Przetargi.pl
Usługi wynajmu miejsc noclegowych wraz z usługą restauracyjną (śniadanie, kolacja) w trakcie szkoleń organizowanych w Lublinie przez Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej Krajowej Szkoły Sadownictwa i Prokuratury

Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury ogłasza przetarg

  • Adres: 31-547 Kraków, ul. Przy Rondzie 5
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0048 12 6179655 , fax. 0048 12 6179653
  • Data zamieszczenia: 2016-03-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
    ul. Przy Rondzie 5 5
    31-547 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 0048 12 6179655, fax. 0048 12 6179653
    REGON: 14058042800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kssip.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi wynajmu miejsc noclegowych wraz z usługą restauracyjną (śniadanie, kolacja) w trakcie szkoleń organizowanych w Lublinie przez Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej Krajowej Szkoły Sadownictwa i Prokuratury
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są usługi wynajmu miejsc noclegowych wraz z usługą restauracyjną w trakcie szkoleń organizowanych w Lublinie przez Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury. Zamówienie składa się z następujących zadań częściowych: część 1 - nr szkolenia: C8/A/16; termin: 6-8 czerwiec 2016 r.; ilość osób: 110; ilość dób hotelowych: 2. część 2 - nr szkolenia: C21/A/16; termin:13-15 kwiecień 2016 r.; ilość osób:77; ilość dób hotelowych: 2. część 3 - nr szkolenia: K8/A/16; termin: 14-16 wrzesień2016 r.; ilość osób: 75; ilość dób hotelowych: 2. część 4 - nr szkolenia: K15/C/16 ; termin: 19 - 21 październik 2016 r.; ilość osób: 55; ilość dób hotelowych: 2. część 5 - nr szkolenia: C23/B/16 ; termin: 21-23 wrzesień 2016 r.; ilość osób:52; ilość dób hotelowych: 2. część 6 - nr szkolenia: K16/C/16; termin: 21 - 23 września 2016 r.; ilość osób:28; ilość dób hotelowych: 2. część 7 - nr szkolenia: K16/D/16; termin: 21 - 23 wrzesień 2016 r.; ilość osób:28; ilość dób hotelowych: 2. część 8 - nr szkolenia: F2/G/16; termin: 14 - 16 wrzesień 2016 r.; ilość osób: ilość osób: 26; ilość dób hotelowych: 2 2. Ogólne wymagania dla wszystkich zadań częściowych: 2.1. Obiekt Każdy obiekt, w którym realizowane będą usługi noclegowe wraz z usługą gastronomiczną musi spełniać następujące wymagania: a)Lokalizacja w maksymalnej odległości nie większej niż 1,5 km od siedziby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury - Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej ul. Krakowskie Przedmieście 62 w Lublinie. Odległość należy mierzyć za pomocą aplikacji Google Maps w trybie pieszym dostępnej pod adresem www: http://maps.google.pl b)Standard obiektu powinien odpowiadać minimum 3 gwiazdkom (w rozumieniu przepisów ustawy o usługach turystycznych z dnia 29 sierpnia 1997 r., Dz. U. z 2004 r. Nr 223, poz. 2268 z późn. zm.). c)Obiekt musi zapewniać kompleksowość wykonania usługi, przez którą Zamawiający rozumie zapewnienie noclegów oraz wyżywienia. d)W obiekcie musi być zapewniona możliwość noclegu poprzez zapewnienie pokoi na 2 doby hotelowe. Zamawiający potwierdzi liczbę noclegów najpóźniej w terminie 3 dni kalendarzowych przed rozpoczęciem każdej usługi. e)Zapewnienie 2 bezpłatnych miejsc parkingowych dla Zamawiającego, podczas każdego z terminów. 2.2. Wyżywienie W ramach świadczonej usługi restauracyjnej Wykonawca zapewni: a)Śniadanie (w godz. 7.00-8.30) W formie bufetu, zorganizowane w restauracji przynależnej do hotelu, w którym organizowany jest nocleg. Miejsce przeznaczone do konsumpcji musi być wyposażone w stoły i krzesła w ilości dostosowanej do liczby uczestników. Zamawiający przez jedną porcję śniadania rozumie: Danie ciepłe: np. jajecznica 30 g/os i parówki na gorąco 2 szt./os Pieczywo jasnego i ciemne- 150g/os Wędliny - 80 g/os Sery żółte - 30 g /os Ser biały twarogowy - 50 g/os Masło - 20 g /os Dżem - 25 g/os Mód - 25 g /os Płatki kukurydziane - 50 g/os Mleko o zawartości tłuszczu 3,2% - 250 ml /os Owoce - 100 g /os Warzywa (pomidory, ogórki, papryka) - 100 g /os Kawę z ekspresu - 200 ml /os Herbatę - 200 ml /os dodatków: cukier biały, cukier trzcinowy, cytryna, śmietanka do kawy o zawartości tłuszczu co najmniej 10 %, woda mineralna 0,5 l /os soki owocowe 100% - 200 ml /os. b)Kolacja (w godz. 18.00-20.00) Kolacja podawana w restauracji przynależnej do obiektu. Miejsce przeznaczone dla celów konsumpcyjnych musi być wyposażone w krzesła i stoły w ilości dostosowanej do liczby uczestników. Zamawiający przez jedną porcję kolacji rozumie: Danie mięsne na gorąco: (120 g/os) z dodatkiem skrobi -(200 g) i warzyw (160 g/os ) i bezmięsne (np. ryba) na gorąco: (120 g/os) z dodatkiem skrobi -(200 g) i warzyw (160 g/os ) Na zimno: Wędliny - 100 g/os Sałatka - 100 g/os Pieczywo białe i ciemne - 150 g/os Masło - 20 g /os Warzywa (pomidory, ogórki, papryka) - 100 g /os Kawa z ekspresu - 200 ml/os Herbata - 200 ml/os Dodatki : cukier biały, cukier trzcinowy, cytryna, śmietanka do kawy o zawartości tłuszczu co najmniej 10 %, Woda mineralna 0,5l/os Sok owocowy 100% -200 ml/os. 2.3.Wyżywienie - Uwagi ogólne: a)Wszystkie naczynia do posiłków powinny być szklane lub ceramiczne (z wyłączeniem plastiku). b)Wykonawca zapewni wyposażenie do organizacji wszystkich posiłków (między innymi: stoły, obrusy - tkanina, krzesła, naczynia, sztućce itp.). c)Wykonawca zapewni obsługę gastronomiczno - kelnerską wszystkich posiłków w liczbie zapewniającej sprawną organizację w tym między innymi sprzątanie. d)Wykonawca zobowiązany jest do zachowania zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków. e)Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego wyżywienia, urozmaiconych, z pełnowartościowych świeżych produktów z ważnym terminem przydatności do spożycia. 2.4. Noclegi: a)Wykonawca zapewni nocleg dla w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania. b)Wykonawca zapewni bezpłatną rezerwację w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania. c)Wykonawca zapewni dostępność pokoi od godz. 11.00 pierwszego dnia do minimum godz. 10.00 trzeciego dnia. d)W cenę noclegu wliczone będzie śniadanie. 2.5. Parking Wykonawca w każdym z terminów w ramach usługi zapewni, na potrzeby Zamawiającego 2 bezpłatne miejsca parkingowe. 2.6. Dodatkowe informacje: a)Zamawiający zapłaci tylko za usługę wg. cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym i liczby uczestników zadeklarowanych w formie pisemnej lub mailowej na 3 dni przed rozpoczęciem każdej usługi. b)Zamawiający poinformuje Wykonawcę o ostatecznej liczbie uczestników najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem każdej usługi. W przypadku mniejszej liczby osób niż została zgłoszona Zamawiający zastrzega, że zapłaci wyłącznie za pierwszą niewykorzystaną dobę hotelową, w skład której wchodzi: kolacja i nocleg ze śniadaniem. c)W przypadku konieczności zmiany terminu usługi z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, zakłada się możliwość uzgodnienia innego terminu dogodnego zarówno dla Zamawiającego jak i Wykonawcy. O konieczności zmiany terminu Zamawiający poinformuje Wykonawcę na min. 20 dni przed terminem realizacji usługi. d)Zamawiający uprawniony jest do anulowania rezerwacji w całości bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów, o ile zgłosi ten fakt nie później niż 30 dni przed planowaną rezerwacją. e)Zamawiający w porozumieniu z Wykonawcą dopuszcza możliwość zwiększenia liczby uczestników pojedynczego w ramach limitu osób określonych w pkt.1 - w ramach każdego zadania częściowego. f)Zamawiający nie ponosi żadnych dodatkowych kosztów wygenerowanych w trakcie całego pobytu w obiekcie (np. kosztów połączeń telefonicznych, korzystania z pełnego barku itp.). g)Wszystkie elementy usługi muszą być świadczone w tym samym obiekcie. 3.Sposób wykonywania przedmiotu zamówienia został szczegółowo określony we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kssip.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach