Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 63-800 Gostyń, ul. Wrocławska 250
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 065 5720111, 5723911 , fax. 065 5723911
- Data zamieszczenia: 2011-02-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Wrocławska 250 250
63-800 Gostyń, woj. wielkopolskie
tel. 065 5720111, 5723911, fax. 065 5723911
REGON: 41000620600000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi gotowania, przygotowania posiłków w trzech stołówkach szkolnych i podawanie gorących pełnych obiadów uczniom; Przedmiot zamówienia podzielony jest na trzy części (cz. I; cz. II, cz. III) wg niżej określonego zakresu. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługi gotowania, przygotowania posiłków w trzech stołówkach szkolnych i podawanie gorących pełnych obiadów uczniom; Przedmiot zamówienia podzielony jest na trzy części (cz. I; cz. II, cz. III): Cz. I - Usługi przygotowania, gotowania posiłków w stołówce szkolnej i podawanie gorących pełnych obiadów uczniom - w Szkole Podstawowej Nr 2 w Gostyniu; Cz. II - Usługi przygotowania, gotowania posiłków w stołówce szkolnej i podawanie gorących pełnych obiadów uczniom - w Szkole Podstawowej Nr 5 w Gostyniu; Cz. III - Usługi przygotowania, gotowania posiłków w stołówce szkolnej i podawanie gorących pełnych obiadów uczniom - w Gimnazjum Nr 2 w Gostyniu; WNIOSEK można składać na jedną wybraną część. Zamówienie obejmuje: 1) Wyprodukowanie i podanie pełnego obiadu w dniu wydania. Wydanie przez uprawnioną osobę w porze obiadowej w godzinach ustalonych z przedstawicielem szkoły, wskazanym pisemnie przez dyrektora szkoły. 2) Przygotowanie obiadów zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, składających się z : a) zupy 300 ml; b) drugiego dania 330 g, w tym: - ziemniaki (kasza, ryż, makaron ) - 150 g - danie mięsne - 80 g - surówka lub jarzyny gotowane - 100 g (raz w tygodniu drugie danie z jajkiem lub rybą albo naleśniki, placki ziemniaczane czy też pierogi - 150 g). c) kompot z produktów świeżych i wartościowych lub sok (w okresie zimowym podgrzany); Cztery razy w tygodniu ma być przygotowane danie mięsne (filety rybne uznajemy jako danie mięsne), a danie bezmięsne jeden raz w tygodniu (np. naleśniki, pierogi, paluszki rybne, placki, makaron w sosie, itp.). Kaloryczność jednego obiadu powinna wynosić minimum 850 kalorii. 3) Ilość obiadów: Cz. I - ok. 60 dziennie; Cz. II - ok. 15 dziennie; Cz. III - ok. 30 dziennie. Ww. ilości zostały oszacowane na podstawie posiłków wydawanych w roku 2010 i mogą ulec zmianie. 4) Wytyczne dotyczące usługi: Wykonawca zobowiązuje się do wydawania posiłku bezpośrednio do spożycia na miejscu, tylko w przypadkach nieobecności ucznia w szkole posiłek może być wydany na wynos; Wykonawca dostarcza tygodniowy jadłospis wraz z ceną posiłku według kalkulacji potwierdzony pisemnie co do zgodności kalorycznej; Wykonawca podawał będzie tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów i pedagoga w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole i u Zamawiającego - najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje; Wykonawca przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami; podstawę drugiego dania powinna stanowić potrawa z produktów białkowych, np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera lub z tzw. potrawa półmięsna, złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami). W skład drugiego dania powinny również wchodzić dodatki mączne (zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdyż zapotrzebowanie kaloryczne jest nieco większe). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw; podstawę mięsnej i półmięsnej części drugiego dania nie może stanowić wędlina (kiełbasa, parówka, itd.); wydawanie posiłków powinno odbywać się w godzinach od 13:00 do 15:00. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki bezwzględnie przestrzegając norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności; Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji i wydania oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie; Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania w czystości miejsca przygotowania i wydawania posiłków; 5) Wymagania zamawiającego dotyczące czasu świadczenia usługi: Czas podawania gorącego obiadu dla osób w wymienionych wyżej szkołach to przede wszystkim dni nauki w 2011 roku, z możliwością świadczenia usługi w pozostałe dni w 2011 r. 6) Wymagania zamawiającego dotyczące lokalizacji punktu wydawania obiadów: Stołówka szkolna - odpowiednio do wybranej części zamówienia. Wykonawca winien dysponować tytułem prawnym do lokalu, w którym prowadzi działalność objętą przedmiotem zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH W WYNAJĘTYCH OD ZAMAWIAJĄCEGO POMIESZCZENIACH DLA WYCHOWANKÓW I UCZNIÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU
Dodano: 2016-05-06 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych UP
Dodano: 2016-04-08 - Dożywianie rodzin na terenie Gminy Miasta Czarnków od 01 stycznia 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku
Dodano: 2015-12-10 - Przetarg nieograniczony na usługi przygotowania i dostarczania posiłków dla Domu Pomocy Społecznej w Rzetni
Dodano: 2015-11-05 - Organizacja szkoleń realizowanych w ramach Projektu Wielkopolska Onkologia w zakresie: wynajmu sal szkoleniowych, zapewnienia cateringu dla uczestników szkoleń, rekrutacji uczestników na szkolenia, przygotowania i wydruku materiałów szkoleniowych a także zatrudnienia Liderów Bloków Szkoleniowych oraz Wykładowców na szkolenia dla kadry medycznej (...)
Dodano: 2015-10-16 - Organizacja szkoleń realizowanych w ramach Projektu Wielkopolska Onkologia w zakresie: wynajmu sal szkoleniowych, zapewnienia cateringu dla uczestników szkoleń, rekrutacji uczestników na szkolenia, przygotowania i wydruku materiałów szkoleniowych a także zatrudnienia Liderów Bloków Szkoleniowych oraz Wykładowców na szkolenia dla kadry medycznej oraz Organizacja 4 edycji szkolenia pn. Nowoczesna diagnostyka raka płuca w ramach Projektu Wielkopolska Onkologia (...)
Dodano: 2015-09-07 - Organizacja szkoleń realizowanych w ramach Projektu Wielkopolska Onkologia w zakresie: wynajmu sal szkoleniowych, zapewnienia cateringu dla uczestników szkoleń, rekrutacji uczestników na szkolenia, przygotowania i wydruku materiałów szkoleniowych a także zatrudnienia Liderów Bloków Szkoleniowych oraz Wykładowców na szkolenia dla kadry medycznej oraz wysyłki zaproszeń na szkolenia, przygotowania ulotek na poradnictwo i wydruku materiałów szkoleniowych na szkolenia dla kadry pedagogicznej, uczniów i przedstawicieli samorządu
Dodano: 2015-07-24 - Świadczenie usług żywienia zbiorowego dla pacjentów Szpitala Zespołu Opieki Zdrowotnej w Wągrowcu wraz z dzierżawą pomieszczeń i wyposażenia bloku żywienia (ZOZ/ZP/PN/USL/16/6/2015)
Dodano: 2015-06-11 - Katering 2015/2016
Dodano: 2015-05-04 - Obsługa Leśnego Ośrodka Szkoleniowego w Puszczykowie w zakresie przygotowywania i podawania posiłków
Dodano: 2015-04-02