Przetargi.pl
WYTWARZANIE, DOSTAWA I WYDAWANIE OSOBOM UPRAWNIONYM DWUDANIOWEGO POSIŁKU WRAZ Z NAPOJEM W SZKOLE PODSTAWOWEJ I GIMNAZJUM W LEWINIE BRZESKIM

Burmistrz Lewina Brzeskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 49-340 Lewin Brzeski, ul. Rynek 1
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4246600, 4246637 , fax. 077 4246638
  • Data zamieszczenia: 2014-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Burmistrz Lewina Brzeskiego
    ul. Rynek 1 1
    49-340 Lewin Brzeski, woj. opolskie
    tel. 077 4246600, 4246637, fax. 077 4246638
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lewin-brzeski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    WYTWARZANIE, DOSTAWA I WYDAWANIE OSOBOM UPRAWNIONYM DWUDANIOWEGO POSIŁKU WRAZ Z NAPOJEM W SZKOLE PODSTAWOWEJ I GIMNAZJUM W LEWINIE BRZESKIM
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamówienie obejmuje: 1. Przedmiot zamówienia dotyczy dożywiania uczniów w szkołach gminy Lewin Brzeski oraz pozostałych osób uprawnionych na podstawie ustawy o pomocy społecznej oraz ustawy o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w okresie od 02 stycznia 2015r. do 26 czerwca 2015r. oraz od 02 września 2015r. do 22 grudnia 2014r. Szczegółowy opis zamówienia: 1. Przygotowanie obiadów dwudaniowych wraz z napojem, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z własnych produktów posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, urozmaicone o wysokiej wartości odżywcze oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym wg jadłospisu, wykazanego w załączniku nr 1, który został pozytywnie zaopiniowany przez uprawnionego dietetyka. 2. Dostarczane obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom: 2.1 zawartość energii powinna wynosić około 1000 kcal; 2.2 udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30 % 2.3 białko stanowić ma ok.10-15 % posiłku 2.4 zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika - przeciętna porcja zupy - od 350 do 400 g; 2.5 drugie danie powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego- mięso, ryby, drób - porcja 100g, produktów bogatych w węglowodany złożone - np. ziemniaki, kasza - porcja 200g lub danie typu łazanki, kluski, pierogi, naleśniki lub inne - porcja 300g, 2.6 sosy muszą stanowić min. 50 g. 2.7 dodatek warzywny - surówki lub jarzyny gotowane - porcja 150g; 2.8 napój - w ilości 200 ml (kompot, sok owocowy) 3. Kryteria dodatkowe. - dostarczanie ciepłych posiłków (minimum 65 0C) w atestowanych termosach, bądź pojemnikach termoizolacyjnych, - dowóz obiadów do placówek własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną. - zapewnienie naczyń wymaganych do spożycia posiłków tj. talerze, szklanki, sztućce oraz zadbanie o ich utrzymanie w czystości i sterylizację środkami i sprzętem, zgodnie z obowiązującymi przepisami lub zapewnienie naczyń i sztućców jednorazowego użytku, - zapewnienie własnych przypraw, serwetek oraz koszy na odpady - dostarczanie i wydawanie posiłków w dni zajęć lekcyjnych w szkołach, w godzinach od godziny 1100 do 1400 ( lub innych wskazanych w uzgodnieniach z dyrektorem szkoły), - utrzymanie w czystości pomieszczeń przeznaczonych do wydawania posiłków - w trakcie wydawania jak i po wydaniu własnym sprzętem i środkami do tego przeznaczonymi, zgodnie z obowiązującymi przepisami, - zapewnienie obsługi personelu, który musi spełniać wymagania stawiane przy prowadzeniu zbiorowego żywienia, szczególnie dotyczące stanu zdrowia, - zagospodarowanie odpadów powstających w związku z realizacją zamówienia zgodnie z ustawą z dnia 13 września 1996r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (Dz. U. z 2005r. Nr 236 poz.2008 z późn. zm.) - Wykonawca zobowiązany jest do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie żywienia a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm.). - Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych z posiłku obiadowego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lewin-brzeski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach