Przetargi.pl
Warsztaty: 10 zasad zdrowego żywienia z elementami HACCP w ramach projektu: Czas na aktywność w gminie miejskiej Leżajsk realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet VII, Działanie 7.1., Poddziałanie 7.1.1., współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Leżajsku ogłasza przetarg

  • Adres: 37-300 Leżajsk, Plac R. Jaszowskiego 6
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 242 04 97 , fax. 17 242 04 97
  • Data zamieszczenia: 2013-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Leżajsku
    Plac R. Jaszowskiego 6 6
    37-300 Leżajsk, woj. podkarpackie
    tel. 17 242 04 97, fax. 17 242 04 97
    REGON: 69000836900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Warsztaty: 10 zasad zdrowego żywienia z elementami HACCP w ramach projektu: Czas na aktywność w gminie miejskiej Leżajsk realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet VII, Działanie 7.1., Poddziałanie 7.1.1., współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest realizacja warsztatów: 10 zasad zdrowego żywienia z elementami HACCP dla 10 uczestników projektu w ramach projektu Czas na aktywność w gminie miejskiej Leżajsk realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet VII, Działanie 7.1., Poddziałanie 7.1.1., współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego. Na realizację zadania składają się przeprowadzenie zajęć warsztatowych z tematu jak w przedmiocie zamówienia w wymiarze 16 godzin dydaktycznych, zapewnienie odpowiedniego miejsca (sali szkoleniowej na miejscu w Leżajsku dla grupy 10 uczestników projektu, zapewnienie materiałów szkoleniowych, zapewnienie serwisu kawowego i 1 posiłku gorącego dla grupy j.w. Tematyka zajęć ogólne wiadomości nt. zasad zdrowego odżywiania się, zdrowa żywność, zasady zdrowego odżywiania się komponowanie jadłospisów, podstawy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP. Zajęcia obejmą łącznie 16 godzin dydaktycznych dla grupy uczestników. Forma przeprowadzonych zajęć warsztaty, ćwiczenia. Liczba osób 10. Liczba certyfikatów 10. Liczba godzin dydaktycznych 16. Realizacja w terminie do 30.11.2013 w układzie: poniedziałek piątek. w jednym cyklu 16 godz. dydaktycznych 2 dni szkoleniowe na miejscu w Leżajsku. Zadania Wykonawcy, obowiązki organizacyjne zapewnienie sali szkoleniowej w miejscu zajęć z wyposażeniem, sala powinna mieścić minimalnie 15 osób. Krzesła tapicerowane, temperatura w sali 21 23 0C, zapewnienie materiałów szkoleniowych związanych z zajęciami, zapewnienie jednego gorącego posiłku drugie danie ziemniaki, ryż, frytki 100 g, mięso wieprzowe, drób, ryba 200 g., zestaw surówek min. 2 po 150 g. dla każdego uczestnika szkolenia oraz dodatkowo serwisu kawowego z poczęstunkiem kawa rozpuszczalna, tradycyjna, herbata bez ograniczeń, woda 1 szt. po 0,5 l., suche ciastka 2 rodzaje podczas warsztatów 1 raz dziennie, oznakowanie pomieszczeń, w których będą odbywały się zajęcia zgodnie z aktualnymi wytycznymi Ministra Rozwoju Regionalnego w zakresie informacji i promocji Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, a także zamieszczenie znaków logo Kapitał Ludzki Narodowa Strategia Spójności, logo Europejskiego Funduszu Społecznego, logo Unii Europejskiej, logo Projektu systemowego oraz umieszczenie informacji o współfinansowaniu szkoleń ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Inne obowiązki Wykonawcy. Wykonawca przygotuje szczegółowy program oraz ramowy harmonogram szkolenia, certyfikaty, zaświadczenia o ukończeniu szkolenia, Wykonawca zapewni prowadzącego z kompetencjami do prowadzenia warsztatów i ćwiczeń w przedmiotowym zakresie, Wykonawca dokona wpisu o szkoleniu i związanych z nim szczegółach na stronie www.inwestycjawkadry.info.pl w terminie przewidzianym w umowie z Zamawiającym, Wykonawca wystawi uczestnikom szkolenia zaświadczenia, certyfikaty o ukończeniu zajęć zawierające informację o jego temacie oraz wymiarze godzin, Wykonawca przeprowadzi ewaluację zajęć dokona oceny za pomocą ankiet ewaluacyjnych, Wykonawca obejmie uczestników zajęć ubezpieczeniem od następstw nieszczęśliwych wypadków. Po zakończeniu usługi szkoleniowej Wykonawca przedstawi Zamawiającemu dokumentację szkolenia, na którą złożą się listy obecności, listy potwierdzające odbiór materiałów, listy potwierdzające korzystanie z posiłków, kopie certyfikatów, dziennik zajęć, informacja o wykonaniu usługi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 804000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: mopslezajsk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach