Przetargi.pl
Usługa na świadczenie usług restauracyjnych polegających na sporządzaniu i wydawaniu posiłków

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 41-100 Siemianowice Śląskie, ul. Szkolna 17
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 765 62 00 , fax. 032 765 62 19
  • Data zamieszczenia: 2011-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Szkolna 17 17
    41-100 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie
    tel. 032 765 62 00, fax. 032 765 62 19
    REGON: 00344749200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.siemianowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa na świadczenie usług restauracyjnych polegających na sporządzaniu i wydawaniu posiłków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I zamówienia - zamówienie obejmuje usługi restauracyjne polegające na sporządzaniu i wydawaniu gorących posiłków dla ok. 305 podopiecznych MOPS zamieszkujących w szczególności w dzielnicach: Centrum Miasta, Osiedle Tuwim, Przełajka, Bańgów przez 7 dni w tygodniu w godzinach od 10 do 13, a w soboty, niedziele i dni świąteczne od 10 do 12. Gorące posiłki powinny być podawane na bieżąco według potrzeb przedstawionych przez Zamawiającego w punkcie - stołówce zlokalizowanej w Centrum Miasta lub na Osiedlu Tuwim. Szacunkowo podawanych będzie około 109 320 posiłki w okresie trwania umowy. Koszt wsadu w posiłkach nie może być mniejszy niż 70% wartości całego posiłku. Część II zamówienia - zamówienie obejmuje usługi restauracyjne polegające na sporządzaniu i wydawaniu gorących posiłków dla ok. 65 podopiecznych MOPS zamieszkujących w szczególności w dzielnicach: Michałkowice, Bytków, Stary Bytków, Osiedle Młodych i Węzłowiec przez 7 dni w tygodniu w godzinach od 10 do 13, a w soboty, niedziele i dni świąteczne od 10 do 12. Gorące posiłki powinny być podawane na bieżąco według potrzeb przedstawionych przez Zamawiającego w punkcie - stołówce zlokalizowanej w wyznaczonym obszarze. Szacunkowo podawanych będzie około 22 272 posiłków w okresie trwania umowy. Koszt wsadu w posiłkach nie może być mniejszy niż 70% wartości całego posiłku. Część III zamówienia - zamówienie obejmuje przygotowanie i dowóz śniadań, obiadów i kolacji dla dzieci przebywających w Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej Wsparcia Dziennego przy ul. Śniadeckiego 13 w Siemianowicach Śląskich między innymi dla około: - 28 dzieci starszych, kolacji przez 252 dni robocze w roku oraz obiadów przez 62 dni roboczych wolnych od nauki - 12 dzieci młodszych, śniadań przez 252 dni roboczych oraz obiadów przez 252 dni roboczych Przewidywana liczba śniadań dla dzieci młodszych: 3.024 Przewidywana liczba obiadów dla dzieci młodszych: 3.024 Przewidywana liczba kolacji dla dzieci starszych: 7.056 Przewidywana liczba obiadów dla dzieci starszych: 1.736 Koszt wsadu w posiłkach nie może być mniejszy niż 70% wartości całego posiłku. Przygotowane śniadanie i kolacja mają być dostarczone do siedziby Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej Wsparcia Dziennego na godzinę 7.30 Przygotowany obiad ma być dostarczony do siedziby Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej Wsparcia Dziennego na godzinę 11.30 Poszczególne porcje śniadania i kolacji muszą być zapakowane w folie spożywcze i przewożone w pojemnikach przystosowanych do transportu żywności. Natomiast obiady muszą być przewożone w termosach. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zobowiązany jest do przewożenia posiłków środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną do przewozu żywności a osoby wykonujące przedmiot zamówienia zobowiązane są do posiadania aktualnej książeczki sanitarno - epidemiologicznej. Obowiązki Wykonawcy: Wykonawca zobowiązuje się przygotować tygodniowy, zróżnicowany jadłospis, który wywiesza w każdy poniedziałek w stołówce dla części I i II zamówienia oraz przygotować tygodniowy, zróżnicowany jadłospis, który przesyłany będzie na początku każdego tygodnia do Kierownika SD dla części III zamówienia Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest udostępnić lub wydać wszelkie dokumenty związane z wykonywaniem niniejszej umowy, w tym także wdrożone procedury HACCP. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia dokumentacji potwierdzającej ponoszone wydatki w danym miesiącu na zakup wsadu ( na przygotowanie posiłków wyżywienia) oraz ilość sporządzonych w tym miesiącu posiłków w celu skontrolowania ceny posiłku. Wykonawca zobowiązany jest każdorazowo myć i wyparzać pojemniki, w których jest transportowana żywność dla III części zamówienia. W celu potwierdzenia, że oferowana usługa w części III zamówienia odpowiada wymaganiom określonym przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest do przekazywania Zamawiającemu próbki każdej składowej części potrawy z partii żywności, nie mniej niż 150 gram w przypadku zup, mięsa, potraw mięsnych i rybnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich (w jednym kawałku), warzyw gotowanych, sosów, potraw mącznych oraz mlecznych, leguminy, wyrobów garmażeryjnych, sałatek. Należy jednak nadmienić, że liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków oraz sporządzonych śniadań, obiadów i kolacji dla dzieci może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb podopiecznych. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część w/w gorących posiłków oraz śniadań, obiadów i kolacji będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków oraz sporządzonych śniadań, obiadów i kolacji dla dzieci . Zgodnie z Rozporządzeniem ( WE ) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r. w sprawie higieny środków spożywczych, wymaga się od Wykonawcy sektora spożywczego opracowywania, wykonywania i utrzymywania procedury na podstawie zasad HACCP
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.siemianowice.4bip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach