Agencja Rozwoju Regionalnego w Częstochowie SA ogłasza przetarg
- Adres: 42-202 Częstochowa, Al. Najświętszej Maryi Panny 24 lok. 8
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 34 3605688 , fax. 34 3605747
- Data zamieszczenia: 2014-02-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Agencja Rozwoju Regionalnego w Częstochowie SA
Al. Najświętszej Maryi Panny 24 lok. 8
42-202 Częstochowa, woj. śląskie
tel. 34 3605688, fax. 34 3605747
REGON: 15056552700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.arr.czestochowa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Spółka Akcyjna, akcjonariusz Gmina Miasto Częstochowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów prowiantów dla uczestników/ uczestniczek dodatkowych zajęć pozalekcyjnych w ramach realizacji projektu Wiedza to sukces - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu prowiantu dla uczestników/uczestniczek dodatkowych zajęć pozalekcyjnych w ramach realizacji projektu Wiedza to sukces w roku szkolnym 2013/2014 oraz 2014/2015. Usługa cateringu będzie świadczona dla uczestników/uczestniczek zajęć pozalekcyjnych w następujących Gminach: Kłobuck (Gimnazjum im. Jana Pawła II w Kłobucku, Gimnazjum przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym im. M. Konopnickiej w Łobodnie), Gmina Miedźno (Gimnazjum im. Św. Jadwigi Królowej w Miedźnie, Gimnazjum przy Zespole Szkół w Ostrowach nad Okszą), Gmina Opatów (Gimnazjum w Opatowie), Gmina Panki (Gimnazjum przy Zespole Szkół im. Stanisława Staszica w Pankach), Gmina Wręczyca Wielka (Gimnazjum przy Zespole Szkół im. Synów Pułku w Węglowicach). 2. W zakres przedmiotu zamówienia dotyczącego usługi cateringu wchodzić będzie przygotowanie i dostarczenie łącznie 19.400 sztuk prowiantów. Zamawiający ma prawo zmniejszyć liczbę prowiantów w przypadkach nieobecności uczestników, o której mógł zawiadomić Wykonawcę odpowiednio wcześniej, zanim ten przystąpił w danym dniu do przygotowania prowiantów. Informacja taka będzie przekazywana Wykonawcy telefonicznie. 3. Prowiant na zajęcia pozalekcyjne będzie miał postać zestawu (wg zestawów w tabelach w Części II - Formularza oferty): - kanapki zapakowanej w folię spożywczą lub bułki słodkiej; - soku lub napoju zimnego (w kartoniku lub plastykowej butelce); - owocu lub jogurtu. 4. Prowiant powinien być urozmaicony o wysokiej wartości odżywczej, przygotowany zgodnie z zasadami żywienia, sporządzony z pełnowartościowych, świeżych produktów. Wykonawca będzie miał obowiązek dostarczenia 1 z 4 zestawów w danym dniu. Wybór zestawu prowiantu należeć będzie do Zamawiającego i dokonywany będzie z listy zestawów prowiantów podanych w tabelach w Części II - Formularza oferty. 5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr. 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami). 6. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go we właściwy sposób i przez osoby z odpowiednimi uprawnieniami, zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 7. Prowianty dostarczane będą w danym dniu zajęć pozalekcyjnych w poszczególnych Gimnazjach od poniedziałku do soboty w wyznaczonych i uzgodnionych godzinach. Informacja o ilości prowiantów w danym dniu będzie przekazywana w formie telefonicznej przez Zamawiającego Wykonawcy do godziny 900, w dniu, w którym odbywają się zajęcia pozalekcyjne lub z jednodniowym wyprzedzeniem. 8. Podane w rozdziale IV ilości zestawów prowiantów na poszczególne części zamówienia są szacunkowe. Wynagrodzenie Wykonawcy obliczone będzie jako iloczyn ilości zestawów prowiantów wynikających ze szczegółowej ewidencji wydanych zestawów prowiantów (załącznik nr 2 do umowy) oraz ceny jednostkowej za jeden zestaw prowiantu (przedstawionej w ofercie Wykonawcy). 9. Kategoria przedmiotu zamówienia zgodnie ze Wspólnym Słownikiem Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6 - usługi przygotowywania posiłków; 55.52.40.00-9 - usługi dostarczania posiłków do szkół. 10. Przedmiotowe zamówienie podlega współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach realizacji projektu Wiedza to sukces. Informacje ogólne o tymże Projekcie można uzyskać w Agencji Rozwoju Regionalnego w Częstochowie S. A. 11. Wartość zamówienia nie przekracza 207 000 euro. 12. Informacje dodatkowe: 1) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 2) Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 3) Zamawiający nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów. 4) Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. 5) Zamawiający nie przewiduje udzielenia wyłonionemu Wykonawcy usług zamówień uzupełniających. 6) Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczek na poczet wykonania przedmiotu zamówienia - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arr.czestochowa.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04