Gmina Jastków ogłasza przetarg
- Adres: 21-002 Jastków, Chmielowa 3
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. +48 81 50 20 425
- Data zamieszczenia: 2023-08-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Jastków
Chmielowa 3
21-002 Jastków, woj. lubelskie
tel. +48 81 50 20 425
REGON: 431019744 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.jastkow.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wykonanie i dostarczenie posiłków dla uczniów i dzieci Szkoły Podstawowej im. Józefa Ignacego Kraszewskiego w Snopkowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie i dostarczenie posiłków dla uczniów i dzieci Szkoły Podstawowej im. Józefa Ignacego Kraszewskiego w Snopkowie. Usługa będzie dotyczyć ok. 70 uczniów w wieku 7 - 15 lat, oraz ok. 45 dzieci w wieku 3-6 lat zapisanych do szkoły na rok szkolny 2023/2024: 1) posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych naczyniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw;2) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni (1 tydzień) i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy;3) pięciodniowy jadłospis dla uczniów klas I-VIII obejmuje drugie dania w tym:a. danie mięsne z mięsa niemielonego /min.80g/ (np. filet z kurczaka lub indyka,sztuka mięsa, kotlet schabowy itp.) z surówką /min.100g/ i ziemniakami ( kaszą, makaronem, kluskami, ryżem itp.) /min.100g/ 2 x w tygodniu,b. danie mięsne z mięsa mielonego lub przetworzonego /min.80g/ (np. kotlet mielony,pulpety, gulasz itp.) z surówką /min.100g/ i ziemniakami (kaszą, makaronem kluskami, ryżem itp. /min.100g/ 1 x w tygodniu,c. ryba /min.80g/ z surówką /min.100g/ i ziemniakami (kaszą, makaronem, kluskami, ryżem itp.) /min.100g/ 1 x w tygodniu,d. danie mączne lub jarskie /min.200g/ 1 x w tygodniu (zalecany piątek)4) pięciodniowy jadłospis dla dzieci 3-6 letnich obejmuje: a. śniadanie b. dwudaniowy obiad c. podwieczorek w formie możliwej do rozdania do domu (np. owoce, wyroby mleczne, pełnoziarniste batony lub ciastka itp.)2.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie,na bazie produktów najwyższej jakości, z uwzględnieniem sezonowych warzyw i owoców oraz bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku od 3 - 15 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów, konserw, preparatów zastępczych. 3. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: transport posiłków ze swojej siedziby do siedziby Zamawiającego i ponoszenie z tego tytułu wszelkich kosztów, a także zapewnienie odpowiedniego środka transportu i przedłożenie Zamawiającemu stosownych dokumentów zaświadczających spełnianie przez ten środek transportu warunków sanitarnych do przewozu posiłków w ramach cateringu, dostarczanie posiłków w naczyniach termoizolacyjnych spełniających wymagane normy sanitarne, dostarczanie 2 x dziennie posiłków dla oddziałów przedszkolnych: odrębnie śniadanie - do godziny 8.00 i odrębnie obiad z podwieczorkiem –między godziną 11.40 a 12.00, dostarczanie drugiego dania dla uczniów między godziną 11.40 a 12.00 (razem z obiadem i podwieczorkiem dla dzieci przedszkolnych), pobieranie i przechowywanie próbek dostarczanych do szkoły posiłków zgodnie z normami sanitarno - epidemiologicznymi, przyjmowanie zgłoszeń co do ilości posiłków zamawianych na dany dzień, dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki, odbiór i utylizacja resztek żywieniowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-17
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
Dodano: 2024-05-07 - Zakup usługi żywienia dla osób zatrzymanych w PDOZ KMP w Białej Podlaskiej, PDOZ KPP w Biłgoraju, PDOZ KPP w Krasnymstawie, osób przebywających w Policyjnej Izbie Dziecka ...
Dodano: 2024-04-26 - Świadczenie usługi cateringowej obejmującej całodzienne wyżywienie dla uczestników kursów i szkoleń w ramach projektu „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w Łukowie”
Dodano: 2024-02-27 - Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Centrum Spotkania Kultur w Lublinie
Dodano: 2024-02-19 - Świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Ośrodka Edukacji Ekologicznej ”Lasy Janowskie” na bazie wydzierżawianych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem
Dodano: 2024-02-01 - "Świadczenie usługi cateringowej podzielonej na części"
Dodano: 2023-12-22 - „Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Roba Inja w Świdniku’’
Dodano: 2023-12-18 - Dostawa posiłków – usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Seniorów w Biłgoraju
Dodano: 2023-12-14 - Zapewnienie jednego gorącego posiłku składającego się z dwóch dań i napoju dla uczniów/dzieci objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Chełmie w 2024 roku
Dodano: 2023-12-14 - Prowadzenie stołówki szkolnej poprzez świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie.
Dodano: 2023-12-05