GMINA KOŁBASKOWO ogłasza przetarg
- Adres: 72-001 Kołbaskowo, Kołbaskowo 106
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. +48 913119510 , fax. +48 913119510 wew 22
- Data zamieszczenia: 2022-08-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: GMINA KOŁBASKOWO
Kołbaskowo 106
72-001 Kołbaskowo, woj. zachodniopomorskie
tel. +48 913119510, fax. +48 913119510 wew 22
REGON: 811685450 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.kolbaskowo.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa żywienia w Przedszkolu Publicznym oraz Publicznym Żłobku Gminnym w Przecławiu, gmina Kołbaskowo - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn.: „Usługa żywienia w Przedszkolu Publicznym oraz Publicznym Żłobku Gminnym w Przecławiu, gmina Kołbaskowo”, polegającej na przygotowaniu i wydaniu posiłków we własnych naczyniach dostosowanych do umiejętności i wieku dzieci Wykonawcy dla około 250 dzieci przedszkolnych w wieku 2,5 do 7 lat) oraz około 80 dzieci żłobkowych w wieku od 6 miesiąca życia do 3 roku kalendarzowego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55322000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ilewynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej należyte wykonanie zamówienia, jeżeli wykonawca wykaże, że:a) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie niższą niż 200.000,00 zł4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 1 świadczenie polegające na wykonaniu jednej usługi żywienia dla min. 100 dzieci w wieku od 6 miesiąca życia do 7 lat z zachowaniem zróżnicowanych diet w szczególności krzyżowej, wegańskiej, bezglutenowej i bezmlecznej w okresie co najmniej 10 miesięcy w ramach jednej umowy..b) dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:● minimum jedną osobą, która będzie pełniła funkcję Dietetyka, posiadającą:- uprawnienia oraz (co najmniej 1 rok doświadczenia zawodowego liczonego nie wcześniej niż od dnia uzyskania uprawnień) - ukończyła studia wyższe na kierunku dietetyka zgodnie ze standardami kształcenia określonymi w odrębnych przepisach i uzyskała tytuł licencjata lub magistra na tym kierunku lub ukończyła studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytuł inżyniera i magistra inżyniera na tym kierunku lub ukończyła szkołę policealną publiczną lub niepubliczną z uprawnieniami szkoły publicznej i uzyskała dyplom dietetyka.● minimum jedną osobą, która będzie pełniła funkcję Kucharza, posiadającą:- wykształcenie min. zawodowe na kierunku gastronomicznym (co najmniej 10 miesięcy doświadczenia zawodowego w przygotowaniu posiłków dla jednocześnie min. 100 dzieci w wieku od 6 miesiąca życia do 7 lat liczonego nie wcześniej niż od dnia uzyskania wykształcenia min. zawodowego na kierunku gastronomicznym)
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-26
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa kompleksowego żywienia pacjentów szpitala Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie.
Dodano: 2019-11-18 - Wykonywanie usługi hotelarsko-gastronomicznej na kwaterze myśliwskiej Nadleśnictwa Chojna
Dodano: 2017-05-10 - Wykonywanie usługi hotelarsko-gastronomicznej na kwaterze myśliwskiej Nadleśnictwa Chojna
Dodano: 2017-04-24