Przetargi.pl
"Usługa przeprowadzenia warsztatu z zakresu przygotowania i podawania posiłków w ramach treningu kompetencji i umiejętności społecznych dla uczestników projektu pn. Szansa na rozwój - aktywna integracja w Powiecie Bocheńskim”.

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 32700 Bochnia, ul. G. Windakiewicza
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 14 611 97 40 , fax. 14 611 97 40
  • Data zamieszczenia: 2018-05-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie
    ul. G. Windakiewicza 42618
    32700 Bochnia, woj. małopolskie
    tel. 14 611 97 40, fax. 14 611 97 40
    REGON: 85166543300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.malopolska.pl/pcprbochni

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    "Usługa przeprowadzenia warsztatu z zakresu przygotowania i podawania posiłków w ramach treningu kompetencji i umiejętności społecznych dla uczestników projektu pn. Szansa na rozwój - aktywna integracja w Powiecie Bocheńskim”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    usługa przeprowadzenia warsztatu z zakresu przygotowania i podawania posiłków w ramach treningu kompetencji i umiejętności społecznych dla maksymalnie 27 osób w wymiarze do 32 godzin (w dwóch grupach: grupa 1. 20 godzin a grupa 2. 12 godzin). Odbiorcami przedmiotu zamówienia, czyli uczestnikami warsztatu będą uczestnicy i uczestniczki projektu pn. Szansa na rozwój – aktywna integracja w Powiecie Bocheńskim, w szczególności: a) 16 osób z niepełnosprawnościami, w wieku aktywności zawodowej (grupa pierwsza) b) 11 wychowanków pieczy zastępczej w wieku szkolnym (grupa druga). Zamawiający uwzględnił diagnozę potrzeb w/w osób jako kryterium naboru do udziału w warsztacie i skieruje do Wykonawcy osoby, które deklarują chęć udziału w zajęciach zorientowanych na wykształcenie umiejętności sporządzania wybranych potraw i właściwego wykorzystania receptur oraz sposobów podawania posiłków. Udział w warsztacie ma na celu wzmocnienie samodzielności i kompetencji w prowadzeniu gospodarstwa domowego oraz zaradności osobistej uczestników. Trening powinien wdrażać uczestników do nabycia lub doskonalenia umiejętności przygotowania i podawania posiłków, zgłębiania i poszanowania zasad budowania serdecznych relacji między ludźmi, zaangażowania, uznania, wzajemnego szacunku i akceptacji, wsparcia i zaufania, ładu i porządku oraz zasad BHP i PPOŻ. Program warsztatu powinien obejmować zajęcia teoretyczne i praktyczne z wykorzystaniem różnych technologii i technik gastronomicznych. Należy zapewnić możliwość dostosowania zagadnień poruszanych w ramach treningu do potrzeb i możliwości uczestników. Program powinien obejmować: 1) procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności (tj. prawidłowa obróbka wstępna i termiczna produktów spożywczych dla zachowania ich walorów smakowych i bezpiecznego przechowywania, zasady racjonalnego doboru surowców i ich maksymalnego wykorzystania w kuchni); 2) praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej (tj. sporządzanie potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców, sporządzanie zup, wywarów, sosów, sporządzanie potraw z jaj i przetworów mlecznych, sporządzanie potraw z mąki i kaszy, dekorowanie i podawanie różnych typów dań, kanapek, itp.); 3) możliwość konsumowania posiłków przygotowanych w ramach zajęć. Metody prowadzenia warsztatu powinny opierać się na formach pracy właściwych dla instrumentów aktywizacji społecznej osób zagrożonych ubóstwem, marginalizacją lub wykluczeniem społecznym. Wykłady powinny być prowadzone z użyciem języka łatwego do zrozumienia dla uczestników. Należy stosować instruktaż, ćwiczenia praktyczne, pracę zespołową w podgrupach. Dzienny wymiar czasu treningu dla poszczególnych grup powinien wynosić: 1) grupa 1 osoby z niepełnosprawnościami: 20 godzin zajęć, tj. 5 spotkań po 4 godziny, w soboty w godz. od 9.00 do 13.00 w okresie od czerwca do 11 sierpnia 2018 r. 2) grupa 2 - wychowankowie pieczy zastępczej: 12 godz. zajęć, tj. 3 spotkania po 4 godziny, w soboty w godz. od 9.00 do 13.00 w okresie od maja do czerwca 2018. Dopuszcza się możliwość zmiany dnia tygodnia prowadzenia warsztatu, po uzgodnieniu z uczestnikami treningu i po uprzednim zgłoszeniu tego faktu Zamawiającemu. Zastrzega się, że 1 godzina to 60 minut.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80570000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu na podstawie oświadczenia Wykonawcy
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz dokumentów określa pkt VI - SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach