Zespół Szkół w Juchnowcu Górnym ogłasza przetarg
- Adres: 16-061 Juchnowiec, ul. Szkolna 5
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 0-85 7196678 , fax. 0-85 7195700
- Data zamieszczenia: 2016-06-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Juchnowcu Górnym
ul. Szkolna 5 5
16-061 Juchnowiec, woj. podlaskie
tel. 0-85 7196678, fax. 0-85 7195700
REGON: 05200630900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: zsj.home.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawę artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Ks. Jerzego Popiełuszki w Juchnowcu Górnym w roku szkolnym 2016/2017. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016/2017 określonych kodem we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV. Każda ze wskazanych poniżej części Zamówienia określana będzie dalej mianem Zadania: Zadanie Nr I: 15100000 - 9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne (mięso wieprzowe i wołowe) Zadanie Nr II: 15100000 - 9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne Zadanie Nr III: 15112000 - 6 drób Zadanie Nr IV: 15300000 - 1 warzywa, owoce i podobne produkty Zadanie Nr V: 15811000 - 6 pieczywo. Zadanie Nr VI: 15500000 - 3 produkty mleczarskie. Zadanie Nr VII: 15220000 - 6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Zadanie Nr VIII: 15331170 - 9 i 15896000 - 5 warzywa mrożone i produkty głęboko mrożone. Zadanie Nr IX: 01242000 - 5 jaja Zadanie Nr X: 15000000 - 8 i 15800000 - 6 przyprawy i koncentraty Zadanie Nr XI: 15400000 - 2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Zadanie Nr XII: 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo - cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik nr 1a-1l). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy Wszystkim użytym w SIWZ nazwom własnym w opisie przedmiotu zamówienia towarzyszą wyrazy lub równoważne. Zamawiający posłużył się nazwą własną producenta jedynie dla ułatwienia opisu przedmiotu, w oparciu o przesłanki art. 29 ust.3 Ustawy Prawo zamówień publicznych. Zgodnie z art. 30 ust 5 Ustawy Pzp na wykonawcy ciąży obowiązek udowodnienia równoważności rozwiązań oferowanych do specyfikowanych przez Zamawiającego. Zaoferowanie rozwiązań równoważnych należy zaznaczyć w ofercie. Dostawy będą dokonywane partiami w związku z sukcesywnymi potrzebami Zamawiającego. Dostawa artykułów odbywać się będzie po uprzednim telefonicznym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Zamówiony towar należy dostarczyć w wyznaczonym terminie wskazanym przez Zamawiającego. Zamówiony towar musi być świeży, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia określony w formularzu asortymentowo - cenowym (załącznik nr 1 a-l) będącym integralną częścią SIWZ. Dostawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów na miejsce, własnym samochodem dostawczym, spełniającym wymagania SANEPID - u. Wykonawca zapewni dostarczenie artykułów objętych umową najwyższej jakości. Dostarczone wyroby muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach Instytutu Żywności i Żywienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zsj.home.pl oraz http://juchnowiec.gmina.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-06-28 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych 2016/4
Dodano: 2016-06-06 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych 2016/3
Dodano: 2016-05-20 - Dostawa artykułów spożywczych (mięsa i wędlin, przetworów spożywczych) do Domu Pomocy Społecznej Jawor w Jałówce
Dodano: 2016-04-27 - 3 sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych - 2016 rok
Dodano: 2016-04-26 - Zakup i dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Internatu X Liceum Ogólnokształcącego w Białymstoku
Dodano: 2016-03-10 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych 2016/2
Dodano: 2016-01-26 - Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego nr 2 w Wysokiem Mazowieckiem
Dodano: 2016-01-26 - Dostawa artykułów spożywczych (mięsa i wędlin, nabiału, przetworów spożywczych) do Domu Pomocy Społecznej Jawor w Jałówce
Dodano: 2016-01-07