Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012-2013

Gmina Sanniki ogłasza przetarg

  • Adres: 09-540 Sanniki, ul. Warszawska 169
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 24 277 68 51 , fax. 24 277 68 51, 277 78 15
  • Data zamieszczenia: 2012-08-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Sanniki
    ul. Warszawska 169 169
    09-540 Sanniki, woj. mazowieckie
    tel. 24 277 68 51, fax. 24 277 68 51, 277 78 15
    REGON: 61101591600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012-2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012/2013. kod CPV: 15.00.00.00-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup asortymentowych: Część I: mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i drób kod CPV: 15100000-9 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. schab z kością 19 kg 2. schab bez kości 20 kg 3. pachwina wędzona 7 kg 4. łopatka bez kości 41 kg 5. żeberka 44 kg 6. wołowina rosołowa 3 kg 7. golonka 5 kg 8. mięso mielone 22 kg 9. mięso na gulasz 20 kg 10. flaki drobiowe 13 kg 11. boczek 8 kg 12. wołowina bez kości 10 kg 13. wątróbka wieprzowa 6 kg 14. kiełbasa podwawelska 12 kg 15. kiełbasa biała surowa 12 kg 16. kiełbasa zwyczajna 2 kg 17. kiełbasa szynkówka 5 kg 18. kiełbasa śląska 2 kg 19. kaszanka 1 kg 20. pasztetowa 2 kg 21. salceson 2 kg 22. szynka z indyka 10 kg 23. szynka 6 kg 24. pasztet drobiowy (puszka)- 155 g 10 szt. 25. kiełbasa parówkowa 7 kg 26. mortadela 2 kg 27. kurczaki 48 kg 28. udka 22 kg 29. żołądki 6 kg 30. piersi z kością 26 kg 31. porcje rosołowe 12 kg 32. skrzydełka 33 kg 33. filet z kurczaka 20 kg 34. wątróbka drobiowa 10 kg 35. pałeczki z kurczaka 40 kg 36. serduszka drobiowe 10 kg Część II: mleko i przetwory mleczne kod CPV: 15500000-3 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ser biały - półtłusty - 60 kg 2. mleko w folii 2% - 93 litry 3. śmietana 30% (0,5l) - 111 szt. 4. masło śmietankowe - 200g 80 szt. 5. masło roślinne w kubku - 250g 23 szt. 6. serek Danio lub równoważny - 150g 192 szt. 7. serek Twój smak lub równoważny - 200g 15 szt. 8. ser żółty żółty Gouda lub równoważny - 4 kg 9. jogurt (mały)- 120g - 250 szt. 10. jogurt naturalny 390g - 18 szt. 11. jogurt smakowy 150g - 240 szt. 12. masło ostrołęckie lub równoważne - 200g 43 szt. 13. Lody w kubku Ice Mastry 300ml - 50 szt. Część III: owoce i przetwory owocowe kod CPV: 15300000-1 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu Ilość jednostka 1. jabłka - 103 kg 2. cytryny - 14 kg 3. banany - 40 kg 4. dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny - 8 szt. 5. dżem truskawkowy 380g z Łowicza lub równoważny - 41 szt. 6. dżem wiśniowy 280g Łowicz lub równoważny - 25 szt. 7. powidła śliwkowe 400g - 2 szt. 8. kompot wiśniowy - 8 litry 9. sok Paola 440 ml lub równoważny - 112 szt. 10. kompot truskawkowy - 6 litry 11. mandarynki - 10 kg 12. truskawki(produkty sezonowe) - 8 kg 13. winogron - 4 kg Część IV: warzywa i przetwory warzywne - kod CPV: 15300000-1 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ziemniaki - 672 kg 2. ziemniaki młode - 43 kg 3. marchew - 71 kg 4. pietruszka - 19 kg 5. por - 20 kg 6. pieczarki - 8 kg 7. pomidory - 13 kg 8. ogórki świeże - 25 kg 9. groch - 6 kg 10. koper - 43 pęczki 11. natka pietruszki - 23 pęczki 12. cebula - 10 kg 13. kapusta pekińska - 11 kg 14. kapusta biała - 8 kg 15. kapusta młoda w sezonie - 13 szt. 16. kapusta kwaszona - 37 kg 17. seler - 17 kg 18. Fasola szparagowa - 2 kg 19. Fasola - 5 kg 20. kalafior świeży - 4 kg 21. kalafior mrożony 450 g - 8 szt. 22. fasola mrożona 450g - 3 szt. 23. sałata - 13 szt. 24. koncentrat pomidorowy 30% 190g - 40 szt. 25. rzodkiewka - 7 pęczki 26. chrzan biały w słoiku 200g - 2 szt. 27. kapusta czerwona - 3 kg 28. ogórki kwaszone - 13 kg 29. kapusta włoska - 4 szt. 30. przecier szczawiowy siekany w słoiku 200 g - 12 szt. 31. ogórki konserwowe 900 ml - 31 słoiki 32. buraki ćwikłowe - 35 kg 33. kukurydza w puszcze 400 g - 10 szt. 34. brokuły świeże - 3 kg 35. szczypiorek - 10 pęczki 36. groszek zielony w puszce 400g - 10 szt. 37. włoszczyzna - 63 pęczki 38. papryka surowa - 3 kg. 39. czosnek - 2 szt. Część V: przyprawy, makarony, mąki i kasze kod CPV: 1540000-2, 15600000-4, 15800000-6 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. ilość jednostka 1. mąka szymanowska lub równoważna typ 480 - 15 kg 2. mąka pszenna typ 500 - 9 kg 3. makaron świderki 400g - 30 szt. 4. kasza manna Kupiec lub równoważna - 3 kg 5. ryż Kupiec lub równoważny - 14 kg 6. ryż w saszetkach 400 g - 4 szt. 7. kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna - 10 kg 8. kasza jęczmienna w saszetkach 400g - 19 szt. 9. cukier - 110 kg 10. sól - 18 kg 11. kwasek cytrynowy 50g - 15 szt. 12. liść laurowy 7 g - 9 szt. 13. ketchup 900 g - 5 szt. 14. ketchup łagodny w tubce Włocławek lub równoważny - 1 szt. 15. mąka ziemniaczana - 3 kg 16. makaron rosołowy 250 g Vela lub równoważny - 67 szt. 17. Przyprawa Vegeta lub równoważna 200g - 75 szt. 18. barszcz biały 65 g - 51 szt. 19. majeranek 20g - 13 szt. 20. papryka słodka mielona 20g - 4 szt. 21. pieprz mielony 20g - 12 szt. 22. ziele angielskie 20g - 3 szt. 23. kostki rosołowe drobiowe 60 g - 30 szt. 24. bulion w butelce 200g - 5 szt. 25. płatki czekoladowe 500g Nestle (kulki) lub równoważne - 5 szt. 26. płatki kukurydziane 500g Cornflkes lub równoważne - 5 szt. 27. jajka duże - 618 szt. 28. smalec 200 g - 25 szt. 29. herbata granulowana 90g - 11 szt. 30. olej uniwersalny 1 litrowy Kujawski lub równoważny - 45 szt. 31. majonez 620 g pomorski Ocetix lub równoważny - 14 szt. 32. ocet 0,5 l 10% - 3 szt. 33. batony 43g - 52 szt. 34. cukier waniliowy 16 g Delekta lub równoważny - 14 szt. 35. planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny - 8 szt. 36. sos sałatkowy 9g Knorr lub równoważny - 11 szt. 37. sos buraczany 200g - 1 szt. 38. żurek 0,5 l - 2 szt. 39. cynamon 15g - 1 szt. 40. pieprz w ziarnach 20g - 2 szt. 41. pieprz mielony 20g - 1 szt. 42. sos pieczarkowy 34g - 12 szt. 43. sos grzybowy 40g - 14 szt. 44. budyń 64g Delecta lub równoważny - 20 szt. 45. kisiel 58g Delecta lub równoważny - 30 szt. 46. galaretka 75gDelecta lub równoważna - 20 szt. 47. przyprawa do kurczaka 35g - 5 szt. 48. herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna - 6 szt. 49. krem czekoladowy NUTELLA 180g lub równoważny - 10 szt. 50. kakao granulowane Puchatek lub równoważne 350g - 4 szt. 51. kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna - 4 szt. 52. sos słodko-kwaśny (mały) 350g - 29 szt. 53. zupa fasolowa 66 g -20 szt. 54. zupa grochowa 55 g - 20 szt. 55. zupa pieczarkowa 45 g - 20 szt. 56. Batony Grześki w polewie lub równoważne 28g - 221 szt. 57. Batony Grześki bez polewy lub równoważne 28g - 5 szt. 58. Batony 50g Góralki lub równoważne - 120 szt. 59. soczek ze słomką 200 ml - 205 szt. 60. musztarda mała 210 g - 3 szt. 61. Musztarda 280g sarepska w tubce Kamis lub równoważna - 1 szt. 62. Miód naturalny wielokwiatowy 350g Podravka lub równoważny - 2 szt. CzęśćVI: ryby kod CPV: 15200000-0 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ryba panga - 19 kg 2. ryba mrożona dorsz - 10 kg 3. ryba mrożona miruna - 13 kg Część VII: pieczywo kod CPV: 15810000-9 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. pączki - 94 szt. 2. bułka słodka z kruszonką - 25 szt. 3. bułka słodka z dżemem - 25 szt. 4. bułka słodka z budyniem - 25 szt. 5. chleb krojony - 2 szt. 6. chleb razowy - 10 szt. 7. chleb pełnoziarnisty (krojony) - 20 szt. 8. chleb cały 0,60kg - 85 szt. 9. bułki grahamki - 33 szt. 10. bułki poznańskie - 38 szt. 11. bułki kajzerki - 370 szt. 12. bułka tarta - 42 szt. 13. precelki - 19 szt. 14. ciasto drożdżowe - 2 kg. Wszystkie nazwy produktów podane przez Zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia należy traktować jako standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. Jakość artykułów równoważnych nie może być gorsza od jakości produktów określonych nazwą. Artykuł rówoważny powinien mieć parametry nie gorsze niż wskazany z nazwy produkt. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę artykułu i producenta. Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach