towaru na koszt i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. Pakiet nr3-Zakup i dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych: dostawa towaru własnym transportem, rozładunek do Magazynu Zamawiającego, dostawa na koszt i ryzyko Wykonawcy transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Towar będący przedmiotem zamówienia zamawiający będzie zamawiał sukcesywnie w miarę rzeczywistych potrzeb. Dostawy realizowane będą w miarę składanych zamówień w dniu złożenia zamówienia lub najpóźniej następnego dnia w ustalonych godzinach Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Realizacja dostaw odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych przesłanych na faks ( w przypadku problemów z wysłaniem zamówienia faksem droga elektroniczna). Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia kupowanych produktów, w dniu ich odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w załączniku nr1-pakiet zostaną odrzucone. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. Dostawa towaru w odpowiednich opakowaniach (nieuszkodzone). 5. Każdemu z Wykonawców przysługuje możliwość złożenia oferty na wybrane przez siebie zadania (Pakiety). Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 6.Szczegółowe wymagania dotyczące w/w przedmiotu zamówienia określono w załączniku nr1: pakiet nr 1, pakiet nr 2, pakiet nr3. Rozliczenia poszczególnych dostaw odbywać się będą w oparciu o ceny jednostkowe asortymentu określone w formularzu cenowym załącznik nr 1-pakiet do SIWZ, które należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chok.kielce.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Zawichoście
Dodano: 2016-07-08 - Dostawa produktów mleczarskich dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
Dodano: 2016-06-21 - Dostawa mleka i produktów mleczarskich dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
Dodano: 2016-05-27 - Dostawy mleka i produktów mleczarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Sandomierzu
Dodano: 2016-04-12 - Dostawy wyrobów mleczarskich do Zakładu Karnego w Pińczowie
Dodano: 2016-02-15 - Dostawa artykułów mleczarskich do Działu Żywienia Zespołu Opieki Zdrowotnej w Busku-Zdroju
Dodano: 2016-02-09 - Dostawa mleka i nabiału w 2016r. do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76.
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa mleka i przetworów mlecznych Nr sprawy EZP-252-23/2015
Dodano: 2015-11-24 - zakup i dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2015-11-17 - DOSTAWA NABIAŁU I PRODUKTÓW MLECZNYCH NA POTRZEBY PUNKTÓW ŻYWIENIA ZAMAWIAJĄCEGO
Dodano: 2015-09-03