Przetargi.pl
Wytwarzanie i dostawę posiłków dla pacjentów (dzieci w wieku od 1 do 18 lat) Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju

Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju ogłasza przetarg

  • Adres: 44-330 Jastrzębie-Zdrój, ul. Kościuszki 14
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 4761451 , fax. 32 4761727
  • Data zamieszczenia: 2015-11-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju
    ul. Kościuszki 14 14
    44-330 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie
    tel. 32 4761451, fax. 32 4761727
    REGON: 00029776700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsr.cal.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wytwarzanie i dostawę posiłków dla pacjentów (dzieci w wieku od 1 do 18 lat) Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie i dostawa posiłków dla pacjentów (dzieci w wieku od 1 do 18 lat) Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego dla Dzieci w Jastrzębiu Zdroju, przy ul. Kościuszki 14. zakres zamówienia obejmuje sporządzanie posiłków w siedzibie wykonawcy, transport posiłków do Punktu wydawania posiłków zamawiającego w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach wielokrotnego użytku będących własnością wykonawcy, mycie termosów i innych pojemników wielokrotnego użytku odbywać się będzie w siedzibie zamawiającego przez jego personel. zamówienie obejmuje wytworzenie i dostawę posiłków dla maksymalnie 70 pacjentów szpitala, przez cały okres umowy. W soboty, niedziele i święta ilość pacjentów jest mniejsza i wynosi średnio od 20 do 30 osób. Ilość zamawianych posiłków będzie różnicowana w zależności od ilości pacjentów z nich korzystających. Zamawiający przewiduje przerwy w działalności szpitala, w związku z czym dostawa posiłków na ten okres będzie odwołana z 7 dniowym wyprzedzeniem. Posiłki obejmują śniadanie i II śniadanie w przypadku diet tego wymagających, dwudaniowy obiad wraz z podwieczorkiem i kompotem, kolację. dostarczanie posiłków odbywać się będzie w każdy dzień kalendarzowy do Punktu wydawania posiłków. Posiłki odbierał będzie upoważniony na danej zmianie pracownik zamawiającego, w następujących porach: śniadanie i II śniadanie w przypadku diet tego wymagających - od godziny 615 do godziny 630 w dni powszednie, od 700 do 715 w soboty, niedziele i święta dwudaniowy obiad, podwieczorek i kompot - od godziny 1100 do godziny 1130 kolacja - od godziny 1700 do godziny 1730. zamawianie posiłków ilość zamawianych posiłków będzie zmienna w zależności od ilości pacjentów, zamawiający zakłada możliwość różnicowania ilości poszczególnych posiłków, tj.: śniadania, dwudaniowego obiadu wraz z podwieczorkiem kompotem oraz kolacji, wyznaczony przez zamawiającego pracownik z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz. 930 dnia poprzedniego telefonicznie lub faksem przekazywać będzie wykonawcy szczegółowe informacje dotyczące posiłków na dany dzień, tj. ilości posiłków i rodzaje diet, w przypadku wystąpienia konieczności zmiany diety lub ilości posiłków, wyznaczony przez zamawiającego pracownik telefonicznie lub faxem przekaże wykonawcy korektę posiłków na dany dzień do godz. 900 tego dnia. Korekta będzie obowiązywała od dwudaniowego obiadu wraz z podwieczorkiem i kompotem. Rodzaje diet, które mogą wystąpić w trakcie realizacji umowy: dieta podstawowa, dieta dziecka małego (do lat dwóch), dieta specjalna, np.: d. biegunkowa, d. nisko i bogato resztkowa, d. nisko i bogato białkowa, d. miksowana, d. bezglutenowa, d. niskokaloryczna, d. uczuleniowe na różne produkty, dieta łatwo strawna, dieta cukrzycowa dieta wątrobowa. Zapotrzebowanie na posiłki w soboty, niedziele i święta sporządzane będzie szacunkowo i przekazywane telefonicznie bądź faksem w dzień roboczy, poprzedzający dni wolne do godziny 930. W dni wolne (soboty, niedziele i święta) korekty będą dokonywane telefonicznie bądź faksem do godziny 900 danego dnia. Informacje dotyczące posiłków tj. ich ilości i rodzajów diet będą potwierdzane pisemnie w dniu następnym. dostawa posiłków odbywać się będzie środkiem transportu wykonawcy i na jego koszt. Przygotowanie i transport musi się odbywać w warunkach zgodnych z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi. Wykonawca na dzień przed podpisaniem umowy do godziny 1200 dostarczy wykaz środków transportu dopuszczonych do przewozu posiłków przez Inspekcję Sanitarną wraz z dokumentem, z którego wynika zgoda Inspekcji Sanitarnej na przewóz posiłków. Każdorazowo na prośbę zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany do przedłożenia Książki kontroli sanitarnej samochodu. Wykonawca musi dostarczać posiłki odpowiednio zabezpieczone przed skażeniem, utratą wartości odżywczych i temperatury z zachowaniem zgodności wartości odżywczej i kalorycznej dziennej racji pokarmowej potraw i produktów z normami żywienia dla Zakładów Opieki Zdrowotnej, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Instytut Matki i Dziecka w Warszawie, z uwzględnieniem wprowadzanych obowiązujących zmian w okresie trwania umowy. Wykonawca jest odpowiedzialny za prawidłową temperaturę posiłków (minimalna temp. zupy 75 ?C, drugiego dania 65 ?C, płynów 80 ?C, maksymalna temperatura produktów zimnych 15 ?C). wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarno-epidemiologicznego żywienia oraz za zgodność składu wartościowego, jakościowego i kalorycznego posiłków wynikających z zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia zawartych w Podstawy naukowe żywienia w szpitalach Warszawa 2001 r. Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. wykonawca dołączy do oferty propozycję jadłospisu (programu żywienia) dla diety podstawowej na min. 10 dni z uwzględnieniem sezonowości ( dla wszystkich sezonów) wraz z podaniem gramatury poszczególnych posiłków. Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia (7 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. zamawiający nie dopuszcza wykonania posiłków z półproduktów. odpowiedzialność za ciągłość żywienia ponosi wykonawca. wykonawca odpowiedzialny będzie za właściwe przechowywanie środków spożywczych, utrzymanie temperatury i innych warunków przechowywania, stan opakowań itd., higienę produkcji, sposób transportu posiłków. koszty leczenia pacjenta, jakie powstaną na skutek zatrucia pokarmowego z winy wykonawcy, a także związane z zatruciem roszczenia odszkodowawcze pacjenta, będą obciążały całkowicie wykonawcę. zamawiający będzie miał prawo do przeprowadzenia kontroli żywienia pacjentów pod względem gramatury, jakości, sposobu i warunków przyrządzania posiłków itp. Reklamacja co do jakości posiłków będzie składana ustnie podczas zgłaszania ilości posiłków w dniu następnym i pisemnie w formie Protokołu reklamacji. obowiązkiem wykonawcy będzie posiadanie własnych termosów, innych pojemników i naczyń kuchennych do transportu posiłków pozwalających zachować odpowiednią ich temperaturę. Zakup termosów, innych pojemników i naczyń kuchennych Wykonawca dokonuje na własny koszt. wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia podczas kontroli dokumentów potwierdzających dopuszczenie przez Inspektora Weterynarii wyrobów i artykułów mięsnych. wykonawca musi posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel (posiadający odpowiednie kwalifikacje i uprawnienia, z których będzie wynikać, że może świadczyć usługę wytwarzania posiłków) oraz doświadczenie w żywieniu pacjentów w stacjonarnych, całodobowych placówkach służby zdrowia w tym w szpitalu dziecięcym bądź oddziale dziecięcym. Wykonawca zobowiązany jest do rozładunku i wniesienia towaru do budynku w wskazane przez Zamawiającego miejsca. Przed przyjęciem posiłków Zamawiający sprawdzi czy zgadza się ilość potraw. W razie stwierdzenia braków lub niezgodności w dostawie Wykonawca ma obowiązek dostarczyć posiłki zgodnie z zamówieniem w ciągu godziny. wszelkie reklamacje co do wadliwego wykonywania usługi, nieterminowej realizacji zamówienia oraz innych zawinień leżących po stronie wykonawcy wskazujących na nienależyte wykonanie umowy składane będą ustnie następnego dnia podczas zgłaszania ilości posiłków i pisemnie w formie Protokołu reklamacji. wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek potraw w zakładzie, w którym potrawy te zostały wyprodukowane. Pobierane próbki są udostępniane organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej na żądanie tych organów. wykonawca jest zobowiązany do nieodpłatnego odbierania odpadów pokonsumpcyjnych raz dziennie. Wykonawca jest zobowiązany posiadać ważną decyzję (zezwolenie, opinię, protokół) lub inny dokument właściwego inspektora sanitarnego o dopuszczeniu do przygotowania posiłków i wydawania posiłków w zbiorowym żywieniu, w tym zezwolenie do prowadzenia cateringu. Posiłki oraz miejsce ich przygotowania musza spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.) wraz z aktami wykonawczymi. Miejsce przygotowywania posiłków (kuchnia) nie może znajdować się w odległości większej niż 40 km od siedziby Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942209
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 36 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: brak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: wartość wsadu do kotła
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsr.cal.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach