SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE ogłasza przetarg
- Adres: 02-787 Warszawa, ul. Nowoursynowska 166
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-04-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
ul. Nowoursynowska 166
02-787 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000001784 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sggw.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowywania śniadań dla gości PG Ikar oraz usługi restauracyjne i podawania posiłków na terenie SGGW - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługa przygotowywania śniadań dla gości PG Ikar.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do niniejszej SWZ.Usługi restauracyjne i podawania posiłków na terenie SGGW.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do niniejszej SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące:Zadanie 11) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:a) dysponuje, co najmniej:- 1 lokalem gastronomicznym:• w stosunku do którego wydano aktualną decyzję właściwego organu sanitarnego (Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Granicznego Inspektora Sanitarnego) o zatwierdzeniu obiektu w zakresie produkcji posiłków od surowca do produktu gotowego,• który jest zlokalizowany nie dalej niż w odległości 500 metrów od budynku „Pokoje Gościnne Ikar” mieszczącego się pod adresem ul. Nowoursynowska 161I, 02-787 Warszawa (odległość będzie weryfikowania przez Zamawiającego za pomocą powszechnie dostępnego narzędzia Google Maps i będzie brana pod uwagę najkrótsza trasa przebyta pieszo);• który spełnia warunki przeciwpożarowe i BHP.2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:- wykaże, iż jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia o wartości sumy gwarancyjnej nie mniejszej niż 100 000,00 zł.Zadanie 23) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:a) wykonał lub wykonuje co najmniej dwa zamówienia na świadczenie usług cateringowych, polegających co najmniej na: przygotowywaniu potraw oraz napojów wraz z ich dostawą, obsłudze kelnerskiej i serwisie, dostarczaniu odpowiedniej zastawy, szkła, stołów i obrusów, dekoracji florystycznych, jak również na sprzątnięciu po realizacji usługi i wywozie za własny koszt odpadów konsumpcyjnych i produkcyjnych, każde o wartości co najmniej 60 000,00 zł brutto;b) dysponuje, co najmniej:- 3 kelnerami (władającymi językiem angielskim na poziomie komunikatywnym oraz posiadającymi aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, wydanych na podstawie ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi), posiadającymi doświadczenie w obsłudze co najmniej 3 spotkań z udziałem min. 100 gości każde, zorganizowanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert.- 1 szefem kuchni (posiadającym aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, wydanych na podstawie ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi) posiadającym doświadczenie w pełnieniu funkcji szefa kuchni przy obsłudze co najmniej 5 spotkań z udziałem min. 100 gości każde, zorganizowanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert.- 2 samochodami-chłodniami o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,5 tony.4) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:• wykaże, iż jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia o wartości sumy gwarancyjnej nie mniejszej niż 100 000,00 zł.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-04-25
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- USŁUGA POŚREDNICTWA POLEGAJĄCA NA SUKCESYWNYM ŚWIADCZENIU REZERWACJI USŁUG CATERINGOWYCH I RESTAURACYJNYCH W KRAJU I ZA GRANICĄ DLA SZKOŁY GŁÓWNEJ MIKOŁAJA KOPERNIKA
Dodano: 2024-05-08 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-29 - Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym.
Dodano: 2024-04-25 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-22 - Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych, transportowych oraz wynajmu sal szkoleniowych
Dodano: 2024-04-15 - Usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Food & Hotel Asia 2024 odbywających się w terminie 23-26 kwietnia 2024 r. w Singapurze
Dodano: 2024-04-04 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-03-29 - Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie wraz z prawem opcji
Dodano: 2024-03-27 - Usługa cateringowa związaną z organizacją spotkania wielkanocnego oraz wigilijnego dla pracowników Oddziału Regionalnego Agencji Mienia Wojskowego w Poznaniu
Dodano: 2024-03-18