Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2009-2010

Gmina Sanniki ogłasza przetarg

  • Adres: 09-540 Sanniki, ul. Warszawska 169
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-24 277 78 13 , fax. 0-24 277 78 15
  • Data zamieszczenia: 2009-07-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Sanniki
    ul. Warszawska 169 169
    09-540 Sanniki, woj. mazowieckie
    tel. 0-24 277 78 13, fax. 0-24 277 78 15
    REGON: 61101591600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2009-2010
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2009-2010. Rozchód miesięczny produktów spożywczych objętych zamówieniem: Mięso Schab z kością 20 kg Schab bez kości 20 kg łopatka mielona 8 kg pachwina wędzona 10 kg łopatka bez kości 41 kg żeberka 32 kg wołowina rosołowa 3 kg golonka 3 kg mięso mielone 9 kg mięso na gulasz 20 kg flaki drobiowe 14 kg Boczek surowy 1 kg wołowina bez kości 3 kg Produkty mięsno-wędliniarskie kiełbasa podwawelska 8 kg kiełbasa biała surowa 2 kg kiełbasa zwyczajna 2 kg kiełbasa szynkówka 3 kg szynka 4 kg pasztet drobiowy (puszka) 155g 14 szt mortadela 14 kg Drób Kurczaki 42 kg Udka 26 kg Żołądki 2 kg piersi z kością 16 kg porcje rosołowe 7 kg Skrzydełka 35 kg filet z kurczaka 17 kg Mleko i przetwory mleczne ser biały - półtłusty 47 kg Mleko w folii 2 % 100 l śmietana 30% (0,5 l) 105 szt masło śmietankowe 200g 20 szt masło roślinne w kubku 250g 23 szt serek Twój smak 200g lub równoważny 11 szt ser żółty 4 kg jogurt (mały) 120g 47 szt masło ostrołęckie 200g lub równoważne 60 szt Przyprawy, makarony, mąki, kasze, przetwory owocowe i warzywne, ryby, owoce i warzywa Ziemniaki 795 kg Marchew 69 kg Pietruszka 19 kg Por 21 kg Pieczarki 8 kg Pomidory 5 kg ogórki świeże 18 kg Groch 4 kg Koperek 33 pęczki natka pietruszki 13 pęczków Jabłka 118 kg Cebula 14 kg kapusta pekińska 16 kg kapusta biała 15 kg Kapusta młoda w sezonie 15 szt kapusta kwaszona 57 kg Seler 19 kg Fasola 11 kg kalafior świeży 2 kg kalafior mrożony 450g 4 torebki Cytryny 8 kg ogórki konserwowe 900 ml 31słoików buraki ćwikłowe 25 kg Banany 3 kg fasola mrożona 450g 3 torebki Sałata 7 główek mąka pszenna typ 500 42 kg makaron świderki 400g 37 kg kasza manna 1 kg Ryż 12 kg kasza jęczmienna 7 kg Cukier 101 kg dżem truskawkowy 380g 23 szt koncentrat pomidorowy 30% 190g 35 szt powidła śliwkowe 400g 2 szt kompot wiśniowy 12 l Rzodkiewka 10 pęczków chrzan biały w słoiku 200g 2 szt sok Paola 440 ml lub równoważny 23 szt Sól 20 kg kwasek cytrynowy 50g 8 szt liść laurowy 7g 8 torebek kompot truskawkowy 4 l ketchup 900g 10 szt kapusta czerwona 5 kg mąka ziemniaczana 2 kg makaron rosołowy 250g 89 szt dżem wiśniowy 280g 5 szt Musztarda mała 210g 3 szt Mandarynki 8 kg ogórki kwaszone 51 kg ryba panga 9 kg ryż w saszetkach 400g 10 opakowań przecier szczawiowy siekany w słoiku mały 200g 8 szt Pączki 19 szt kapusta włoska 10 szt Vegeta 200g 58 szt barszcz biały 65g 11 szt Majeranek 20g 22 szt papryka słodka mielona 20g 2 szt pieprz mielony 20g 13 szt ziele angielskie 20g 2 szt kostki rosołowe drobiowe 60 g 107 szt bulion w butelce 200g 5 l Chleb krojony 48 szt Chleb cały 50 szt. Bułki poznańskie 39 szt Bułki kajzerki 19 szt. bułka tarta 24 kg Jajka duże 516 szt Smalec 200g 54 szt herbata granulowana 90g 11 szt olej uniwersalny 1 litrowy 17 l majonez średni 620g 7 szt ocet 0,5 l 10% 2 butelki Batony 43g 79 szt cukier waniliowy 16g 22 szt planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny 31 kostek sos sałatkowy 9g 11 szt sos buraczany 200g 2 szt Żurek 0,5 l 4 l truskawki (produkty sezonowe) 9 kg Cynamon 15g 1 szt pieprz w ziarnach 20g 1 szt Pieprz mielony 20g 1 szt. papryka surowa 1 kg sos pieczarkowy 34g 1 szt sos grzybowy 40g 5 szt Wiśnie 14 kg barszcz biały 65g 21 szt Budyń 64g 2 szt Czosnek 1 szt przyprawa do potraw mięsnych 20g 5 szt Gorczyca 30g 1 szt herbata ekspresowa (100 torebek) 15 szt krem czekoladowy 180g 10 szt Jarzynka 75g 26 szt kakao granulowane 350g 7 szt kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna 5 szt Sos słodko-kwaśny( mały) 350g 20 szt mieszanka do ogórków 40g 1 szt syrop owocowy 430g 24 szt Włoszczyzna 33 pęczki zupa fasolowa 66g 15 szt zupa grochowa 55g 10 szt zupa pieczarkowa 45g 17 szt Kukurydza w puszce 400g 10 szt Napój witaminizowany PUCHATEK 350g lub równoważny 10 szt Dostawa artykułów żywnościowych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 1.3 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 1.4 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4. 2.2 podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych. 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli: 3.1 jest niezgodną z ustawą 3.2 jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych. 3.3 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 3.4 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.5 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 3.6 zawiera błędy w obliczeniu ceny 3.7 wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych 3.8 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia niespełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: A.1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę. A.2) Wzór umowy - parafowany przez wykonawcę. B. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: B.1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. B.2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. B.3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. B.4) Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych. C. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: C.1) Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. B.1), B.3) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. -C. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. C zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt. C. D. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej. D.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. D.2 Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. B.1, B.2, B.3, B.4 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. E. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów. E.1 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach