Przetargi.pl
USŁUGI KONSERWACJI I NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO I URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH W STOŁÓWCE WOJSKOWEJ (BUD. NR 22) ORAZ W RESTAURACJI CSK (BUD. NR 3) W WOJSKOWEJ AKADEMII TECHNICZNEJ

Wojskowa Akademia Techniczna ogłasza przetarg

  • Adres: 00-908 Warszawa, ul. Kaliskiego 2
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6837865 , fax. 022 6837977
  • Data zamieszczenia: 2013-08-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna
    ul. Kaliskiego 2 2
    00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6837865, fax. 022 6837977
    REGON: 01212290000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGI KONSERWACJI I NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO I URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH W STOŁÓWCE WOJSKOWEJ (BUD. NR 22) ORAZ W RESTAURACJI CSK (BUD. NR 3) W WOJSKOWEJ AKADEMII TECHNICZNEJ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia są usługi konserwacji i naprawy sprzętu gastronomicznego (zadanie nr 1) i usługi konserwacji i naprawy urządzeń chłodniczych (zadanie nr 2) w Stołówce Wojskowej (bud. nr 22) oraz w Restauracji CSK (bud. nr 3) w Wojskowej Akademii Technicznej wymienionych w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 3 i 3A do SIWZ oraz czynności konserwacji urządzeń gastronomicznych zostały określone w załączniku nr 7 do SIWZ 2) Zamawiający może dokonać zwiększenia przedmiotu zamówienia o nowe urządzenia gastronomiczne przyjmując cenę usługi wynikającą z załącznika Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia bez zmiany cen określonych w § 1 ust.2 Projektu Umowy). Zmiana taka może być dokonana wyłącznie za zgodą dwóch Stron i na podstawie aneksu do umowy. 3) Przez konserwację należy rozumieć okresowe sprawdzenie sprzętu gastronomicznego i urządzeń chłodniczych połączone z czyszczeniem i regulacjami odpowiednich podzespołów oraz wymianą części normalnie zużywających się w czasie eksploatacji zgodnie z zaleceniami producenta urządzenia. Materiały pomocnicze użyte do konserwacji i przeglądów sprzętu gastronomicznego i urządzeń chłodniczych oraz przejazdy w czasie trwania umowy wlicza się w wynagrodzenie umowne za konserwację. 4) Przeglądy konserwacyjne sprzętu gastronomicznego (zadanie nr 1) wykonywane będą w okresach miesięcznych. Przeglądy konserwacyjne urządzeń chłodniczych (zadanie nr 2) wykonywane będą dwa razy w roku tj. co 6 miesięcy, zgodnie z ustalonym wcześniej harmonogramem. 5) Przez naprawę należy rozumieć przywrócenie sprawności technicznej niesprawnych systemów ppoż. z możliwością wymiany zużytych lub uszkodzonych części, lub zespołów. Do naprawy Wykonawca wykorzysta części zamienne zakupione we własnym zakresie. 6) W przypadku wystąpienia okoliczności nie leżących po stronie Zamawiającego powodujących konieczność zmniejszenia usług w ujęciu wartościowym i ilościowym przedmiotu zamówienia, Zamawiający powiadomi Wykonawcę nie później niż w ciągu 30 dni po zaistnieniu takich okoliczności. Wykonawcy nie będą przysługiwały z tego powodu żadne roszczenia finansowe wobec Zamawiającego. 7) W przypadku konieczności wymiany części zamiennych nie ujętych w załączniku Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, Wykonawca przed wykonaniem usługi zobowiązany jest do przedstawienia kosztorysu i powiadomienia o tym fakcie Zamawiającego. Naprawa będzie możliwa po rozeznaniu cenowym rynku i zaakceptowaniu kosztorysu przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 507300001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 36 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium. 1) Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany wnieść, na czas związania ofertą, wadium w wysokości: Zadanie Nr 1 - 5.600,00 zł (pięć tysięcy sześćset złotych) Zadanie Nr 2 - 1.000,00 zł (jeden tysiąc złotych) przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 22.08.2013r. do godz.09:00. Skuteczne wniesienie wadium przelewem oznacza obecność wymaganej kwoty wadium na koncie Zamawiającego w wyżej wymienionym terminie, czyli datą wpłaty wadium jest data wpływu na konto, a nie data złożenia przelewu. 2) Wadium może być wniesione: a) w formach przewidzianych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Dowodem wniesienia wadium będzie załączony do oferty oryginał lub kopia tego dokumentu. b) w pieniądzu - przelewem na rachunek bankowy zamawiającego: PEKAO S.A. Warszawa, ul. Towarowa 25, Nr 34 1240 5918 1111 0000 4910 0228. z dopiskiem Wadium na usługi konserwacji i naprawy sprzętu gastronomicznego i urządzeń chłodniczych w stołówce wojskowej

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wat.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach