Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 13-220 Rybno, Ul. Zajeziorna 58
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 23 696 63 39 , fax. 23 696 63 39
- Data zamieszczenia: 2014-07-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Ul. Zajeziorna 58 58
13-220 Rybno, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 23 696 63 39, fax. 23 696 63 39
REGON: 51140633000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gminarybno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY RYBNO - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przygotowanie, dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców), oraz wydawanie posiłków uczniom, w następujących szkołach w godzinach od 10:00 do 11:30. a) Szkoła Podstawowa w Rybnie - posiłki dla 92 uczniów; b) Szkoła Podstawowa w Żabinach - posiłki dla 57 uczniów; c) Szkoła Podstawowa w Jeglii - posiłki dla 32 uczniów; d) Szkoła Podstawowa w Koszelewy - posiłki dla 48 uczniów; e)Szkoła Podstawowa w Hartowcu - posiłki dla 14 uczniów; f)Szkoła Podstawowa w Rumianie - posiłki dla 45 uczniów; g)Zespół Szkół w Rybnie - posiłki dla 108 uczniów; h)Gimnazjum Hartowiec - posiłki dla 18 uczniów. 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć oraz wydać posiłki uczniom. Przez termin posiłki rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego ciepłego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) dwa razy w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) trzy razy w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane, albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso 100g; b. surówka - 100 g; c. dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, filet z ryby lub krokiety 200g, tylko raz w tygodniu, d. temperatura zupy oraz drugiego dania winna wynosić 60 C (plus minus 3C). e. posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. f. wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz produkty pochodzące z Banku Żywności, zbiórek i darowizn. 4. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 5. Wykonawca w każdy poniedziałek przedłoży dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na 5 dni. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem, że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. Liczba posiłków może ulec zwiększeniu (plus minus 30) lub zmniejszeniu (plus minus 30) w trakcie realizacji umowy , w zależności od potrzeb. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gminarybno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-26 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W JEDWABNIE WRAZ Z WYNAJMEM KUCHNI W BUDYNKU ZESPOŁU SZKÓŁ W JEDWABNIE PRZY UL. POLNEJ 1
Dodano: 2016-07-13 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-27 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-13 - Przygotowanie i dowóz posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno
Dodano: 2015-12-11 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół z terenu gminy Iława w roku 2016
Dodano: 2015-12-08 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie gminy Działdowo wraz z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców
Dodano: 2015-12-03 - Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych na terenie Miasta Działdowo wraz z dostarczeniem i wydawaniem
Dodano: 2015-12-03 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ POSIŁKÓW SZKOLNYCH DLA UCZNIÓW SZKÓŁ NA TERENIE GMINY LUBAWA
Dodano: 2015-12-02 - Dożywianie dzieci na terenie miasta i gminy Węgorzewo w roku budżetowym 2016
Dodano: 2015-12-02