Przetargi.pl
Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów Szpitala Morskiego im PCK

Szpital Morski im. PCK ogłasza przetarg

  • Adres: 81-519 Gdynia, ul. Powstania Styczniowego 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 6998127 , fax. 058 6998338
  • Data zamieszczenia: 2013-07-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Morski im. PCK
    ul. Powstania Styczniowego 1 1
    81-519 Gdynia, woj. pomorskie
    tel. 058 6998127, fax. 058 6998338
    REGON: 19014161200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-morski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów Szpitala Morskiego im PCK
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest realizacja kompleksowej usługi żywienia pacjentów na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektami Zamawiającego, w szczególności : przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie całodziennego wyżywienia , dystrybucja posiłków do łóżka pacjenta, odbiór od pacjentów naczyń, odbiór i utylizacja resztek pokonsumpcyjnych. 2.Całodzienne wyżywienie należy przygotować dla około 260 pacjentów dziennie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania; mniejszej , ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. 3.Realizacja usługi zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.06.171.1225 z zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 /W sprawie higieny środków spożywczych/a także przy przestrzeganiu zasad Dobrej Praktyki Higienicznej, Cateringowej i zasad systemu HACCP. 4.Organizację żywienia i zaopatrzenia w wodę w sytuacjach zagrożeń, stanów wyjątkowych, wojny oraz ewakuacji, dla ewakuowanych i biorących udział w akcji ratowniczej. 5.W związku ze świadczeniem usług żywienia i dystrybucji posiłków Wykonawca przejmie na podstawie art.23 Kodeksu pracy 10 pracowników Zamawiającego oraz odpis na Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych w wysokości 20% wynagrodzenia minimalnego obowiązującego w danym roku kalendarzowym ( 2013r., tj. 320,zł. na jednego pracownika ). Wykaz zobowiązań dot. pracowników przejętych na podstawie art. 23 kodeksu pracy stanowi załącznik nr do 11 SIWZ 6.Wszelkie surowce, materiały i urządzenia niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom ustalonym polskim prawem oraz posiadać certyfikaty dopuszczające je do stosowania jeśli takowe są wymagane 7. Szczegółowy zakres obowiązków oraz wymagania stawiane wykonawcy zostały określone w załączniku nr 4 do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.szpital-morski.pl/index.php/ogloszenia/zamowienia-publiczne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach