Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy im. Janusza Korczaka ogłasza przetarg
- Adres: 66-110 Babimost, ul. Kargowska 61
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 068 3512412 , fax. 068 3512020
- Data zamieszczenia: 2009-12-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy im. Janusza Korczaka
ul. Kargowska 61 61
66-110 Babimost, woj. lubuskie
tel. 068 3512412, fax. 068 3512020
REGON: 00019606100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.eduapple.pl/mow_babimost
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Babimoście - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i dostawa posiłku dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Babimoście w liczbie 16300 z tym, że Zamawiający zastrzega sobie prawo korekty ilości posiłku, w zależności od bieżących potrzeb, w granicach - 20% + 20%. 2. Przez posiłek, o którym mowa w punkcie 1 rozumie się: a) Śniadanie spełniające następujące minimalne warunki: - Kaloryczność ok. 600 kcal - Chleb (bułka) wg potrzeb - Herbata (zupa mleczna, kakao) temperatura w granicach 50°C - 75°C b) II śniadanie spełniające następujące minimalne warunki: - Kaloryczność ok. 200 kcal. - Chleb (bułka) - Herbata (temperatura w granicach 50°C - 75°C ) c) Obiad I danie (porcja zupy) spełniające następujące minimalne warunki: - Pojemność 500 ml, - Kaloryczność ok. 500 kcal, - Temperatura w granicach 50°C - 75°C, - Chleb stosownie do potrzeb d) Obiad II danie spełniające następujące minimalne warunki: - Kaloryczność ok. 1100 kcal, - Temperatura w granicach 50°C - 75°C - Kompot (deser) e) Kolacja spełniająca następujące minimalne warunki: - Kaloryczność ok. 800 kcal - Herbata (temperatura w granicach 50°C - 75°C ) - Chleb wg potrzeb 3. Łączna wartość energetyczna posiłku o którym mowa w punkcie 2 nie może być niższa niż 3200 kcal. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą obiegać się Wykonawcy, którzy 1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Na potwierdzenie spełniania powyższego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedstawić aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. Na potwierdzenie spełniania powyższego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Oświadczenie zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ. 1.3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Na potwierdzenie spełniania powyższego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Oświadczenie zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ 1.4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Pzp. Na potwierdzenie spełnienia powyższego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Oświadczenie zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ 2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają Pełnomocnika lidera do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu, albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Zaleca się, aby Pełnomocnikiem liderem był jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 3.Pełnomocnictwo upoważnienie do pełnienia takiej funkcji wystawione winno być zgodnie z przepisami prawa, podpisane przez prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z partnerów i dołączone do oferty. Wszelka korespondencja będzie prowadzona wyłącznie z Pełnomocnikiem. 4. Oferta musi być podpisana przez każdego z partnerów lub ustanowionego pełnomocnika lidera 5. W przypadku wyboru, jako najkorzystniejszej, oferty Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający oświadcza, że może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. 6. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie przedmiotu umowy. 7. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 1 ppkt. 1.1. składa dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio iż nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 8. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie dokumentów załączonych do oferty według formuły spełnia-nie spełnia. Nie spełnienie warunków udziału w postępowaniu skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu: 1.1. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych wg załącznika nr 2 do SIWZ. 1.2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Pozostałe dokumenty: 2.1 Wypełniony formularz oferty - załącznik nr 1, 2.2 Pełnomocnictwo sporządzone na załączniku nr 3 w przypadku składania oferty przez kilku Wykonawców wspólnie. 2.3 Podpisany projekt umowy - załącznik nr 4 2.4 Umowę spółki cywilnej, - jeżeli dotyczy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.eduapple.pl/mow_babimost
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków internatu ZSCKR w Kamieniu Małym
Dodano: 2016-07-18 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze.
Dodano: 2015-12-22 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze
Dodano: 2015-12-09 - Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w okresie od 04 stycznia 2016 r. do 22 grudnia 2016 r. w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-11-25 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków internatu ZSCKR w Kamieniu Małym
Dodano: 2015-08-27 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze
Dodano: 2015-03-20 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze.
Dodano: 2014-11-28 - Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w okresie od 07 stycznia 2015 r. do 22 grudnia 2015 r. w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2014-11-25 - świadczenie usług przygotowania, gotowania i dostarczania posiłków dla dzieci w Szkołach Podstawowych w Koninie Żagańskim i Szczepanowie na rzecz Ośrodka Pomocy Społecznej w Iłowej.
Dodano: 2013-12-24 - Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w okresie od 02 stycznia 2014 r. do 19 grudnia 2014 r. w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego-Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2013-11-21