Przetargi.pl
Usługa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych dla Instytutu Badawczego Leśnictwa w latach 2017-2018, ZP39-169014

Instytut Badawczy Leśnictwa ogłasza przetarg

  • Adres: 05-090 Raszyn, Sękocin Stary, ul. Braci Leśnej
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 227 150 300 , fax. 227 200 397
  • Data zamieszczenia: 2016-12-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Badawczy Leśnictwa
    Sękocin Stary, ul. Braci Leśnej 3
    05-090 Raszyn, woj. mazowieckie
    tel. 227 150 300, fax. 227 200 397
    REGON: 11583200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych dla Instytutu Badawczego Leśnictwa w latach 2017-2018, ZP39-169014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Instytutu Badawczego Leśnictwa w latach 2017-2017. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków zgodnie z Załącznikiem nr 1 do niniejszej SIWZ. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych spotkań przez Zamawiającego. W zleceniu Zamawiający określi na 3 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usługi restauracyjnej tj. zestaw zgodnie z Załącznikiem nr 1 do SIWZ. Zamawiający wyraża zgodę na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu jednakże tylko na podstawie wcześniejszych uzgodnień i warunków wskazanych przez Zamawiającego. Rozliczenie za poszczególne usługi nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie (tj. Sękocin Stary), - świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), - przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych (chyba, że w danym zestawie menu w pozycji „dodatkowe wymagania” przedstawione są inne wymagania), - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, - zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania, Wykonawca składając ofertę zapewni także spełnienie poniższych warunków: -Stoły koktajlowe typowe wysokie do konsumpcji (wraz z nakryciem, ilość do uzgodnienia w zależności od ostatecznej liczby gości) lub inne, w zależności od ustaleń z Zamawiającym dotyczącym konkretnego zadania Dekoracje florystyczne oraz serwetki -Wszystkie dania oraz napoje gorące zostaną podane w naczyniach ceramicznych, napoje zimne będą serwowane w szklankach, a do konsumpcji zostaną przygotowane metalowe sztućce. -Użyta zastawa stołowa oraz obrusy będą czyste i nieuszkodzone, -Wykonawca zapewni transport przedmiotu umowy przystosowanym do przewozu żywności środkiem transportu na miejsce świadczenia usługi, obsługi technicznej w zakresie przygotowania, a także uprzątnięcia, -Wszystkie posiłki zapewnione przez wykonawcę muszą być świeże, przyrządzone w dniu świadczenia usługi oraz charakteryzować się wysoką jakością i estetyką podania, Wykonawca dostarczy należytą ilość naczyń i sztućców stosowną do zamówienia, Odbiór sprzętu i naczyń oraz uprzątnięcie . Zobowiązania Zamawiającego i pozostałe warunki: Zamawiający dokonywać będzie zlecenia telefonicznie lub e-mailem, w terminie nie krótszym niż 48 godzin przed planowanym terminem w jakim zamierza skorzystać z usług Wykonawcy; Zamawiający ustala, że rozliczenia z Wykonawcą będą dokonywane będą wyłącznie według cen i na podstawie Formularza Ofertowego dołączonego do oferty(który stanie się również integralną częścią umowy). Wykonawca winien w ceny wliczyć usługi serwisowe, za które Zamawiający nie będzie zobowiązany ponosić kosztów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 10 000,00 PLN (słownie: dziesięć tysięcy złotych) przed upływem terminu składania ofert. Szczegóły zawiera dział VIII SIWZ ZP39-169014

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach