Przetargi.pl
Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego.

Zarząd Powiatu w Kętrzynie ogłasza przetarg

  • Adres: 11-400 Kętrzyn, Plac Grunwaldzki 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7517500, 7511690 , fax. 089 7512401
  • Data zamieszczenia: 2015-08-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zarząd Powiatu w Kętrzynie
    Plac Grunwaldzki 1 1
    11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7517500, 7511690, fax. 089 7512401
    REGON: 51074245100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług polegających na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia: a) Powiatowe Centrum Edukacyjne w Kętrzynie (za 9 m-cy) Śniadanie -2976, Obiad -3323, Kolacja -2976 posiłków b) Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy w Kętrzynie (za 9 m-cy) Śniadanie -10418, Obiad -15830, Kolacja -8351 posiłków c) Zespół Szkół im. Macieja Rataja (za 9 m-cy) Śniadanie -4134, Obiad -6042, Kolacja -4134 posiłków d) Powiatowy Dom Dziecka w Reszlu (za 9 m-cy) Śniadanie -8220, Obiad -8220, Podwieczorek -8220, Kolacja -8220 posiłków e) Powiatowy Dom Dziecka w Kętrzynie (za 9 m-cy) Śniadanie -3836, Obiad - 3836, Podwieczorek -3836, Kolacja -3836 posiłków 2) Przygotowywanie i wydawanie posiłków z winno uwzględniać zasady: a) dla jednostek: Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie, Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Kętrzynie, Zespołu Szkół im. M. Rataja w Reszlu, - od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem przerw wakacyjnych i świątecznych oraz dni ustawowo wolnych tj. ok. 159 dni żywieniowych w okresie od 01.10.2015r. do 30.06.2016r., b) dla jednostek: Powiatowego Domu Dziecka w Kętrzynie oraz Powiatowego Domu Dziecka w Reszlu - od poniedziałku do niedzieli tj. ok. 274 dni żywieniowych w okresie od 01.10.2015r. do 30.06.2016r., c) Wykonawca dokonuje podziału posiłków na odrębnie dla każdej z jednostek do naczyń i opakowań Wykonawcy. 3) W okresie wakacyjnym dla Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie, Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Kętrzynie, Zespołu Szkół im. M. Rataja w Reszlu posiłki mogą być wydawane dodatkowo - Wykonawca otrzymuje zamówienie min. 3 dni przed terminem realizacji. 4) Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości żywionych osób. 5) Posiłki powinny być zgodne z normami żywieniowymi dla grupy wiekowej. 6) Jadłospis tygodniowy obiadu powinien składać się z: a) 2 razy dania jarskie oraz 3 razy dania mięsne z ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami (zamiennie) i surówką w przypadku jednostek o których mowa w pkt 2 lit a), b) 3 razy dania jarskie oraz 4 razy dania mięsne z ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami (zamiennie) i surówką w przypadku jednostek o których mowa w pkt. 2 lit b). 7) Do śniadania, obiadu i kolacji przewidziane jest po 250 ml płynów. 8) W ramach podwieczorków przykładowo mogą być wydawane porcja owoców, budyń, kisiel, herbatniki lub inne słodycze 9) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów i podopiecznych w sposób zwyczajowo przyjęty w jednostce, najpóźniej przed śniadaniem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje. 10) Zadaniem Wykonawcy jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłku dla planowanej liczby uczniów i podopiecznych wskazanych przez dyrektorów jednostek lub osoby przez nich upoważnione. Liczba żywionych osób zostanie przekazana Wykonawcy na dzień przed rozpoczęciem żywienia, w przypadku zmian ilości uczniów korzystających z posiłków informacja będzie przekazywana w dniu żywienia do godz. 9.00. 11) Posiłki powinny być wydawane uczniom i podopiecznym w naczyniach Wykonawcy przystosowanych do mycia i wyparzania w zmywarkach. Sztućce powinny być metalowe. 12) Wykonawca zobowiązany będzie do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp. oraz pozostawienia miejsca przejęcia i wydawania posiłków w należytej czystości. 13) W zaoferowanej cenie wykonawca zobowiązany jest uwzględnić koszty przygotowania, dostarczenia posiłków z miejsca produkcji do stołówki, ich wydania uczniom, zagospodarowanie odpadów pokonsumpcyjnych, zmywania naczyń (na własnym sprzęcie poza budynkiem szkoły) i sprzątania miejsca przejęcia oraz wydawania posiłków. 14) Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. 15) Na terenie jednostek objętych obsługą, o których mowa w ust. 1 transport posiłków ze strefy ich przejęcia do wydawalni oraz transport odpadów pokonsumpcyjnych, brudnych naczyń i sztućców odbywać się będzie przy użyciu wózków transportowych stanowiących własność Wykonawcy. 16) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2015r. poz. 594 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie Wykonawca zobowiązany jest zapewnić przestrzeganie obowiązujących norm żywieniowych, odpowiedniej wartości odżywczej posiłków, racji pokarmowych i doboru produktów - w szczególności zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie i obowiązujących norm (Podstawy naukowe żywienia w szpitalach 2001r., Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych 2008r., Normy żywienia dla populacji polskiej - nowelizacja, 2012r., Normy żywienia dla populacji polskiej - nowelizacja z 2012r.). Posiłki muszą być wykonywane pod nadzorem dietetyka Wykonawcy przy współpracy ze służbami SANEPID. 17) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie. 18) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki z własnych produktów, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli, czy produkty wykorzystywane przez Wykonawcę odpowiadają potrzebom oraz normom żywienia zbiorowego. 19) Wykonawca będzie przygotowywał i przechowywał próbki pokarmowe. 20) Pozostałe warunki realizacji zamówienia zawiera załącznik nr 7 do SIWZ - Istotne postanowienia umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.warmia.mazury.pl/powiat_ketrzynski/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach