ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 4 ogłasza przetarg
- Adres: 51-168 Wrocław, ul. Sołtysowicka 34
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-01-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 4
ul. Sołtysowicka 34
51-168 Wrocław, woj. dolnośląskie
REGON: 000693457 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zsp4.wroclaw.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 4 WE WROCŁAWIU - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego uczniów i wychowanków, przebywających na co dzień w Zespole Szkolno – Przedszkolnym nr 4 we Wrocławiu, przy ul. Sołtysowickiej 34 i Sołtysowickiej 59 A, polegającej na: 1) Przygotowaniu i dostawie wyżywienia, wg wskazówek zawartych w Załączniku nr 1 do SWZ, do Przedszkola nr 70 we Wrocławiu, stanowiącym część Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 4 we Wrocławiu, dla maksymalnie 127 dzieci dziennie, w tym dieta standardowa - 120 osób, dieta eliminacyjna 7 osób. 2) Przygotowaniu i dostawie wyżywienia, wg wskazówek zawartych w Załączniku nr 1 do SWZ w Szkole Podstawowej nr 40 we Wrocławiu, stanowiącej część Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 4 we Wrocławiu, dla maksymalnie 177 uczniów dziennie w tym dieta standardowa - 164 osób, dieta eliminacyjna 11 osób, dieta specjalistyczna (bezglutenowa) – 2 osoby2. Usługa obejmuje również czynność wydania dostarczonych posiłków, przez co należy rozumieć wniesienie je do budynków Zamawiającego i zeskładowanie w miejscu przez niego wskazanym.3. Szacowane, ilości dostarczonych posiłków, kształtują się na poziomie:1) 12 600 zestawów diety standardowej dla dzieci przedszkolnych;2) 735 zestawów diety eliminacyjnej dla dzieci przedszkolnych;3) 14 868 obiadów dla uczniów szkoły podstawowej;4. Minimalna, dzienna ilość obiadów, do dowozu których Wykonawca jest zobowiązany wynosi 10 zestawów.5. Szczegółowy zakres oraz parametry przedmiotu zamówienia zawarte są w Szczegółowych wymaganiach dotyczących realizacji przedmiotu zamówienia publicznego - stanowiących Załącznik nr 1 do SWZ.6. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej - wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że dysponuje kuchnią, dopuszczoną do eksploatacji przez właściwy organ inspekcji sanitarnej, w której będzie przygotowywał posiłki dowożone do siedziby Zamawiającego. Mając na uwadze fakt, że do jednostki zamawiającego uczęszczają dzieci ze stwierdzoną klinicznie nietolerancją glutenu kuchnia wykonawcy musi być dostosowana do przygotowywania tego typu posiłków (zgodnie z wytycznymi zawartymi w Załączniku nr 9 do SWZ)2) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej:a) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał należycie lub wykonuje przez okres obejmujący minimum 6 miesięcy – co najmniej 2 usługi związane z:- przygotowywaniem, dostarczaniem wyżywienia dla min. 120 dzieci przedszkolnych dziennie (w ramach pojedynczego zamówienia)oraz- przygotowywaniem, dostarczaniem wyżywienia dla min. 150 uczniów szkół podstawowych dziennie (w ramach pojedynczego zamówienia)b) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że będzie dysponował co najmniej 1 osobą, posiadającą minimum 1 rok stażu zawodowego w pracy na stanowisku dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia, która:- odbyła studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskała tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, inżyniera, licencjatalub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 studia wyższe o specjalności dietetyka obejmującą co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskała tytuł magistralub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 roku studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunku
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-01-25
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 146 „WYSPA DZIECI” WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-03-26 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 77 im. T. Różewicza we Wrocławiu
Dodano: 2024-03-05 - Usługi restauracyjne na rzecz dzieci przedszkolnych uczęszczających do Przedszkola w Borowej w okresie od lutego do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usług przygotowania i wydawania posiłków na rzecz dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. Kazimierza Górskiego w Łozinie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-04 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów i wychowanków Zespołu Szkół Specjalnych im. Ireny Komorowskiej w Oławie. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0
Dodano: 2024-02-01 - Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do: 1. Szkoły Podstawowej im. Odkrywców i Podróżników w Borowej 2. Szkoły Podstawowej im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wilczycach w 2024r. (...).
Dodano: 2024-01-19 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz Przygotowanie i dostarczenie posiłków: zupa z pieczywem w ramach wieloletniego programu Posiłek w szkole i domu (catering)
Dodano: 2024-01-12 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej w Brzeziej Łące w okresie od stycznia do czerwca 2024 roku.
Dodano: 2024-01-10 - Usługi restauracyjne na rzecz dzieci przedszkolnych uczęszczających do Przedszkola w Borowej w okresie od lutego do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2024-01-09 - Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej im. Wandy Chotomskiej w Kiełczowie w 2024 roku.
Dodano: 2024-01-06