Przetargi.pl
Usługa przygotowania, dostarczenia, wydania wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla 70 uczestników projektu Nowe perspektywy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3) realizowanego przez Kujawsko-Pomorską Wojewódzką Komendę OHP w Brodnicy, Bydgoszczy, Inowrocławiu

Kujawsko-Pomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, ul. Poznańska 11/13
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6547068 , fax. 056 6529619
  • Data zamieszczenia: 2012-10-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Kujawsko-Pomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy
    ul. Poznańska 11/13 11/13
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6547068, fax. 056 6529619
    REGON: 00103658900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kujawsko-pomorska.ohp.pl, www.kujawsko-pomorska-bip.ohp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania, dostarczenia, wydania wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla 70 uczestników projektu Nowe perspektywy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3) realizowanego przez Kujawsko-Pomorską Wojewódzką Komendę OHP w Brodnicy, Bydgoszczy, Inowrocławiu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej wyżywienia uczestników projektu Nowe perspektywy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3) realizowanego przez Kujawsko-Pomorską Wojewódzką Komendę OHP w Brodnicy, Bydgoszczy, Inowrocławiu w terminie od dnia podpisania umowy do 15 maja 2013 roku. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawcy mogą składać po jednej ofercie na każdą dowolnie wybraną lub na wszystkie części zamówienia. Części nr 1 - Przygotowanie, dostarczenie, wydanie wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla uczestników w 2-1 Środowiskowym Hufcu Pracy w Brodnicy Część nr 2 - Przygotowanie, dostarczenie, wydanie wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla uczestników w 2-3 Środowiskowym Hufcu Pracy w Inowrocławiu Część nr 3 - Przygotowanie, dostarczenie, wydanie wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla uczestników w Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Bydgoszczy. Usługa cateringowa będzie zrealizowana w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. Z usługi cateringowej będzie korzystało łącznie 70 osób. Przewidywana liczba dni zajęć dla każdego uczestnika projektu wynosi średnio 54. Liczba dni zajęć może ulec zmianie. Zamawiający ze względu na specyfikę projektu, w dniu ogłaszania postępowania nie jest w stanie określić precyzyjnie łącznej ilości posiłków. Biorąc pod uwagę średnią liczbę dni zajęć, każda z 70 osób uczestnicząca w projekcie powinna otrzymać średnio 54 posiłki. Wykonawca, w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia, powinien zapewnić wszystkim uczestnikom usługę cateringową obejmującą: 1) Dostarczenie posiłków na miejsce świadczenia usługi w jednorazowych pojemnikach wraz z jednorazowymi sztućcami i workami na odpady. 2) Obiad: Po jednym posiłku w każdym dniu szkolenia, zgodnie z harmonogramem przedstawionym przez koordynatora w danej jednostce organizacyjnej OHP, przy czym każdy posiłek musi składać się z: - zupy - min. 350 ml - dania głównego - min. 400g - napoi - min. 250 ml. Przykładowe 3 - dniowe menu: a) Zupa pomidorowa z makaronem - 350 ml, filet z kurczaka panierowany - 180g, ziemniaki - 250g, surówka - 250g, herbata - 250g; b) Żurek staropolski z szynką, jajkiem i kiełbasą - 350 ml, pieczywo - 150g, pierogi z kapustą i grzybami - 12 szt. - 400g, kompot - 250 ml; c) Krupnik z kaszy - 350 ml, pieczywo - 150g, kotlet mielony - 180g, ziemniaki - 250g, surówki - 200g, sok pomarańczowy - 250 ml. W ramach jednego tygodnia (5 dni) muszą być podawane niepowtarzające się posiłki w każdym dniu szkoleniowym. Obiad dla każdego uczestnika powinien zostać podawany na ciepło i w jednorazowym pojemniku z kompletem jednorazowych sztućców. Obiad powinien być dostarczony jako wyporcjowany. Posiłki muszą być przygotowane z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. Posiłki przeznaczone są dla osób w wieku 15-24 lata. Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Jakość posiłków (w tym produktów używanych do ich sporządzenia) i procedury Wykonawcy powinny być zgodne z Ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Usługa świadczona będzie w dni powszednie w godzinach od 12:00 do 17:00 w okresie obowiązywania umowy, zgodnie z harmonogramem zajęć. Zamawiający ma prawo kontroli jakości i ilości wydawanych posiłków oraz prawo odmowy zapłaty za posiłki niespełniające kryteriów jakościowych. Zamawiający wręczy Wykonawcy imienne listy osób uprawnionych do otrzymania posiłków. Wydając posiłek, Wykonawca zobowiązany jest uzyskać na tej liście podpis osoby odbierającej posiłek. Wykonawca w trakcie i po zakończeniu wydawania posiłków winien zapewnić obsługę i uporządkować pomieszczenie, w którym posiłki były spożywane. Liczba posiłków do przygotowania i dostarczenia, termin i miejsce ich dostawy będą przedstawiane Wykonawcy przez Zamawiającego z wyprzedzeniem w formie harmonogramów. Menu dla każdego harmonogramu będzie ustalane z wyprzedzeniem, wspólnie przez Wykonawcę i lokalnego koordynatora projektu z ramienia Zamawiającego. Liczba posiłków będzie zgodna z liczbą uczestników realizowanego projektu (zgodnie z wybraną częścią lub częściami). Jeśli ulegnie ona zmniejszeniu w momencie oficjalnej rezygnacji uczestnika z udziału w projekcie, to o tym fakcie Wykonawca niezwłocznie zostanie poinformowany na piśmie. Od momentu otrzymania takiej informacji Wykonawca przygotowuje ilość posiłków zmniejszoną o uczestnika, który zrezygnował z udziału w projekcie. Łączna liczba posiłków będzie zgodna z liczbą uczestników w danym dniu szkoleniowym. Ostateczna ilość osób, które będą korzystały z usługi, oraz miejsce szkolenia, do którego należy dostarczyć catering, podane zostaną przez koordynatora w danej jednostce organizacyjnej OHP nie później niż na 3 godziny przed dostarczeniem posiłku. Od momentu otrzymania takiej informacji Wykonawca przygotowuje i dostarcza ilość posiłków zmniejszoną o liczbę nieobecnych uczestników w danym dniu szkoleniowym. Odbiór wydanych posiłków musi zostać potwierdzony przez każdego uczestnika własnoręcznym podpisem. Wykonawca, który złoży ofertę na realizację przedmiotu zamówienia we wszystkich miastach (tzn. Brodnica, Bydgoszcz, Inowrocław), musi wziąć pod uwagę fakt, że ze względu na realizację ww. projektu, zajęcia projektowe mogą odbywać się w tym samym czasie w różnych miastach. W związku z tym, Wykonawca przedmiotu zamówienia musi przewidzieć co najmniej trzy różne i niezależne od siebie miejsca i harmonogramy dostarczania posiłków. Oznacza to, że może wystąpić taka sytuacja, kiedy trzeba będzie w jednym dniu w podobnym przedziale godzinowym dostarczyć posiłki do trzech różnych miejsc. Dokładnie określenie ilości punktów dostawy posiłków i ilości uczestników w poszczególnych punktach w każdym dniu będzie możliwe dopiero na etapie praktycznej realizacji projektu. Możliwa jest również sytuacja, kiedy w danym dniu żadna z grup nie będzie miała zajęć projektowych. Płatność za usługę nastąpi po jej zrealizowaniu, z zastrzeżeniem, że Zamawiający może zażądać rachunku za zrealizowaną już część usługi, nawet jeśli cała usługa nie została jeszcze zakończona. Ostateczny koszt usługi uzależniony będzie od liczby uczestników korzystających z wyżywienia. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania zestawienia dekadowego wydawanego wyżywienia i przedłożenia dekadowego menu wydawanych posiłków. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania całości dokumentacji związanej z realizacją usługi do dnia 31 grudnia 2020 r. W przypadku kontroli Zamawiającego przez organ do tego uprawniony, Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia dokumentów, w tym dokumentów finansowych w związku z realizacją podpisanej na usługę umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kujawsko-pomorska-bip.ohp.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach