Przetargi.pl
Usługi cateringowe polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków do Dziennego Domu Pomocy w Wasilkowie

MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ ogłasza przetarg

  • Adres: 16-010 Wasilków, ul. Supraślska 21
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 71 85 157
  • Data zamieszczenia: 2023-02-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
    ul. Supraślska 21
    16-010 Wasilków, woj. podlaskie
    tel. 85 71 85 157
    REGON: 050667596
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.wasilkow.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi cateringowe polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków do Dziennego Domu Pomocy w Wasilkowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków do Dziennego Domu Pomocy w Wasilkowie.2. Dostawy posiłków będą realizowane do wydawalni posiłków w budynku Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Wasilkowie przy ul. Dwornej 19, 16-010 Wasilków.3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowywanie i dostarczanie posiłków:1) dziennie:a) 30 szt. śniadańb) 30 szt. obiadów dwudaniowych2) łącznie w okresie realizacji zamówienia:a) 6 270 szt. śniadańb) 6 270 szt. obiadów dwudaniowych.Zamawiający zastrzega, że podane ilości posiłków są liczbami szacunkowymi i jako takie nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych posiłków w toku realizacji umowy.Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszania lub zwiększania ilości dostarczanych posiłków w zależności od faktycznego zapotrzebowania w danym dniu.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.5. Przedmiot zamówienia będzie realizowany zgodnie z obowiązującymi wymogami sanitarno-epidemiologicznymi oraz przepisami prawa w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia, w tym w szczególności zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132 r. z późn. zm.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada uprawnienia do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu w ramach zakładu, w którym będą przygotowywane posiłki na potrzeby realizacji zamówienia i z którego będą dostarczane posiłki na potrzeby realizacji zamówienia.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną w wysokości co najmniej 50 000 zł.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada doświadczenie, mianowicie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał lub wykonuje co najmniej trzy usługi, z których każda spełnia łącznie wskazane poniżej wymagania:a) usługa polega na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków na rzecz jednostki sektora finansów publicznych,b) zakres usługi obejmuje przygotowywanie i dostarczanie posiłków obejmujących co najmniej śniadania i obiady dwudaniowe w łącznym wymiarze co najmniej 2 500 szt. (w przypadku usługi będącej w trakcie wykonywania zakres zrealizowanej usługi musi wynosić co 2 500 szt. przygotowanych i dostarczonych posiłków obejmujących co najmniej śniadania i obiady dwudaniowe);c) usługa realizowana w sposób ciągły przez okres co najmniej 6 miesięcy (w przypadku usług będących w trakcie wykonywania okres przez który usługa była wykonywana musi wynosić co najmniej 6 miesięcy).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-06

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach