15 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Szczecinie ogłasza przetarg
- Adres: 70-231 Szczecin, Narutowicza
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 261 45 48 38, , fax. 261 45 23 98
- Data zamieszczenia: 2020-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 15 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Szczecinie
Narutowicza 10A
70-231 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
tel. 261 45 48 38, , fax. 261 45 23 98
REGON: 32098789500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Wojskowa jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych oraz ryb dla 15 WOG w Szczecinie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych oraz ryb, dla 15 WOG w Szczecinie, zgodnie z postanowieniami SIWZ wraz z załącznikiem OPZ dla danej części postępowania. 3.1. W celu określenia jakości odbieranego towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez: inspektora PIS (IW), WOMP, WIJHARS, laboratorium Zamawiającego (także w obecności uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno – higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportowania towaru. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894300-4
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Posiadają aktualną decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzenia albo przedłużenia warunkowego zatwierdzenia produktów pochodzenia zwierzęcego zgodnie z art. 20 ust.12 pkt., 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r, ( Dz. U z 2017 poz. 242). Lub - Posiadają obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt. 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017, poz. 149 (nie dotyczy rolników, „w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r.o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.”) Lub - Posiadają zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730), nie dotyczy rolników, „w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.”).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania zawarte w następujących, aktualnie obowiązujących aktach prawnych: - ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy,(t.j. Dz.U. z 2019 poz.1252 ze. zm.) - ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (t.j. Dz.U. 2005 Nr 187 poz.1577 ze.zm). - rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, - rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, - rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, - Rozporządzenie Parlamentu europejskiego i Rady (WE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZAKUP I DOSTAWĘ PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH ORAZ RYB
Dodano: 2021-01-28 - Zakup i dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych dla 15 WOG w Szczecinie.
Dodano: 2020-06-17 - Zakup i dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych.
Dodano: 2019-12-12 - ZAKUP I DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH ORAZ RYB DLA 15 WOG W SZCZECINIE
Dodano: 2019-11-28 - DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH, OLEJU I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH, JAJ ORAZ SOKÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH 100% NATURALNYCH DLA KPW ŚWINOUJŚCIE
Dodano: 2018-11-15 - Dostawa dla ZSLP w Białogardzie posiłków profilaktycznych w postaci dań gotowych
Dodano: 2018-10-26 - Dostawa posiłków profilaktycznych w postaci dań gotowych dla ZSLP w Białogardzie
Dodano: 2017-10-18 - DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH, OLEJU I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH, JAJ ORAZ SOKÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH 100% NATURALNYCH DLA KPW ŚWINOUJŚCIE
Dodano: 2017-10-12 - DOSTAWA ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH: ZADANIE NR 1 – PRODUKTÓW GARMAZERYJNYCH CHŁODZONYCH; ZADANIE NR 2 – OLEI I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH; ZADANIE NR 3 – JAJ; ZADANIE NR 4 – SOKÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH 100% NATURALNYCH DLA KPW ŚWINOUJŚCIE
Dodano: 2016-11-04