Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Kraśniku ogłasza przetarg
- Adres: 23-210 Kraśnik, ul. Grunwaldzka 4a
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 081 825 41 35 , fax. 081 825 15 80
- Data zamieszczenia: 2016-07-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Kraśniku
ul. Grunwaldzka 4a 4a
23-210 Kraśnik, woj. lubelskie
tel. 081 825 41 35, fax. 081 825 15 80
REGON: 00417398000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mops.krasnik.pl/index.php?id=119
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i podawanie gorących posiłków w dzielnicy Starej Kraśnika na rzecz osób dorosłych (w tym bezdomnych) oraz dzieci i młodzieży niedożywianych w stołówkach szkolnych, skierowanych na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego. 2. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki w dni od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem świąt). 3. Gorący posiłek tygodniowo powinien się składać z następujących dań: 1) danie mięsne 3 x w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż - min. 300 g, mięso- min. 100 g, surówka - min. 100 g), 2) danie jarskie 2 x w tygodniu (min. 400g), 3) zupa na wywarze mięsnym 5 x w tygodniu (min. 400 ml z pieczywem, makaronem lub ryżem). 4. Kaloryczność gorącego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. 5. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia miejsca realizacji zamówienia w granicach administracyjnych miasta Kraśnik, w dzielnicy Starej Kraśnika. 6. Miejsce realizacji zamówienia musi spełniać wymogi sanitarne i być dopuszczone przez Państwową Inspekcję Sanitarną do obrotu. 7. Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowania i podawania gorących posiłków osobom uprawnionym w godzinach od 12.00 do 14.00, 2) podawania posiłków gorących na własnych naczyniach - nie jednorazowych, 3) zapewnienia pomieszczenia spełniającego warunki do spożycia gorących posiłków jednocześnie dla min. 20 osób, 4) wykonywania przedmiotu zamówienia według zróżnicowanych jadłospisów i podawania ich do wiadomości publicznej, poprzez codzienne wywieszanie w miejscu wydawania posiłków, 5) utrzymywania w pomieszczeniach, w trakcie stołowania się osób, temperatury co najmniej 18oC. 8. Szacuje się, że liczba osób uprawnionych do korzystania z posiłków będzie wynosić dziennie średnio około 40 osób. 9. W okresie trwania umowy szacuje się 3 680 posiłki. 10. W czasie obowiązywania umowy ilość posiłków może ulec zmniejszeniu. 11. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości wydanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania i podania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich norm higieniczno- -sanitarnych, oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.mops.krasnik.pl/index.php?id=119
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków
Dodano: 2015-12-08 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków
Dodano: 2015-11-18 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków
Dodano: 2014-11-27 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych w ramach projektu UMCS dla rynku pracy i gospodarki opartej na wiedzy
Dodano: 2014-08-26 - Usługa przygotowania i podawania gorących posiłków
Dodano: 2014-02-25 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2013-11-18 - Świadczenie usług cateringowych w ramach realizacji projektu Profesjonalizm w edukacji. Przygotowanie i realizacja nowego programu praktyk pedagogicznych na Wydziale Artystycznym UMCS (oznaczenie sprawy: PN/14-2013/WA)
Dodano: 2013-10-24 - Świadczenie usług cateringowych w ramach realizacji projektu Profesjonalizm w edukacji. Przygotowanie i realizacja nowego programu praktyk pedagogicznych na Wydziale Artystycznym UMCS (oznaczenie sprawy: PN/06-2013/WA)
Dodano: 2013-04-08 - świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2012-12-06 - Usługa cateringu podczas spotkań Lokalnych Zespołów Współpracy organizowanych w ramach projektu nr POIS.05.03.00-00-186/09 polegającego na przygotowaniu planów zadań ochronnych dla obszarów Natura 2000 w województwie lubelskim na terenie 13 obszarów Natura 2000
Dodano: 2012-10-12