Przetargi.pl
Usługi restauracyjne w Ośrodku Wypoczynkowym Słowianka w Darłówku

Dyrektor Generalny Lubelskiego Urzędu Wojewódzkiego w Lublinie ogłasza przetarg

  • Adres: 20-914 Lublin, ul. Spokojna 4
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 081 7424535 , fax. 081 7424200
  • Data zamieszczenia: 2010-05-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dyrektor Generalny Lubelskiego Urzędu Wojewódzkiego w Lublinie
    ul. Spokojna 4 4
    20-914 Lublin, woj. lubelskie
    tel. 081 7424535, fax. 081 7424200
    REGON: 00051429400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: ww2.lublin.uw.gov.pl/zampub/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi restauracyjne w Ośrodku Wypoczynkowym Słowianka w Darłówku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług restauracyjnych i polegających na wydawaniu posiłków dla 600 wczasowiczów, 510 kolonistów i 130 emerytów w turnusach wypoczynkowych w OW Słowianka w okresie od 30 maja do 14 września 2010 r. Ilość uczestników może ulec zmianie jednak nie mniej niż 500 wczasowiczów, nie mniej niż 400 kolonistów oraz nie mniej niż 80 emerytów .Usługi dotyczą przygotowywania i wydawania posiłków na terenie Ośrodka. Szczegółowy zakres wymaganego menu określają załączniki nr 2, 3 i 4 do SIWZ. Niedopuszczalne są usługi cateringowe polegające na dowozie gotowych zestawów posiłkowych. Zamawiający zapewnia stosowne pomieszczenia wraz z wyposażeniem niezbędnym do przygotowywania i serwowania posiłków oraz do przechowywania artykułów żywnościowych. Ponadto zamawiający zapewnia niezbędne wyposażenie p/poż oraz poniesie koszty wystroju sali, zużycia wody i energii elektrycznej. Pomieszczenia te są współwłasnością zamawiającego oraz SIPMA SA. Wykonawca, któremu zostanie udzielone przedmiotowe zamówienie, będzie je świadczył wspólnie z podmiotem świadczącym usługi restauracyjne dla uczestników turnusów ze strony SIPMA SA, na warunkach współdziałania przy realizacji usług uzgodnionych z tym podmiotem. Sezon wypoczynkowy obejmuje: Wczasy - sezon: I turnus: 07.07. - 17.07.2010 II turnus: 18.07. - 01.08.2010 III turnus: 02.08. - 15.08.2010 Wczasy dla matki z dzieckiem: I turnus: 30.05. - 12.06.2010 II turnus: 13.06. - 25.06.2010 III turnus: 26.06. - 06.07.2010 IV turnus:16.08. - 30.08.2010 V turnus: 31.08. - 14.09.2010 Turnusy kolonijne: I turnus: 1.07 - 15.07 2010 II turnus: 16.07 - 30.07.2010 III turnus: 31.07 - 14.08.2010 IV turnus: 15.08 - 29.08.2010 Turnusy dla zorganizowanych grup emerytów i rencistów w okresie I turnus: 30.05 - 12.06 2010 II turnus: 15.06 - 27.06.2010 III turnus: 31.08. - 12.09.2010 Zakres usług obejmuje posiłki w trybie dwuzmianowym: a) śniadania w godz. 8.00 - 8.30 i 9.00 - 10.00 b) obiady w godz. 13.00 - 13.30 oraz 14.00 - 15.00 c) kolacje w godz. 18.00 - 18.30 i 19.00 - 20.00, d) na życzenie klientów obiad o godz. 17.00. Dodatkowo wykonawca zapewnia na swój koszt wyżywienie na wieczorki grillowe organizowane raz na turnus 10- dniowy i dwa razy na pozostałe turnusy oraz codziennie podwieczorek dla grup kolonijnych. Wyżywienie na wieczorki grillowe (na osobę) obejmuje 150 g kiełbasy, pieczywo, musztarda, keczup. Ponadto wykonawca zapewnia codziennie na swój koszt kompot lub soki dla kolonistów. Stosowne termosy są na wyposażeniu Ośrodka. Kolonistom i emerytom przysługuje suchy prowiant w dniu wyjazdu. Obejmuje on (na osobę) 1 kanapkę z serem i 1 z wędliną (bułki typu kajzerka), 1 jabłko, 1 banan, sok 0,25 l butelkowany (niedopuszczalne są soki w kartoniku) oraz batonik 40-60 g. Suchy prowiant przysługuje także wczasowiczom pod warunkiem zgłoszenia tego faktu najpóźniej na 1 dzień wcześniej. Posiłki winny być sporządzane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171 poz. 1225 ze zm.) wraz z aktami wykonawczymi oraz zgodnie z jadłospisami, sporządzonymi zgodnie z załącznikami Nr 2, 3 i 4 SIWZ. Wykonawca przed wydaniem posiłków do spożycia pobiera próbki żywnościowe zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. Nr 80 poz. 545). Koszty zakupu artykułów spożywczych do przygotowywania posiłków poniesie wykonawca. Wykonawca zobowiązany będzie do utrzymywania czystości w kuchni, pomieszczeniach gospodarczych oraz na sali jadalnej. Wykonawcom przysługuje prawo do złożenia wniosku o umożliwienie dokonania oględzin w miejscu realizacji przedmiotowego zamówienia bądź o zapoznanie się z wykazem wyposażenia jakim dysponuje zamawiający, niezbędnego do realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ww2.lublin.uw.gov.pl/zampub/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach