Przetargi.pl
Usługa w zakresie zapewnienia cateringu na zlot Ptaków Polskich w roku 2014

Ptaki Polskie ogłasza przetarg

  • Adres: 19-110 Goniądz, ul. Dolistowska 21
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 58 719 12 28 , fax. 58 719 12 28
  • Data zamieszczenia: 2014-06-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ptaki Polskie
    ul. Dolistowska 21 21
    19-110 Goniądz, woj. podlaskie
    tel. 58 719 12 28, fax. 58 719 12 28
    REGON: 20007170300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jestemnaptak.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Stowarzyszenie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa w zakresie zapewnienia cateringu na zlot Ptaków Polskich w roku 2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Usługa w przedmiocie zapewnienia cateringu na zlot Ptaków Polskich w roku2014: 1. Menu dla 400 osób w dniach 20-22 czerwca 2014. 2. Menu wegetariańskie i jarskie. 3. Ilość posiłków: 5 - w dniu 20 czerwca - obiad i kolacja, w dniu 21 czerwca - obiad i kolacja oraz w dniu 22 czerwca - obiad 4. Posiłki wydawane w dwóch turach: obiady w godzinach 13-15, kolacja 18-20. 5. Świadczenie usług cateringowych, które będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanego przez Zamawiającego zlotu. Zamawiający nie wyraża zgodna dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład usługi. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 7. Przygotowanie, dowóz i podawanie posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca , w którym będzie odbywało się zlot - teren Miejskiego Ośrodka Wypoczynku i Rekreacji, Goniądz ul. Demokratyczna 10 8. Świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych. 9. Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.). 10. Przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym. 11. Świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców metalowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych). 12. Estetycznego podawania posiłków. 13. Dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed jego rozpoczęciem. 14. Zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu posiłku. Uwagi dodatkowe: 1. Wszystkie podawane warzywa, w formie surowej bądź też przetworzonej, muszą być świeże (nie mogą być mrożone). 2. Zalecane warzywa to marchew, kalafior, brokuły, brukselka, fasolka szparagowa, cukinia, buraki i inne warzywa sezonowe. 3. Podawane zupy nie mogą być zabielane śmietaną (sugeruje się podawanie śmietany obok w dzbanuszku) 4. Sosy do warzyw i sałat powinny być podawane oddzielnie w dzbanuszku (poza sosem winegrett) 5. Owoce wymienione w menu powinny być dostępnymi w sprzedaży owocami sezonowymi (np: truskawki, czereśnie, arbuzy, jabłka, brzoskwinie, morele, gruszki itp.) MENU 20 czerwca 2014 Obiad Zupa: brokułowa Dania gorące (do wyboru): 1. naleśniki ze szpinakiem 2. ryż z warzywami 3. ryba słodkowodna w panierce Dodatki: 1. ziemniaki opiekane 2. prażone pestki do posypania (dynia, słonecznik) Surówka: 1. z kapusty kiszonej 2. z buraczków 3. pomidory i świeże ogórki Napoje: 1. kawa 2. herbata 3. kompot ze świeżych owoców 4. woda z cytryną Ciasto: 1. drożdżówka z owocami Owoce sezonowe Kolacja Dania gorące (do wyboru): 1. filety rybne - miruna w sosie koperkowym i cieście naleśnikowym 2. pierogi z różnym nadzieniem: ruskie, z kapustą, z grzybami, z owocami, ze szpinakiem Przekąski: 1. szczupak faszerowany 2. filet z lina przekładany z przesmażonymi warzywami i z cebulą 3. pasztet z cukini Sałatki: 1. warzywa (kalafior, marchew, brokuły, brukselka itp.) z dipami 2. pomidor, ogórek, papryka + sałata lodowa + vinegrette Napoje: 1. kawa 2. herbata 3. woda z cytryną Owoce sezonowe Pieczywo różne 1. białe 2. pełnoziarniste 21 czerwca 2014 Obiad Zupa: jarzynowa Dania gorące (do wyboru): 1. kapusta faszerowana kaszą gryczaną z pieczarkami 2. makaron z brokułami i pieczarkami 3. filet z pstrąga w złotej panierce w sosie pikantnym (czosnek , groszek , marchewka na wywarze z warzyw ), Dodatki: 1. ziemniaki gotowane 2. kasza ( jaglana lub gryczana) 3. prażone pestki do posypania (dynia, słonecznik) Surówki: 1. z kapusty białej 2. z kapusty czerwonej 3. z marchwi 4. z buraków Napoje: 1. kawa 2. herbata 3. woda niegazowana z cytryną Pieczywo różne: 1. białe 2. pełnoziarniste ciasto: 1. szarlotka owoce sezonowe Kolacja Dania gorące (do wyboru): 1. kołduny, biebrzańskie, z surówką 2. placki ziemniaczane, rejbak 3. pieczarki w cieście naleśnikowym Dania z grilla: 1. szaszłyki warzywne 2. łódeczki z cukini faszerowane serem żółtym i pieczarkami 3. warzywa grillowane 4. ryba słodkowodna Sałatki: 1. grecka (feta oddzielnie) 2. wiosenna 3. warzywa w sosie czosnkowym (sos oddzielnie) Pieczywo różne: 1. białe 2. pełnoziarniste Napoje: 1. kawa 2. herbata 3. woda z cytryną 4. piwo kozicowe Ciasta: 1. pampuchy 2. ciasto drożdżowe z owocami Owoce sezonowe 22 czerwca 2014 Obiad Zupa: pomidorowa Dania gorące do wyboru: 1. kapusta młoda z koperkiem 2. krokiety z pieczarkami 3. makaron kokardki z warzywami 4. ryba słodkowodna zapiekana z warzywami Dodatki: 1. ziemniaki z koperkiem 2. kopytka podlaskie 3. prażone pestki do posypania (dynia, słonecznik) Surówki: 1. mix sałat 2. pomidor i świeży ogórek 3. buraczki Napoje: 1. kawa 2. herbata 3. woda 4. kompot Owoce sezonowe Ciasta własnego wypieku: 1. drożdżowe 2. kruche z owocami
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.jestemnaptak.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach