Przetargi.pl
Usługa cateringu w ramach projektu nr WND-POKL.09.01.01-02-121/08 pt. Utworzenie i wsparcie sieci przedszkoli na terenie Gminy Czernica, zwanego dalej Projektem, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Urząd Gminy Czernica ogłasza przetarg

  • Adres: 55-003 Czernica, ul. Kolejowa 3/28
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 071 3180177 w. 26 , fax. 071 3180124
  • Data zamieszczenia: 2009-07-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Czernica
    ul. Kolejowa 3/28 3/28
    55-003 Czernica, woj. dolnośląskie
    tel. 071 3180177 w. 26, fax. 071 3180124
    REGON: 00053382500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.czernica.iap.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringu w ramach projektu nr WND-POKL.09.01.01-02-121/08 pt. Utworzenie i wsparcie sieci przedszkoli na terenie Gminy Czernica, zwanego dalej Projektem, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługę cateringu w ramach projektu nr.WND- POKL.09.01.01-02-121/08 pt. Utworzenie i wsparcie przedszkoli na terenie Gminy Czernica zwanego dalej Projektem, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.1.1.Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. *Przez usługę cateringu rozumie się przygotowanie, dostarczenie posiłków dla uczestników projektu w siedzibach Zamawiającego. *Projekt realizowany jest w ramach działania 9.1.1. programu Operacyjnego Kapitał Ludzki i współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, budżetu państwa oraz budżetu samorządu terytorialnego *Czas realizacji od 20.07.2009r. do 30.03.2011r. a) od 20.07.2009r. do 31.08.2009r. dla 25 dzieci - Razem 750 zestawów, miejsce dostawy: Chrząstawa Wielka ul. Wrocławska 19 b)od 1.09.2009r. do 31.08.2010r. dla 50 dzieci , Razem 12 000 zestawów, miejsce dostawy: Chrząstawa Wielka ul. Wrocławska 19, Dobrzykowice ul. Szkolna 1 c)od 01.09.2010r. do 31.03.2011r. dla 90 dzieci Razem 12 600 zestawów, miejsce dostawy: Chrząstawa Wielka ul. Wrocławska 19, Dobrzykowice ul. Szkolna 1, Kamieniec Wrocławski, ul. Kolejowa 4 * W zakres przedmiotu zamówienia dotyczącego usługi cateringu na terenie Gminy Czernica wchodzić będzie dostarczenie w czasie trwania projektu około 25 350 zestawów, każdy składający się z następujących posiłków : śniadanie, II śniadanie, obiad ( zupa + drugie danie), podwieczorek . *Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku włącznie. Posiłki muszą być dostarczone w naczyniach jednorazowych lub w naczyniach zbiorczych i porcjowane w miejscu wydawania w godzinach wskazanych przez Zamawiającego ( co najmniej z dwudniowym wyprzedzeniem ). * Informacja o ilości posiłków w danym tygodniu będzie przekazywana pisemnie lub telefonicznie przez Zamawiającego Wykonawcy z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem. * Zestaw składa się ze śniadania, II śniadania, obiadu oraz podwieczorku. Śniadanie i II śniadanie składać się musi z zupy mlecznej, zimnych lub ciepłych zakąsek, sałatek, nabiału, pieczywa, wędlin, owoców oraz napoju. Obiad musi się składać z zupy, dania głównego oraz napoju. Podwieczorek do wyboru( budyń, ciastko, paczek, bułka maślana, jogurt). *Posiłki są przeznaczone dla dzieci w wieku 3-6 lat i winny spełniać normy kaloryczne dla dzieci
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą brać udział Wykonawcy: a)spełniający warunki wynikające z art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp b)prowadzą działalność w zakresie objętym przedmiotem zamówienia c)wykonali w okresie trzech lat ( licząc do dnia wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia) , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie , należycie co najmniej dwie usługi cateringowe odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia d) spełniają wymagania określone w SIWZ Zamawiający dokona oceny spełniania warunków określonych w SIWZ przez wykonawcę metodą spełnia / nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) odpowiednio wypełniony i podpisany formularz oferty ( załącznik nr 2) 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej , jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzającego uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności objętych niniejszym zamówieniem, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 3) oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-3 ustawy pzp ( załącznik nr 3) 4)oświadczenie wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ( załącznik nr 4) 5)umowa spółki - w przypadku gdy wykonawcą jest spółka cywilna lub jawna oraz wypis z ewidencji gospodarczej dla każdego wspólnika 6)pełnomocnictwo ustanawiające pełnomocnika w przypadku wnoszenia oferty wspólnej 7) wykaz posiłków ( załącznik nr 5 ) 8) wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat ( licząc do dnia wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia) , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie , należycie co najmniej dwóch usług cateringowych, odpowiadających swoim rodzajem i wartością przedmiotowi zamówienia ( każda ), z podaniem odbiorcy zadania , zakresu usługi , daty wykonania usługi ( załącznik nr 6) 9) dokumenty potwierdzające, że usługi, o których mowa w punkcie 8 zostały wykonane należycie 10) parafowany podpisem wykonawcy projekt umowy ( załącznik nr 7 )

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.czernica.iap.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach