Przetargi.pl
Usługa gotowania i dowożenia gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ogłasza przetarg

  • Adres: 88-300 Mogilno, ul. Rynek 10
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3159315 , fax. 052 3159316
  • Data zamieszczenia: 2009-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie
    ul. Rynek 10 10
    88-300 Mogilno, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3159315, fax. 052 3159316
    REGON: 09294753500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.mogilno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa gotowania i dowożenia gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa: - gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10 (Jadłodajnia MGOPS), - posiłek należy dostarczyć własnym transportem przez 5 dni w tygodniu do Jadłodajni MGOPS w godzinach między 11.30 a 12.00 zgodnie z podanym poniżej harmonogramem: - od poniedziałku do piątku: zupa z wkładką + pieczywo ( chleb), - w piątek lub w dzień poprzedzający dzień świąteczny należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na jeden lub dwa dni ( tj. sobota i niedziela lub inne dni świąteczne) np. pieczywo + wędlina, pieczywo + pasztet, pieczywo + ser topiony. Gorący posiłek jednodaniowy musi składać się z : - zupa minimum 0, 40 litra, - wkładka mięsna minimum 100 gram, - pieczywo- 150 gram( chleb) Każdy posiłek musi zawierać co najmniej 25 % kalorii z tłuszczu, nie więcej jednak niż 35 %, oraz co najmniej 11 % kalorii z białka. Posiłek powinien w swoim składzie zawierać warzywa, nasiona roślin strączkowych i ziemniaki lub makaron. Suchy prowiant na każdy dzień ( sobota, niedziela lub inny dzień świąteczny) musi składać się z : - pieczywo ( chleb) - minimum 150 gram, - wędlina: kiełbasa miękka np. parówkowa, mielonka mortadela minimum 100 gram lub kiełbasa twarda np. piwna, żywiecka minimum 50 gram, lub - ser topiony minimum 100 gram lub - pasztet minimum 70 gram. Na każdy wolny dzień asortyment dodatku do pieczywa musi być inny np. pieczywo + kiełbasa, pieczywo + ser topiony, pieczywo + pasztet. Suchy prowiant podczas transportu musi być odpowiednio zabezpieczony przed zepsuciem oraz musi być zapakowany w woreczek foliowy przeznaczony do celów spożywczych. - ilość szacunkowa zamawianych posiłków ( porcji) : 70 porcji dziennie - podana cena jednostkowa posiłku ( zupa + pieczywo lub suchy prowiant ) musi mieć wkalkulowaną cenę za dowóz posiłku własnym transportem do Jadłodajni przy MGOPS w Mogilnie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy którzy: 1. Posiadają niezbędne uprawnienia do wykonania zamówienia. 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 5. Oferta spełni warunki formalne jeżeli : - zostanie złożona w sposób określony w pkt I SIWZ - zawierała będzie: a) formularz ofertowy - załącznik nr 1, b) parafowany wzór umowy - załącznik nr 2, c) podpisane oświadczenie, że Wykonawca nie jest wykluczony na podstawie art. 24 ust 1-2, spełnia warunki zawarte w art. 22 ust.1 pkt 1-3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych- załącznik nr 3.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda od Wykonawcy następujące dokumenty a) wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług gotowania posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy Zamawiający żąda wykazu wykonanych usług w tym okresie. Zamawiający żąda również załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie. b) aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty. c) ważną decyzję właściwego organu tj. Państwowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na przygotowywanie posiłku od surowca gotowego produktu i prowadzenia usług cateringowych, która potwierdza, iż zakład Wykonawcy spełnia wymagania konieczne do prowadzenia działalności objętej niniejszym przedmiotem zamówienia. d) ważną decyzję ( opinię sanitarną) Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą, iż samochód bądź samochody Wykonawcy spełniają konieczne wymagania w/w instytucji do przewozu gorącego posiłku . W/w dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.mogilno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach