Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych (mięsa i wędlin, nabiału, przetworów spożywczych) do Domu Pomocy Społecznej Jawor w Jałówce

Dom Pomocy Społecznej "Jawor" w Jałówce ogłasza przetarg

  • Adres: 16-050 Jałówka, ul. Leśna 11
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 0-85 713 16 90, 606 925 092 , fax. 0-85 713 16 99
  • Data zamieszczenia: 2016-01-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Jawor" w Jałówce
    ul. Leśna 11 11
    16-050 Jałówka, woj. podlaskie
    tel. 0-85 713 16 90, 606 925 092, fax. 0-85 713 16 99
    REGON: 00030128500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.st.bialystok.wrotapodlasia.pl/JedOrgInsp/4006a91eecd7d10/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych (mięsa i wędlin, nabiału, przetworów spożywczych) do Domu Pomocy Społecznej Jawor w Jałówce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej Jawor w Jałówce. 3.2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z których każda będzie stanowić przedmiot odrębnego postępowania, a wartością zamówienia będzie łączna wartość poszczególnych części zamówienia zgodnie z art.32 pkt.4 ustawy 3.3. Przedmiotem odrębnych części zamówienia będą dostawy na: - mięso i wędlinę - nabiał - artykuły piekarskie - przetwory spożywcze - owoce i warzywa - ryby - mrożonki 3.4. Zamawiający dopuszcza składanie odrębnych ofert na poszczególne części zamówienia wymienione w pkt.3.3. na części dostaw do: Domu Pomocy Społecznej Jawor w Jałówce, Jałówka, ul. Leśna 11, 16-050 Michałowo 3.5. Załącznik nr 1 do SIWZ będzie uwzględniać poszczególne kategorie dostaw wymienione w pkt. 3.3 3.6. Dopuszcza się stosowanie produktów zamiennych podobnych jakościowo również innych producentów. 3.7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku Nr 1 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia). Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w wzorze umowy, stanowiącym załącznik Nr 7 do SIWZ. 3.8. Ilości wskazane w załączniku Nr 1 do SIWZ są wielkościami orientacyjnymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Wykonawcy, z którym zostanie zawarta umowa o udzielenie zamówienia publicznego, nie będzie przysługiwać roszczenie o realizację dostaw w ilościach podanych w załączniku nr 1 do SIWZ. Ilości artykułów spożywczych, w czasie realizacji zamówień przez Zamawiającego mogą ulec zmianie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 3.9. Rozliczenie z Wykonawcą dokonywane będzie na podstawie cen jednostkowych zawartych w ofercie Wykonawcy i ilości faktycznie dostarczonych artykułów spożywczych. 3.10. Nazwy i kody CPV dotyczące przedmiotu zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień: 15800000-8 - różne artykuły spożywcze 3.11.Dodatkowe warunki dotyczące przedmiotu zamówienia: a) nie przewiduje się wypłacania zaliczek na poczet wykonania zamówienia, b) forma zapłaty - jak we wzorze umowy - załącznik nr 7 do SIWZ, 3. 12. Podwykonawstwo: a) Zamawiający nie zastrzega, że Wykonawca ma obowiązek osobistego wykonania części zamówienia. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcom, b) w przypadku powierzenia wykonania części zamówienia Podwykonawcom, Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w Formularzu oferty części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom oraz podania przez Wykonawcę nazw (firm) podwykonawców, na których zasoby Wykonawca powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, c) jeżeli zmiana albo rezygnacja z Podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia, d) w przypadku nie wskazania części zamówienia, która ma być realizowana przez Podwykonawcę Zamawiający uzna, że całość zamówienia będzie wykonywana przez Wykonawcę osobiście.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.st.bialystok.wrotapodlasia.pl/JedOrgInsp/4006a91eecd7d10/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach