Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe, Nadleśnictwo Grodzisk ogłasza przetarg
- Adres: 62-065 Grodzisk Wielkopolski, Lasówki
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 614 445 301, , fax. -
- Data zamieszczenia: 2020-12-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe, Nadleśnictwo Grodzisk
Lasówki 1
62-065 Grodzisk Wielkopolski, woj. wielkopolskie
tel. 614 445 301, , fax. -
REGON: 63001293000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.grodzisk.poznan.lasy.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
“USŁUGI GASTRONOMICZNE NA POTRZEBY OŚRODKA SZKOLENIOWO-WYPOCZYNKOWEGO W PORAŻYNIE w 2021 roku – III postępowanie” - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest obsługa gastronomiczna obejmująca przygotowywanie, wydawanie oraz w razie potrzeby dostarczanie uczestnikom organizowanych szkoleń, narad, spotkań roboczych oraz konferencji: posiłków (śniadanie, obiad, kolacja, menu okolicznościowe itp.) i serwisów kawowych oraz obsługa innych zdarzeń organizowanych na zlecenie Nadleśnictwa Grodzisk w szczególności: narad, konferencji, spotkań okolicznościowych w Ośrodku Szkoleniowo - Wypoczynkowym w Porażynie. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 i 1 A do SIWZ oraz Projekt umowy – załącznik nr 7 do SIWZ. Skład oraz gramatura grup produktów została określona w załączniku nr 1 A do SIWZ. Zestawy posiłków będą ustalane w oparciu o poszczególne rodzaje produktów określone w załączniku nr 1 A. Zamawiający może dowolnie zestawiać i modyfikować posiłki poprzez zmianę rodzaju produktu na produkt z tej samej lub innej grupy produktu. 3. Planowana ilość posiłków złożonych z różnych grup produktów która powinny zostać wydana uczestnikom w okresie 12 miesięcy została wskazana w załączniku nr 3 do SIWZ – Kosztorys ofertowy. Zamawiający nie gwarantuje wykorzystania wskazanej ilości grup produktów do przygotowania posiłków - Wykonawca nie będzie z tego tytułu zgłaszał roszczeń. 4. Zamawiający jest uprawniony zlecić Wykonawcy dodatkowy zakres rzeczowy obejmujący czynności analogiczne, jak opisane w opisie przedmiotu zamówienia (dalej: „Opcja”). Przedmiotem Opcji mogą być wszystkie lub niektóre z czynności opisanych w opisie przedmiotu zamówienia w szczególności posiłki (śniadanie, obiad, kolacja, menu okolicznościowe) i serwisy kawowe przygotowywane w oparciu o rodzaje produktów określone w załączniku nr 1 A do SIWZ. Zamawiający nie jest zobowiązany do zlecenia prac objętych przedmiotem Opcji, a Wykonawcy nie służy roszczenie o ich zlecenie. Prace będące przedmiotem Opcji mogą zostać zlecone na wartość do 20 % wartości przedmiotu zamówienia określonej zgodnie z § 8 wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 1.000,00 zł. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r., poz. 359). 3. Wadium wpłacane w pieniądzu należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w BOŚ nr 14 1540 1056 2105 8312 9540 0005 z dopiskiem: wadium na zabezpieczenie oferty w postępowaniu na „USŁUGI GASTRONOMICZNE NA POTRZEBY OŚRODKA SZKOLENIOWO WYPOCZYNKOWEGO W PORAŻYNIE w 2021 r. – III postępowanie” 4. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie składania ofert wpłyną z tego tytułu środki na podany wyżej rachunek Zamawiającego. Wadium wnoszone w formie innej niż pieniądz może być załączone do oferty lub złożone przed upływem terminu składania ofert w siedzibie Zamawiającego (Sekretariat). Wadium musi zabezpieczać ofertę przez cały okres związania ofertą. 5. Treść gwarancji wadialnej musi zawierać następujące elementy: 1)nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib, 2) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem – określenie przedmiotu zamówienia 3) kwotę gwarancji/poręczenia, 4)zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do zapłacenia bezwarunkowo i nieodwołalnie kwoty gwarancji/poręczenia na każde pisemne żądanie Zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a ustawy Pzp oraz art. 46 ust. 5 ustawy Pzp .
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej ww. informacji przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 PZP (załącznik nr 6 do SIWZ). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie składa każdy z takich wykonawców. 2. Oferta musi zawierać: a) formularz ofertowy (załącznik nr 2 do SIWZ) b) kosztorys ofertowy (załącznik nr 3 do SIWZ) c) oświadczenia (załącznik nr 4A i 4B do SIWZ), d) pełnomocnictwo - w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika, oraz w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, e) zobowiązanie podmiotu trzeciego albo inny dokument służący wykazaniu udostępnienia wykonawcy potencjału przez podmiot trzeci zgodnie, jeżeli wykonawca wykazując spełnienie warunków udziału w postępowaniu polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług dostarczania i podawania posiłków (catering) w ramach organizowanych przez Zamawiającego wydarzeń przez okres 12 miesięcy ... dla WARP Sp. z o.o.
Dodano: 2024-07-11 - Wykonanie usługi cateringowej na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego-Wydział Nauk Społecznych
Dodano: 2024-06-07 - Wykonanie usług cateringowych na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego
Dodano: 2024-05-17 - świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla 50 osób w ramach organizowanego przez Zamawiającego posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji
Dodano: 2024-03-16 - kompleksowa organizację konferencji promującej projekt pn.: „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego, uczenia...
Dodano: 2024-03-16 - Świadczenie usług cateringowych dla celów spotkań w układzie zadaniowym w miesiącu marcu 2024 r.
Dodano: 2024-02-22 - Świadczenie usługi cateringowej podczas koncertu Dumni z Wielkopolski z okazji Jubileuszu Samorządu Województwa Wielkopolskiego
Dodano: 2024-02-20 - świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla 50 osób w ramach organizowanego przez Zamawiającego posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji
Dodano: 2024-02-12 - Świadczenie usług restauracyjnych w trakcie spotkania w miejscowości Warszawa w dniu 7 marca 2024 r.
Dodano: 2024-02-08 - „Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby restauracji i hotelu Ośrodka Naukowo-Dydaktycznego w Zielonce”
Dodano: 2024-02-01