Przetargi.pl
Usługa przygotowania na miejscu w szkole i podawania posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 98 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.

Szkoła Podstawowa nr 98 im. Piastów Wrocławskich we Wrocławiu ogłasza przetarg

  • Adres: 51-319 Wrocław, Sycowska 22 a
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 798 68 78
  • Data zamieszczenia: 2023-06-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 98 im. Piastów Wrocławskich we Wrocławiu
    Sycowska 22 a
    51-319 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 798 68 78
    REGON: 000693500
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp98wroc.szkolnastrona.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania na miejscu w szkole i podawania posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 98 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest:Świadczenie usługi przygotowania i wydawania na miejscu w szkole posiłków na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 98 im. Piastów Wrocławskich, 51-319 Wrocław, ul. Sycowska 22a w roku szkolnym 2023/2025Dzieci szkolne: wiek dzieci od 7 lat do 15 latIlość dzieci: 2503.2. Rodzaje posiłków: Obiad składający się z: zupa, II danie, surówka z minimum czterech składników, kompot, deser Przygotowanie dwa razy w miesiącu tematycznych warsztatów kulinarnych promujących zdrowe żywienie.Prowadzenie punktu śniadaniowego "Zdrowe Śniadanie".3.3. Warunkiem prowadzenia takiej działalności jest sprzedaż wyłącznie takich artykułów spożywczych, które spełniają wymogi racjonalnego i zdrowego żywienia dzieci, które będą w głównej mierze na produktach własnego wyrobu.3.4. Poszczególne posiłki będą przygotowywane na bazie jadłospisów dekadowych w oparciu o normy żywieniowe z uwzględnieniem gramatury posiłków.3.5. Miejsce realizacji zamówienia: Zamawiający na czas realizacji zadania wynajmuje kuchnię, niezbędne pomieszczenie, jadalniane (wydawalnie i stołówkę) znajdujące się na terenie Szkoły Podstawowej.3.6. Wyposażenie w odpowiednie urządzenia i sprzęt niezbędny do prawidłowego wykonania zamówienia oraz w oparciu o HACCP – na koszt wykonawcy usługi w oparciu o wizję lokalną w szkole.3.7. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik do SWZ3.8. Przedmiot zamówienia nie został podzielony na części. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.3.9. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych oraz w postaci katalogów elektronicznych.3.10. Zamawiający wymaga, by osoba (osoby) dokonująca czynności w siedzibie Zamawiającego w celu realizacji zadania (przygotowanie i wydawanie posiłków, sprzątanie po posiłkach) były zatrudnione wyłącznie na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy, o ile nie są wykonywane przez dane osoby osobiście w ramach prowadzonej przez nie działalności gospodarczej na podstawie wpisu do CEIDG - min. 2 ( min. pełny 1 etat ).Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę wyżej wymienionych osób powinno trwać nieprzerwanie przez cały okres trwania umowy.Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu w terminie określonym zapisami umowy i aktualizowania na bieżąco, tj. za każdym razem, gdy dojdzie do zmiany personalnej, oświadczenia, o którym mowa w umowie.3.11. Zamawiający nie wymaga, aby Wykonawca odbył wizję lokalną zgodnie z art. 131 ust. 2 pkt 1 ustawy Pzp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 6.2. Warunki udziału w postępowaniu, opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunkówWykonawcy ubiegający się o zamówienie publiczne muszą spełniać niżej wymienione warunki udziału w postępowaniu dotyczące:6.2.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.6.2.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.6.2.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.6.2.4. zdolności technicznej lub zawodowej:Określenie warunków:Warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie)- min. 1 usługę w zakresie przygotowywania posiłków Zamawiajacego i podawania posiłków dla min. 200 osób – dzieci szkolnych w ramach zbiorowego żywienia, wraz z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których te usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, oraz wykaże podstawę do dysponowania tymi zasobami.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-10

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach