Przetargi.pl
Usługi cateringowe dla Centrum Psychiatrii w Katowicach.

Centrum Psychiatrii w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40340 Katowice, ul. Korczaka
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 326 038 400 , fax. 326 038 553
  • Data zamieszczenia: 2017-01-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Psychiatrii w Katowicach
    ul. Korczaka 27
    40340 Katowice, woj. śląskie
    tel. 326 038 400, fax. 326 038 553
    REGON: 27620698600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi cateringowe dla Centrum Psychiatrii w Katowicach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe – obejmujące sporządzanie całodziennych posiłków szpitalnych ( oraz posiłków jednodaniowych ) i dostarczanie ich do miejsca dystrybucji znajdującego się w budynku głównym szpitala, przy ul.Korczaka 27 w Katowicach w przyziemiu( podpiwniczenie ) – przy bocznej klatce schodowej wyposażonej w windę typu szpitalnego : występuje konieczność transportu ręcznego przez pracowników Wykonawcy od środka transportu do wskazanego miejsca dystrybucji. a)szacunkowo określa się, że z posiłków korzystać będzie od 190 do 210 osób dziennie, b)wykonawca powinien zapewnić przygotowanie posiłków z uwzględnieniem diet zalecanych przez szpital, w ramach ceny zaproponowanej w ofercie w odniesieniu do tzw. osobodnia, oraz w oparciu o przykładowy jadłospis stanowiący Nr 8 do SIWZ, w którym określono diety tzw. podstawowe ( normalne dla wszystkich pacjentów ) oraz diety cukrzycowe 3 – posiłkowe bez drugiego śniadania i podwieczorku, diety cukrzycowe 5 posiłkowe i diety lekkostrawne ( wątrobowe i żołądkowe ) oraz wegetariańskie– średnie ilości diet specjalnych podano w uwagach pod ostatnim jadłospisem.c)posiłki muszą być przygotowywane wyłącznie przez wykonawcę, z pominięciem jakichkolwiek podwykonawców i pośredników ; -dostarczanie posiłków we wszystkie dni tygodnia, w okresie obowiązywania umowy,-wykonawca powinien zapewnić dostawy posiłków w rozbiciu na 7 oddziałów szpitalnych , w godzinach : śniadanie od 08:00 do 08:30, obiad i kolacja : od 12:00 do 12:30 ( dopuszcza się dostarczanie kolacji wraz z obiadem – posiłki podzielne powinny być poporcjowane ). Wykonawca musi przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594, z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy i zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania). Temperatura posiłków GHP/GMP powinna wynosić odpowiednio:- gorące zupy: +75°C ( +/- 3° C ), - gorące drugie dania: +63°C (+/- 3° C ),- potrawy serwowane na zimno: +4°C, - napoje ciepłe 75 ° C +/- 3° C.d)zamawiający będzie podawał wykonawcy ilość stanu żywionych z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz.12:00 uwzględniając również ilość dań dietetycznych;-wykonawca musi być przygotowany na dostarczanie dodatkowych porcji w sytuacjach kryzysowych ( nadzwyczajnych ), w maksymalnym czasie do 1 godziny 30 minut od złożenia zamówienia,e)posiłki muszą być dostarczane w termosach i pojemnikach wykonawcy zapewniających odpowiednią temperaturę i posiadających atest na kontakt z żywnością – wykonawca zapewnia ciągłość usług w okresie obowiązywania umowy ;- wymaga się od wykonawcy posiadania 2 kompletów termosów i pojemników ( jeden komplet pozostaje w miejscu dystrybucji i jest odbierany przez wykonawcę przy kolejnej dostawie ), wykonawca odpowiada za mycie termosów i pojemników ;f)wykonawca powinien dysponować kuchnią, wraz z odpowiednim zapleczem oraz środkami transportu ; g)wykonawca ma obowiązek opracowywać jadłospis dekadowy ( na 10 dni ), który powinien dostarczać osobie wyznaczonej przez zamawiającego, z trzy dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy ( kolejnych dostaw ), z uwzględnieniem przykładowych jadłospisów wymienionych w ppkt.b. h)wsad do kotła nie może być mniejszy niż 70 % wartości netto ( tzw. osobodnia, na każdego żywionego ), podanej ceny ofertowej,i)wykonawca codziennie będzie dostarczał : łyżki, widelce, noże i kubki jednorazowego użytku, stosownie do ilości stanu żywionych – na swój koszt.j)obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.Podstawą obliczenia ceny oferty jest „Przykładowy jadłospis” i Opis diet stanowiące załączniki do niniejszej SIWZ. Pozostałe szczegóły zawiera SIWZ i załączniki. SIWZ zostanie zamieszczona na stronie internetowej zamawiającego w dniu publikacji Ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania dań dietetycznych, w ramach ceny jednostkowej podanej w ofercie przetargowej przez wykonawcę.Wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8 ustawy PZP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w kwocie: 10 000,00 złotych (dziesięć tysięcy zł.).Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach