SZKOŁA PODSTAWOWA IM. ODKRYWCÓW I PODRÓŻNIKÓW W BOROWEJ ogłasza przetarg
- Adres: 55-095 Borowa, 55-095
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-01-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. ODKRYWCÓW I PODRÓŻNIKÓW W BOROWEJ
55-095
55-095 Borowa, woj. dolnośląskie
REGON: 001181570 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spborowa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: szkoła podstawowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do: 1. Szkoły Podstawowej im. Odkrywców i Podróżników w Borowej 2. Szkoły Podstawowej im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wilczycach w 2024r. (...). - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do:1. Szkoły Podstawowej im. Odkrywców i Podróżników w Borowej2. Szkoły Podstawowej im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wilczycachw 2024r. w podziale na 2 zadania. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Specyfikacja Warunków Zamówienia.Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do:1. Szkoły Podstawowej im. Odkrywców i Podróżników w Borowej2. Szkoły Podstawowej im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wilczycachw 2024r. w podziale na 2 zadania.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Specyfikacja Warunków Zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy ubiegający się o zamówienie publiczne muszą spełniać niżej wymienione warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:1. Warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże wykonanie/wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie):a. dla zadania nr 1 (Borowa):minimum 3 zadań polegających na usłudze przygotowywania i podawania posiłków dla min. 100 uczniów szkoły podstawowej oraz min. 50 dzieci przedszkolnych jednorazowo w ramach jednej Umowy wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których te usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane oraz wykaże podstawę do dysponowania tymi zasobami;b. dla zadania nr 2 (Wilczyce):minimum 3 zadań polegających na usłudze przygotowywania i podawania posiłków dla min. 150 uczniów szkoły podstawowej jednorazowo w ramach jednej Umowy wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których te usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane oraz wykaże podstawę do dysponowania tymi zasobami;2. Warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże:a. dla zadania nr 1 (Borowa):dysponowanie kuchnią produkującą posiłki od surowca do gotowej potrawy posiadającą decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na produkcję, wytwarzanie i wywóz posiłków, znajdującą się w odległości do 20km od siedziby Zamawiającego;oraz wykaże podstawę do dysponowania tymi zasobami.b. dla zadania nr 2 (Wilczyce):dysponowanie kuchnią produkującą posiłki od surowca do gotowej potrawy posiadającą decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na produkcję, wytwarzanie i wywóz posiłków w odległości do 20km od siedziby Zamawiającego;oraz wykaże podstawę do dysponowania tymi zasobami.3. Warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże dysponowanie oraz podstawę do dysponowania dietetykiem, który:a. dla zadania nr 1 (Borowa):- posiada doświadczenie zawodowe min. 3 lata,oraz- ukończył studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskał tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, inżyniera, licencjata,lub- rozpoczął przed dniem 1 października 2007 studia wyższe o specjalności dietetyka obejmującą, co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskał tytuł magistralub- rozpoczął przed dniem 1 października 2007 roku studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunkuwraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonywania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.b. dla zadania nr 2 (Wilczyce):- posiada doświadczenie zawodowe min. 3 lata,oraz- ukończył studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskał tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, inżyniera, licencjata,lub- rozpoczął przed dniem 1 października 2007 studia wyższe o specjalności dietetyka obejmującą, co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskał tytuł magistralub- rozpoczął przed dniem 1 października 2007 roku studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunkuwraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonywania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej dopuszcza łączne spełnianie warunków przez Wykonawców.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-29
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 16 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
Dodano: 2024-07-11 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 118 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
Dodano: 2024-07-11 - Wybór wykonawcy usługi żywienia na rzecz uczniów i dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 22
Dodano: 2024-07-03 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 25 we Wrocławiu.
Dodano: 2024-07-02 - Usługi żywieniowe na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
Dodano: 2024-07-01 - Usługi żywieniowe na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
Dodano: 2024-07-01 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 58 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-06-18 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 26 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-06-17 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 15 we Wrocławiu.
Dodano: 2024-06-14 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci i młodzieży uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 33 im. Tradycji Herbu Wrocławia we Wrocławiu.
Dodano: 2024-06-13