Przetargi.pl
WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 26 WE WROCŁAWIU

PRZEDSZKOLE NR 26 SPORTOWA KRAINA ogłasza przetarg

  • Adres: 54-118 Wrocław, Aleja Śląska 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE NR 26 SPORTOWA KRAINA
    Aleja Śląska 1
    54-118 Wrocław, woj. dolnośląskie
    REGON: 384767422
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://p26wroclaw.szkolnastrona.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 26 WE WROCŁAWIU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 26 we Wrocławiu, z siedzibą we Wrocławiu (54-118), Al. Śląska 1, w miejscu nauki, polegającej na wydawaniu wyżywienia wg wskazówek zawartych w Załączniku nr 1 do SWZ, dla maksymalnie 350, a średnio 300 dzieci dziennie, przebywających na co dzień w placówce Zamawiającego. Szacowana średnia liczba wydanych posiłków (przez cały okres trwania zamówienia) kształtuje się na poziomie 69 300. Faktyczna ilość wydawanych posiłków uzależniona jest od frekwencji dzieci w poszczególnych dniach. Minimalna, dzienna ilość obiadów, do dowozu których Wykonawca jest zobowiązany wynosi 10 zestawów. 2. W ramach wskazanej ilości posiłków należy serwować:1) Diety eliminacyjne: a) Dieta z eliminacją mleka – 10 osóbb) Dieta z eliminacją laktozy – 5 osóbc) Dieta z eliminacją orzecha – 13 osóbd) Dieta z eliminacją cytrusy – 3 osobye) Dieta z eliminacją jabłko – 4 osobyf) Dieta z eliminacją czekolada, kakao – 5 osóbg) Dieta z eliminacją jaj – 3 osobyh) Dieta z eliminacją pomidor – 6 osóbi) Dieta z eliminacją truskawki – 6 osóbj) Dieta z eliminacją soków owocowych – 2 osobyk) Dieta z eliminacją banana – 4 osobyl) Dieta z eliminacją wołowiny, wieprzowiny, kurczaka – 2 osobym) Dieta wegetariańska – 2 osoby2) Diety specjalistyczne: bez glutenu – 5 osób
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej - wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że dysponuje kuchnią, dopuszczoną do eksploatacji przez właściwy organ inspekcji sanitarnej, w której będzie przygotowywał posiłki dowożone do siedziby zamawiającego.2) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności techniczneji zawodowej:a) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie lub wykonuje przez okres obejmujący przynajmniej 1 rok szkolny lub co najmniej 10 miesięcy – min. 2 usługi związane z realizacją wyżywienia dla co najmniej 300 dzieci przedszkolnych (w ramach pojedynczego zamówienia).b) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że będzie dysponował co najmniej 1 osobą, posiadającą minimum 1 rok stażu zawodowego w pracy na stanowisku dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia, która:- odbyła studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskała tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, inżyniera, licencjata lub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 studia wyższe o specjalności dietetyka obejmującą co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskała tytuł magistra lub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 roku studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunku
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-16

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach