Przetargi.pl
Usługa noclegu i wyżywienia dla potrzeb organizacji szkolenia kuratorów zawodowych okręgu koszalińskiego. Znak sprawy ZP-2151-10/2012.

Sąd Okręgowy w Koszalinie ogłasza przetarg

  • Adres: 75-950 Koszalin, ul. Waryńskiego 7
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 943 428 742 , fax. 943 423 755
  • Data zamieszczenia: 2012-09-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Sąd Okręgowy w Koszalinie
    ul. Waryńskiego 7 7
    75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 943 428 742, fax. 943 423 755
    REGON: 00032252536061
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://koszalin.so.gov.pl/bip/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa noclegu i wyżywienia dla potrzeb organizacji szkolenia kuratorów zawodowych okręgu koszalińskiego. Znak sprawy ZP-2151-10/2012.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługi obejmują: zabezpieczenie jednocześnie miejsc noclegowych na 115 osób/uczestników szkolenia (z dopuszczalną rezerwą 20%); zapewnienie całodziennego wyżywienia: śniadanie, obiad dwudaniowy, kolacja (z dopuszczalną rezerwą 20%); w trakcie prowadzonych wykładów należy uwzględnić przerwy na kawę i herbatę z drobnym poczęstunkiem; wynajem sal konferencyjnych klimatyzowanych, wyposażonych w niezbędne zaplecze techniczne: nagłośnienia, rzutników multimedialnych i ekranów, w tym: jedna sala na 115 osób (w dniu 4.10.2012 r. - wykłady od rana do obiadu i 5.10.2012 r.- wykłady od rana do obiadu); dwie sale konferencyjne na 50 osób (wykłady tematyczne w dniu 04.10.2012 r. - wykłady rozpoczną się po obiedzie). W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zapewnia: zakwaterowanie dla każdego z uczestników szkolenia w pokojach 1 lub 2 osobowych, z tym, że Zamawiający wymaga, aby Wykonawca udostępnił co najmniej 5 pokoi 1-osobowych i 55 pokoi 2-osobowych. Pokoje wyposażone w łazienki (prysznic lub wanna, umywalka, ubikacja, lustro), jednoosobowe łóżka, szafę i inne sprzęty umożliwiające rozpakowanie bagażu przez każdego z uczestników szkolenia, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia, telewizor, zestaw ręczników, mydło, zimna i ciepła woda dostępne całą dobę. Obiekt powinien posiadać bezpłatny parking dostępny dla uczestników szkolenia; Całodzienne wyżywienie, które obejmuje minimum: a) śniadanie: pieczywo, wędlina różnorodna (min. 3 rodzaje), sery różnorodne (min. 2 rodzaje), dżemy, świeże warzywa (pomidory, ogórek zielony), masło, soki owocowe (min 2 rodzaje), kawa, herbata, cytryna, cukier, mleko oraz ciepły posiłek (np. jajecznica, kiełbaski na gorąco); b) obiad dwudaniowy: składający się z zupy i drugiego dania (mięso lub ryba, ziemniaki lub ryż i zestaw surówek), kompot. Składniki obiadu powinny być każdego dnia różne; c) kolacja: pieczywo, wędlina różnorodna (min. 3 rodzaje), sery różnorodne (min. 2 rodzaje), świeże warzywa (pomidory, ogórek zielony), masło, herbata, cukier, ciepły posiłek; d) przerwy kawowe: kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana, mleko do kawy, cytryna, cukier, minimum 2 rodzaje ciastek; e) uroczysta kolacja - zorganizowana w dniu 4 października 2012 r., (w formie szwedzkiego stołu) składająca się co najmniej z dania podanego na ciepło, 3 rodzaje sałatek, wędliny, sery, napoje: kawa, herbata, soki owocowe (min 2 rodzaje), woda mineralna gazowana, niegazowana. Obiekt powinien zapewnić standard nie niższy niż obiekty zaszeregowane w kategorii jednogwiazdkowej, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 roku w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (t.j. Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm.). Niedopuszczalne jest, aby posiłki (śniadanie, obiad, kolacja) serwowano w trakcie szkolenia w ramach pomieszczeń, w których będzie odbywało się szkolenie. Miejsce realizacji: w odległości do 90 km od Koszalina. Wykonawca załączy do oferty propozycję menu oraz folder przedstawiający miejsce wykonywania usługi (pokoje, sale konferencyjne, restauracja/sala obiadowa). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczby osób uczestniczących w szkoleniu (a tym samym korzystających z noclegu i wyżywienia) do 20%, na dwa dni przed terminem. W takim przypadku koszty związane z przedmiotem umowy zostaną pomniejszone proporcjonalnie do ilości uczestników. Wykonawca przedstawi do akceptacji Zamawiającego na 7 dni przed terminem wykonania usługi ostateczne menu. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://koszalin.so.gov.pl/bip/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach