Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 13-206 Płośnica, ul. Lipowa 5
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 23 696 80 36 , fax. 23 696 86 12
- Data zamieszczenia: 2012-07-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Lipowa 5 5
13-206 Płośnica, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 23 696 80 36, fax. 23 696 86 12
REGON: 28002053400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W FORMIE GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, GIMNAZJUM I ZESPOŁU SZKÓŁ NA TERENIE GMINY PŁOŚNICA - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część I: Przygotowanie i dowóz gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i ich odbiorem oraz wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych: w Płośnicy, Niechłoninie, Gródkach, Wielkim Łęcku. Część II: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem stołówki dla uczniów Publicznego Gimnazjum i Zespołu Szkół w Gródkach. Przedmiot zamówienia w zakresie szczegółowym: Część I: 1. Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków, do następujących szkół: a) Szkoła Podstawowa w Płośnicy - posiłki dla 80 uczniów dostarczane do godz.1000 b) Szkoła Podstawowa w Niechłoninie - posiłki dla 33 uczniów dostarczane do godz.1100 c) Szkoła Podstawowa w Gródkach - posiłki dla 18 uczniów dostarczane do godz.1015 d) Szkoła Podstawowa w Wielkim Łęcku - posiłki dla 44 uczniów dostarczane do godz.1030 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) jeden dzień w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) cztery dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane, albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso 100g + surówka - 100 g; b. dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g, 4. Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 6. Wykonawca przedłoży dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na co najmniej 5 dni. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. Część II: 1. Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków z zapewnieniem miejsca do ich spożywania bez konieczności dowozu uczniów: a) dla 52 uczniów Publicznego Gimnazjum w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; b) dla 18 uczniów Zespołu Szkół w Gródkach - w godz. 1000 - 1400; 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego gorącego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) jeden dzień w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml + 2 kromki chleba 100g); b) cztery dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane, albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso 100g; + surówka 100g b. dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g; 4. Wykonawca przedstawiał będzie jadłospis na co najmniej 5 dni w tym: a) 1 egzemplarz wywiesi w miejscu realizowania usługi; b) 1 egzemplarz dostarczy dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia. 5. Wykonawca w miejscu wydawania i spożywania przez uczniów posiłków zapewni odpowiednią temperaturę powietrza wynoszącą minimum 18?C. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb, pod warunkiem że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.plosnica.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-26 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W JEDWABNIE WRAZ Z WYNAJMEM KUCHNI W BUDYNKU ZESPOŁU SZKÓŁ W JEDWABNIE PRZY UL. POLNEJ 1
Dodano: 2016-07-13 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-27 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-13 - Przygotowanie i dowóz posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno
Dodano: 2015-12-11 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół z terenu gminy Iława w roku 2016
Dodano: 2015-12-08 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie gminy Działdowo wraz z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców
Dodano: 2015-12-03 - Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych na terenie Miasta Działdowo wraz z dostarczeniem i wydawaniem
Dodano: 2015-12-03 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ POSIŁKÓW SZKOLNYCH DLA UCZNIÓW SZKÓŁ NA TERENIE GMINY LUBAWA
Dodano: 2015-12-02 - Dożywianie dzieci na terenie miasta i gminy Węgorzewo w roku budżetowym 2016
Dodano: 2015-12-02