Przetargi.pl
Wytwarzanie i dostawa posiłków dla pacjentów (dzieci w wieku od 0 do 18 lat) Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju.

Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci ogłasza przetarg

  • Adres: 44-330 Jastrzębie-Zdrój, ul. T. Kościuszki 14
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4761451 , fax. 032 4761727
  • Data zamieszczenia: 2010-11-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci
    ul. T. Kościuszki 14
    44-330 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie
    tel. 032 4761451, fax. 032 4761727
    REGON: 00029776700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wsr.cal.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wytwarzanie i dostawa posiłków dla pacjentów (dzieci w wieku od 0 do 18 lat) Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1)Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie i dostawa posiłków dla pacjentów (dzieci w wieku od 0 do 18 lat) Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju, przy ul. Kościuszki 14. 2) zakres zamówienia obejmuje: a) sporządzanie posiłków w siedzibie wykonawcy, b) transport posiłków do Punktu wydawania posiłków zamawiającego w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach zakupionych przez wykonawcę na jego koszt, c) mycie termosów i innych pojemników wielokrotnego użytku odbywać się będzie w siedzibie zamawiającego przez jego personel. 3) zamówienie obejmuje wytworzenie i dostawę posiłków dla około 70 pacjentów szpitala, przez cały okres umowy. W soboty, niedziele i święta ilość pacjentów jest mniejsza i wynosi średnio od 25 do 40 osób. Ilość zamawianych posiłków będzie różnicowana w zależności od ilości pacjentów z nich korzystających. Zamawiający przewiduje przerwy w działalności szpitala, w związku z czym dostawa posiłków na ten okres będzie odwołana. Posiłki obejmują śniadanie, dwudaniowy obiad wraz z podwieczorkiem, kolację. 4) dostarczanie posiłków odbywać się będzie w każdy dzień kalendarzowy do Punktu wydawania posiłków w porach: - śniadanie - od godziny 6:15 do godziny 6:45 - dwudaniowy obiad i podwieczorek - od godziny 11:15 do godziny 11:45 - kolacja - od godziny 17:00 do godziny 17:30. 5) zamawianie posiłków - ilość zamawianych posiłków będzie zmienna w zależności od ilości pacjentów, - zamawiający zakłada możliwość różnicowania ilości poszczególnych posiłków, tj.: śniadania, dwudaniowego obiadu wraz z podwieczorkiem i kolacji, - wyznaczony przez zamawiającego pracownik z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz. 930 dnia poprzedniego telefonicznie, pisemnie lub faksem przekazywać będzie wykonawcy szczegółowe informacje dotyczące posiłków na dany dzień, tj. ilości posiłków i rodzaje diet, - w przypadku wystąpienia konieczności zmiany diety lub ilości posiłków, wyznaczony przez zamawiającego pracownik telefonicznie, pisemnie lub faxem przekaże wykonawcy korektę posiłków na dany dzień do godz. 900 tego dnia. Korekta będzie obowiązywała od dwudaniowego obiadu wraz z podwieczorkiem. Rodzaje diet, które mogą wystąpić w trakcie realizacji umowy: dieta podstawowa, dieta dziecka małego (do lat dwóch), dieta specjalna, np.: d. biegunkowa, d. nisko i bogato resztkowa, d. nisko i bogato białkowa, d. miksowana, d. bezglutenowa, d. niskokaloryczna, d. uczuleniowe na różne produkty, dieta łatwo strawna, dieta cukrzycowa dieta wątrobowa. Zapotrzebowanie na posiłki w soboty, niedziele i święta sporządzane będzie szacunkowo i przekazywane w dzień roboczy, poprzedzający dni wolne do godziny 9:30. W dni wolne (soboty, niedziele i święta) korekty będą dokonywane do godziny 9:00. 6) dostawa posiłków odbywać się będzie środkiem transportu wykonawcy i na jego koszt. Przygotowanie i transport musi się odbywać w warunkach zgodnych z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi. Wykonawca dołączy do oferty wykaz środków transportu dopuszczonych do przewozu posiłków przez Inspekcję Sanitarną wraz z dokumentem, z którego wynika zgoda Inspekcji Sanitarnej na przewóz posiłków. Każdorazowo na prośbę zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany do przedłożenia Książki kontroli sanitarnej samochodu. Wykonawca musi dostarczać posiłki odpowiednio zabezpieczone przed skażeniem, utratą wartości odżywczych i temperatury z zachowaniem zgodności wartości odżywczej i kalorycznej dziennej racji pokarmowej potraw i produktów z normami żywienia dla Zakładów Opieki Zdrowotnej, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Instytut Matki i Dziecka w Warszawie, z uwzględnieniem wprowadzanych obowiązujących zmian w okresie trwania umowy. Wykonawca jest odpowiedzialny za prawidłową temperaturę posiłków. 7) wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarno-epidemiologicznego żywienia oraz za zgodność składu wartościowego, jakościowego i kalorycznego posiłków wynikających z zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia zawartych w Podstawy naukowe żywienia w szpitalach Warszawa 2001 r. Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. 8) wykonawca dołączy do oferty propozycję jadłospisu (programu żywienia) dla diety podstawowej na min. 10 dni z uwzględnieniem sezonowości ( dla wszystkich sezonów) wraz z podaniem gramatury oraz kaloryczności poszczególnych posiłków. 9) zamawiający nie dopuszcza wykonania posiłków z półproduktów. 10) odpowiedzialność za ciągłość żywienia ponosi wykonawca. 11)wykonawca odpowiedzialny będzie za właściwe przechowywanie środków spożywczych, utrzymanie temperatury i innych warunków przechowywania, stan opakowań itd., higienę produkcji, sposób transportu posiłków. 12) koszty leczenia pacjenta, jakie powstaną na skutek zatrucia pokarmowego z winy wykonawcy, a także związane z zatruciem roszczenia odszkodowawcze pacjenta, będą obciążały całkowicie wykonawcę. 13) zamawiający będzie miał prawo do przeprowadzenia kontroli żywienia pacjentów pod względem gramatury, jakości, sposobu i warunków przyrządzania posiłków itp. Reklamacja co do jakości posiłków będzie składana pisemnie. 14) obowiązkiem wykonawcy będzie posiadanie własnych termosów, innych pojemników i naczyń kuchennych do transportu posiłków pozwalających zachować odpowiednią ich temperaturę. 15) wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia podczas kontroli dokumentów potwierdzających dopuszczenie przez Inspektora Weterynarii wyrobów i artykułów mięsnych. 16) wykonawca musi posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel oraz doświadczenie w żywieniu pacjentów w stacjonarnych placówkach służby zdrowia w tym w szpitalu dziecięcym. 17) wszelkie reklamacje co do wadliwego wykonywania usługi, nieterminowej realizacji zamówienia oraz innych zawinień leżących po stronie wykonawcy wskazujących na nienależyte wykonanie umowy składane będą pisemnie. 18) wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek potraw w zakładzie, w którym potrawy te zostały wyprodukowane. Pobierane próbki są udostępniane organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej na żądanie tych organów. 19) wykonawca jest zobowiązany do nieodpłatnego odbierania odpadów pokonsumpcyjnych raz dziennie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942209
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: brak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Wartość wsadu do kotła rozumiana jako suma cen netto produktów użytych do przygotowania posiłków na 1 osobodzień
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsr.cal.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach