Przetargi.pl
„Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby restauracji i hotelu Ośrodka Naukowo-Dydaktycznego w Zielonce”

UNIWERSYTET PRZYRODNICZY W POZNANIU LEŚNY ZAKŁAD DOŚWIADCZALNY ogłasza przetarg

  • Adres: 62-095 Murowana Goślina, ROGOZIŃSKA 38
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: UNIWERSYTET PRZYRODNICZY W POZNANIU LEŚNY ZAKŁAD DOŚWIADCZALNY
    ROGOZIŃSKA 38
    62-095 Murowana Goślina, woj. wielkopolskie
    REGON: 00000184400059
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lzdmg.com.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby restauracji i hotelu Ośrodka Naukowo-Dydaktycznego w Zielonce”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej, obejmującej przygotowanie posiłków dla klientów restauracji i hotelu Ośrodka Naukowo-Dydaktycznego w Zielonce (w ramach bieżącej działalności restauracji i hotelu oraz w ramach organizowanych imprez okolicznościowych, konferencji, bankietów i cateringu zewnętrznego) wraz z zaopatrzeniem ośrodka w artykuły spożywcze niezbędne do przygotowywania danych posiłków oraz obsługą klientów związaną z ich wydawaniem.2. W zakres usługi wchodzi także: - utylizacja lub przekazanie do utylizacji resztek pokonsumpcyjnych, - czyszczenie, mycie i sterylizacja naczyń oraz sprzętów użytych podczas świadczenia usługi.3. Usługa będzie świadczona przez Wykonawcę na terenie Ośrodka Naukowo-Dydaktycznego w Zielonce (Zielonka 4, 62-095 Zielonka) oraz przy użyciu sprzętu i wyposażenia Zamawiającego. 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został wskazany w zał. nr 1 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 3.000,00 zł.2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert.3. Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach:a) pieniądzu;b) gwarancjach bankowych;c) gwarancjach ubezpieczeniowych;d) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 462).4. Wadium wpłacane w pieniądzu należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego tj. 48 1020 4027 0000 1602 0033 8772 z dopiskiem: „wadium na zabezpieczenie oferty w postępowaniu nr ref. A.262.9.2024”.5. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym w rozdz. XV pkt. 1 SWZ terminie zostanie zaliczone (zaksięgowane) na rachunku bankowym Zamawiającego.6. Jeżeli wadium jest wnoszone w formie gwarancji lub poręczenia, wykonawca przekazuje zamawiającemu oryginał gwarancji lub poręczenia, w postaci elektronicznej.7. Treść gwarancji wadialnej musi zawierać następujące elementy:a) nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib,b) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem – określenie przedmiotu zamówienia,c) kwotę gwarancji/poręczenia,d) zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do zapłacenia bezwarunkowo i nieodwołalnie kwoty gwarancji/poręczenia na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 98 ust. 6 ustawy PZP.8. Wadium wniesione przez jednego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia uważa się za wniesione prawidłowo.9. Wadium musi zabezpieczać ofertę przez cały okres związania ofertą.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni dany warunek, jeżeli wykaże że:Dysponuje lub będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, które skieruje do realizacji zamówienia, w tym:a) co najmniej 1 dietetykiem posiadającym wykształcenie wyższe na kierunku dietetyka lub innym pokrewnym kierunku dotyczącym żywienia ludzi oraz posiadającym co najmniej 2-letnie doświadczenie w wykonywaniu danego zawodu;b) co najmniej 1 kucharzem posiadającym wykształcenie o profilu związanym z gastronomią oraz posiadającym co najmniej 2-letnie doświadczenie w żywieniu zbiorowym (przygotowywaniu posiłków).Zamawiający dopuszcza łączenie ww. profesji przez jedną osobę, jeżeli osoba ta posiada wymagane wykształcenie i doświadczenie dla obu ww. profesji.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-02-12

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach