Instytut Badawczy Leśnictwa ogłasza przetarg
- Adres: 05-090 Raszyn, Sękocin Stary, ul. Braci Leśnej
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 227 150 300 , fax. 227 200 397
- Data zamieszczenia: 2016-12-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Badawczy Leśnictwa
Sękocin Stary, ul. Braci Leśnej 3
05-090 Raszyn, woj. mazowieckie
tel. 227 150 300, fax. 227 200 397
REGON: 11583200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych dla Instytutu Badawczego Leśnictwa w latach 2017-2018, ZP39-169014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Instytutu Badawczego Leśnictwa w latach 2017-2017. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków zgodnie z Załącznikiem nr 1 do niniejszej SIWZ. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych spotkań przez Zamawiającego. W zleceniu Zamawiający określi na 3 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usługi restauracyjnej tj. zestaw zgodnie z Załącznikiem nr 1 do SIWZ. Zamawiający wyraża zgodę na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu jednakże tylko na podstawie wcześniejszych uzgodnień i warunków wskazanych przez Zamawiającego. Rozliczenie za poszczególne usługi nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie (tj. Sękocin Stary), - świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), - przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych (chyba, że w danym zestawie menu w pozycji „dodatkowe wymagania” przedstawione są inne wymagania), - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, - zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania, Wykonawca składając ofertę zapewni także spełnienie poniższych warunków: -Stoły koktajlowe typowe wysokie do konsumpcji (wraz z nakryciem, ilość do uzgodnienia w zależności od ostatecznej liczby gości) lub inne, w zależności od ustaleń z Zamawiającym dotyczącym konkretnego zadania Dekoracje florystyczne oraz serwetki -Wszystkie dania oraz napoje gorące zostaną podane w naczyniach ceramicznych, napoje zimne będą serwowane w szklankach, a do konsumpcji zostaną przygotowane metalowe sztućce. -Użyta zastawa stołowa oraz obrusy będą czyste i nieuszkodzone, -Wykonawca zapewni transport przedmiotu umowy przystosowanym do przewozu żywności środkiem transportu na miejsce świadczenia usługi, obsługi technicznej w zakresie przygotowania, a także uprzątnięcia, -Wszystkie posiłki zapewnione przez wykonawcę muszą być świeże, przyrządzone w dniu świadczenia usługi oraz charakteryzować się wysoką jakością i estetyką podania, Wykonawca dostarczy należytą ilość naczyń i sztućców stosowną do zamówienia, Odbiór sprzętu i naczyń oraz uprzątnięcie . Zobowiązania Zamawiającego i pozostałe warunki: Zamawiający dokonywać będzie zlecenia telefonicznie lub e-mailem, w terminie nie krótszym niż 48 godzin przed planowanym terminem w jakim zamierza skorzystać z usług Wykonawcy; Zamawiający ustala, że rozliczenia z Wykonawcą będą dokonywane będą wyłącznie według cen i na podstawie Formularza Ofertowego dołączonego do oferty(który stanie się również integralną częścią umowy). Wykonawca winien w ceny wliczyć usługi serwisowe, za które Zamawiający nie będzie zobowiązany ponosić kosztów. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 10 000,00 PLN (słownie: dziesięć tysięcy złotych) przed upływem terminu składania ofert. Szczegóły zawiera dział VIII SIWZ ZP39-169014
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe na potrzeby wydarzeń organizowanych w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN
Dodano: 2024-06-28 - Obsługa cateringowa wydarzeń organizowanych przez Wydział Geodezji i Kartografii PW w podziale na 4 części
Dodano: 2024-06-28 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Polskiego Radia S.A. w likwidacji
Dodano: 2024-06-21 - Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Centrum Wsparcia Społecznego „Na Przedwiośniu” przy ul. Przedwiośnie 1 w Warszawie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i wyposażenia,
Dodano: 2024-05-22 - Usługa cateringowa podczas konferencji podsumowującej projekt NAWA Partnerstwa Strategiczne
Dodano: 2024-05-09 - Usługa cateringową polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do kuchenek oddziałowych Oddziałów Szpitala Wolskiego wg określonych przez Zamawiającego diet , odbioru odpadów pokonsumpcyjnych
Dodano: 2024-04-24 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Polskiego Radia S.A. w likwidacji
Dodano: 2024-04-03 - Organizacja Międzynarodowej Konferencji sieci EUROSHNET 2024, która odbędzie się w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha w Krakowie w dniach 13-14 czerwca 2024 r.
Dodano: 2023-11-22 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby NID
Dodano: 2023-07-24 - Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego Gajda – Med Sp. z o.o.
Dodano: 2023-06-26