Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 59 w Katowicach przy ul. B. Chrobrego 5, na 2017 rok

Szkoła Podstawowa Nr 59 im.Jana Matejki w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40881 Katowice, ul. Bolesława Chrobrego
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 25 46 579 , fax. 0-32 25 46 579
  • Data zamieszczenia: 2016-11-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 59 im.Jana Matejki w Katowicach
    ul. Bolesława Chrobrego 5
    40881 Katowice, woj. śląskie
    tel. 0-32 25 46 579, fax. 0-32 25 46 579
    REGON: 78213200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 59 w Katowicach przy ul. B. Chrobrego 5, na 2017 rok
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Dostawa produktów realizowana będzie sukcesywnie, stosownie do potrzeb Zamawiającego, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, określających ilość i asortyment oraz termin dostawy, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie. 2. Przedmiot zamówienia składa się z następujących 9 części: ˗ Część I - Produkty mleczarskie ˗ Część II - Mięso świeże: wołowe, wieprzowe i cielęce, produkty mięsne, wędliny ˗ Część III – Drób ˗ Część IV – Owoce, warzywa i podobne produkty ˗ Część V - Ryby ˗ Część VI - Produkty głęboko mrożone ˗ Część VII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie ˗ Część VIII - Jaja ˗ Część IX – Różne produkty spożywcze 3. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godz. 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie. 4. Zamawiający wymaga aby dostawy produktów były realizowane w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka szkolna nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 59 w Katowicach, ul. Chrobrego 5, do wskazanych pomieszczeń. 5. Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy zgodnie z obowiązującymi normami (HACCP) i dostarczyć Zamawiającemu dokument na potwierdzenie spełniania tych norm. 6. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem (spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2015 poz. 594 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi) na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 7. Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie dokonywać wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do wskazanych pomieszczeń i ich rozładunku 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty lub towary będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 poz. 594 z późn. zmianami wraz z przepisami wykonawczymi), a w szczególności, że:: • dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami; • dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. • dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów; • produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu); • zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, • asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi; • w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami; • w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane do szkoły w formie nierozmrożonej. 9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w formie wykazu asortymentu zawierają załączniki od 2.1. do 2.9. do SIWZ – formularze cenowe na dane części zamówienia, stanowiące integralną część SIWZ. 10. Brak jakiejkolwiek pozycji lub ujęcie pozycji innej niż wskazana w ww. złączniku - „formularzu cenowym” - spowoduje odrzucenie oferty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach