Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ogłasza przetarg
- Adres: 50-375 Wrocław, ul. C.K. Norwida 25/27
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 071 3283576, 3205496 , fax. 071 3283576
- Data zamieszczenia: 2013-01-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
ul. C.K. Norwida 25/27 25/27
50-375 Wrocław, woj. dolnośląskie
tel. 071 3283576, 3205496, fax. 071 3283576
REGON: 00000186700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.up.wroc.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringowa na potrzebę realizacji 60 szkoleń w 2013 r. w ramach projektu Szkolenia z zakresu finansów gospodarstwa rolnego, ubezpieczenia rolników i gospodarstw rolnych z terenu woj. dolnośląskiego, opolskiego i lubuskiego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich, Działania 111: Szkolenia zawodowe dla osób pracujących w rolnictwie i leśnictwie (czas realizacji projektu - 01.09.2012 r. - 31.10.2013 r.) z podziałem na 3 części: Część nr I - woj. dolnośląskie, Część nr II - woj. opolskie, Część nr III - woj.lubuskie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Część nr I Usługa cateringowa na potrzebę realizacji 60 szkoleń w 2013 r. w ramach projektu Szkolenia z zakresu finansów gospodarstwa rolnego, ubezpieczenia rolników i gospodarstw rolnych z terenu woj. dolnośląskiego, opolskiego i lubuskiego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich, Działania 111: Szkolenia zawodowe dla osób pracujących w rolnictwie i leśnictwie (czas realizacji projektu - 01.09.2012 r. - 31.10.2013 r.) z podziałem na 3 części: Część nr I - województwo dolnośląskie 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dotyczący Części nr I, w załączniku nr 5 do SIWZ. 3. Wspólny słownik zamówień: Słownik główny:55300000-3 - usługi restauracyjne i podawanie posiłków 4. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia: 4.1. Zamawiający dopuszcza możliwość realizacji dwóch szkoleń w tym samym terminie. 4.2. Każdorazowo zapotrzebowanie na catering zostanie określone w harmonogramie szkoleń i podane Wykonawcy, nie później niż na 7 dni przed planowanym terminem przeprowadzenia szkolenia. W przypadku braku wymaganej liczby słuchaczy na poszczególne szkolenia Zamawiający zobowiązany będzie do poinformowania Wykonawcy na 2 dni robocze przed rozpoczęciem szkolenia, że szkolenie nie odbędzie się. 4.3. Zakres przedmiotu zamówienia winien być zrealizowany zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami. 4.4. Zamawiający zgodnie z art. 36 ust. 4 ustawy PZP żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie powierzy podwykonawcom. 5. Warunki realizacji: 5.1. Ilość uczestników w całym cyklu szkoleń - do 1120 osób (+ wykładowcy, tj: 2 wykł. x 56 szkoleń = 112). 5.2. Ilość dni szkoleniowych - 112. 5.3. Zestawienie maksymalnych ilości dostarczanych posiłków maksymalnie dla 1232 osób w tym: 1) bufet kawowy - do 2464 2) obiad - do 2464 3) kolacja - do 1232 4) śniadanie - do 1232 5.4. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia posiłków zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz z ustawą z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U z 2001r. Nr 63 poz. 634 ze zm. ) 5.5. Posiłki będą wydawane w opakowaniach styropianowych lub plastikowych posiadających aktualny atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością lub w porcelanie 5.6. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie według schematu: a) w pierwszym dniu szkolenia - bufet kawowy, obiad, kolacja (kolacja dla uczestników korzystających z noclegów) b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie (śniadanie dla uczestników korzystających z noclegów), bufet kawowy, obiad. 5.7. Ilość i miejsce dostarczania posiłków przez Wykonawcę - zgodnie z harmonogramem szkoleń dwudniowych 5.8. Harmonogram zawiera: daty i miejsca szkoleń, godzinę rozpoczęcia szkolenia, liczbę uczestników na jednym szkoleniu (20 + 2 wykładowców). 5.9. Zamawiający dopuszcza możliwość zmian w harmonogramie (terminy, miejsca szkoleń, liczba uczestników) z uwagi na nieprzewidziane trudności. 5.10. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wszelkich zmianach w harmonogramie szkoleń niezwłocznie po uzyskaniu akceptacji Podmiotu Wdrażającego (FAPA) na wprowadzenie zmian. 5.11. Zamawiający zapewni Wykonawcy nieodpłatny dostęp do sali, w której świadczona będzie usługa - w zakresie niezbędnym do wykonania umowy. 5.12. Wykonawca odpowiada za usuwanie odpadków i śmieci po każdym posiłku. 5.13. Wykonawca odpowiada za przygotowanie, transport i wydanie posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 5.14. Wykonawca na żądanie Zamawiającego dostarczy decyzje właściwego organu, że spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej przedmiotu zamówienia. 5.15. Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania posiłku oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do miejsca szkolenia ponosi Wykonawca. 5.16. Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia ilości dostarczonych posiłków, o której mowa w § 1 ust 4 umowy, z uwagi na zmniejszenie liczy uczestników na poszczególnych szkoleniach. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń w stosunku do niezrealizowanej części zamówienia. 2. Część nr II Usługa cateringowa na potrzebę realizacji 60 szkoleń w 2013 r. w ramach projektu Szkolenia z zakresu finansów gospodarstwa rolnego, ubezpieczenia rolników i gospodarstw rolnych z terenu woj. dolnośląskiego, opolskiego i lubuskiego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich, Działania 111: Szkolenia zawodowe dla osób pracujących w rolnictwie i leśnictwie (czas realizacji projektu - 01.09.2012 r. - 31.10.2013 r.) z podziałem na 3 części: Część nr II - województwo opolskie 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dotyczący Części nr II, w załączniku nr 5 do SIWZ. 2. Wspólny słownik zamówień: Słownik główny: 55300000-3 - usługi restauracyjne i podawanie posiłków 3. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia: 3.1. Zamawiający dopuszcza możliwość realizacji dwóch szkoleń w tym samym terminie. 3.2. Każdorazowo zapotrzebowanie na catering zostanie określone w harmonogramie szkoleń i podane Wykonawcy, nie później niż na 7 dni przed planowanym terminem przeprowadzenia szkolenia. W przypadku braku wymaganej liczby słuchaczy na poszczególne szkolenia Zamawiający zobowiązany będzie do poinformowania Wykonawcy na 2 dni robocze przed rozpoczęciem szkolenia, że szkolenie nie odbędzie się. 3.3. Zakres przedmiotu zamówienia winien być zrealizowany zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami. 3.4. Zamawiający zgodnie z art. 36 ust. 4 ustawy PZP żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie powierzy podwykonawcom. 4. Warunki realizacji: 4.1. Ilość uczestników w całym cyklu szkoleń - do 40 osób (+ wykładowcy, tj: 2 wykł. x 2 szkolenia = 4). 4.2. Ilość dni szkoleniowych - 4. 4.3. Zestawienie maksymalnych ilości dostarczanych posiłków maksymalnie dla 44 osób w tym: 1) bufet kawowy - do 88 2) obiad - do 88 3) kolacja - do 44 4) śniadanie - do 44 4.4. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia posiłków zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz z ustawą z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U z 2001r. Nr 63 poz. 634 ze zm. ) 4.5. Posiłki będą wydawane w opakowaniach styropianowych lub plastikowych posiadających aktualny atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością lub w porcelanie 4.6. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie według schematu: a) w pierwszym dniu szkolenia - bufet kawowy, obiad, kolacja (kolacja dla uczestników korzystających z noclegów) b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie (śniadanie dla uczestników korzystających z noclegów), bufet kawowy, obiad. 4.7. Ilość i miejsce dostarczania posiłków przez Wykonawcę - zgodnie z harmonogramem szkoleń dwudniowych 4.8. Harmonogram zawiera: daty i miejsca szkoleń, godzinę rozpoczęcia szkolenia, liczbę uczestników na jednym szkoleniu (20 + 2 wykładowców). 4.9. Zamawiający dopuszcza możliwość zmian w harmonogramie (terminy, miejsca szkoleń, liczba uczestników) z uwagi na nieprzewidziane trudności. 4.10. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wszelkich zmianach w harmonogramie szkoleń niezwłocznie po uzyskaniu akceptacji Podmiotu Wdrażającego (FAPA) na wprowadzenie zmian. 4.11. Zamawiający zapewni Wykonawcy nieodpłatny dostęp do sali, w której świadczona będzie usługa - w zakresie niezbędnym do wykonania umowy. 4.12. Wykonawca odpowiada za usuwanie odpadków i śmieci po każdym posiłku. 4.13. Wykonawca odpowiada za przygotowanie, transport i wydanie posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4.14. Wykonawca na żądanie Zamawiającego dostarczy decyzje właściwego organu, że spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej przedmiotu zamówienia. 4.15. Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania posiłku oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do miejsca szkolenia ponosi Wykonawca. 4.16. Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia ilości dostarczonych posiłków, o której mowa w § 1 ust 4 umowy, z uwagi na zmniejszenie liczy uczestników na poszczególnych szkoleniach. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń w stosunku do niezrealizowanej części zamówienia. 3. Część nr III Usługa cateringowa na potrzebę realizacji 60 szkoleń w 2013 r. w ramach projektu Szkolenia z zakresu finansów gospodarstwa rolnego, ubezpieczenia rolników i gospodarstw rolnych z terenu woj. dolnośląskiego, opolskiego i lubuskiego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich, Działania 111: Szkolenia zawodowe dla osób pracujących w rolnictwie i leśnictwie (czas realizacji projektu - 01.09.2012 r. - 31.10.2013 r.) z podziałem na 3 części: Część nr III - województwo lubuskie 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dotyczący Części nr III, w załączniku nr 5 do SIWZ. 2. Wspólny słownik zamówień: Słownik główny: 55300000-3 - usługi restauracyjne i podawanie posiłków 3. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia: 3.5. Zamawiający dopuszcza możliwość realizacji dwóch szkoleń w tym samym terminie. 3.6. Każdorazowo zapotrzebowanie na catering zostanie określone w harmonogramie szkoleń i podane Wykonawcy, nie później niż na 7 dni przed planowanym terminem przeprowadzenia szkolenia. W przypadku braku wymaganej liczby słuchaczy na poszczególne szkolenia Zamawiający zobowiązany będzie do poinformowania Wykonawcy na 2 dni robocze przed rozpoczęciem szkolenia, że szkolenie nie odbędzie się. 3.7. Zakres przedmiotu zamówienia winien być zrealizowany zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami. 3.8. Zamawiający zgodnie z art. 36 ust. 4 ustawy PZP żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie powierzy podwykonawcom. 4. Warunki realizacji: 4.1. Ilość uczestników w całym cyklu szkoleń - do 40 osób (+ wykładowcy, tj: 2 wykł. x 2 szkolenia = 4). 4.2. Ilość dni szkoleniowych - 4. 4.3. Zestawienie maksymalnych ilości dostarczanych posiłków maksymalnie dla 44 osób w tym: 1) bufet kawowy - do 88 2) obiad - do 88 3) kolacja - do 44 4) śniadanie - do 44 4.4. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia posiłków zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz z ustawą z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U z 2001r. Nr 63 poz. 634 ze zm. ) 4.5. Posiłki będą wydawane w opakowaniach styropianowych lub plastikowych posiadających aktualny atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością lub w porcelanie 4.6. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie według schematu: a) w pierwszym dniu szkolenia - bufet kawowy, obiad, kolacja (kolacja dla uczestników korzystających z noclegów) b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie (śniadanie dla uczestników korzystających z noclegów), bufet kawowy, obiad. 4.7. Ilość i miejsce dostarczania posiłków przez Wykonawcę - zgodnie z harmonogramem szkoleń dwudniowych 4.8. Harmonogram zawiera: daty i miejsca szkoleń, godzinę rozpoczęcia szkolenia, liczbę uczestników na jednym szkoleniu (20 + 2 wykładowców). 4.9. Zamawiający dopuszcza możliwość zmian w harmonogramie (terminy, miejsca szkoleń, liczba uczestników) z uwagi na nieprzewidziane trudności. 4.10. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wszelkich zmianach w harmonogramie szkoleń niezwłocznie po uzyskaniu akceptacji Podmiotu Wdrażającego (FAPA) na wprowadzenie zmian. 4.11 Zamawiający zapewni Wykonawcy nieodpłatny dostęp do sali, w której świadczona będzie usługa - w zakresie niezbędnym do wykonania umowy. 4.12 Wykonawca odpowiada za usuwanie odpadków i śmieci po każdym posiłku. 4.13 Wykonawca odpowiada za przygotowanie, transport i wydanie posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4.14 Wykonawca na żądanie Zamawiającego dostarczy decyzje właściwego organu, że spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej przedmiotu zamówienia. 4.15 Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania posiłku oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do miejsca szkolenia ponosi Wykonawca. 4.16 Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia ilości dostarczonych posiłków, o której mowa w § 1 ust 4 umowy, z uwagi na zmniejszenie liczy uczestników na poszczególnych szkoleniach. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń w stosunku do niezrealizowanej części zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W przedmiotowej sprawie Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.up.wroc.pl (zakładka: przetargi)
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi restauracyjne dla nie więcej niż 35 osób w lokalach gastronomicznych we Wrocławiu, podczas spotkania partnerów w ramach projektu Boost Inno Boosting Social Innovation współfinansowanego z Programu URBACT III z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w dniach 6-8 lipca 2016r
Dodano: 2016-05-31 - Usługi gastronomiczne na potrzeby projektu Akademia Chóralna 2016r. w Malborku
Dodano: 2016-04-22 - Usługi gastronomiczne na potrzeby projektu- Akademia Chóralna 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług cateringowych na Stadionie Miejskim we Wrocławiu
Dodano: 2016-03-22 - Usługi gastronomiczne na potrzeby projektu Akademia Chóralna
Dodano: 2015-11-19 - Nr postępowania SZP V-T/Z/IV/2015 - świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów - cateringu dla pacjentów Strzelińskiego Centrum Medycznego Sp. z o.o.
Dodano: 2015-08-18 - Świadczenie usług cateringowych na Stadionie Miejskim we Wrocławiu
Dodano: 2015-06-19 - Przetarg nieograniczony na kompleksową usługę organizacji spotkania informacyjno-promocyjnego obejmującą wynajem sali i świadczenie usług gastronomicznych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego realizowanego na Dolnym Śląsku przez Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy.
Dodano: 2015-05-22 - Przetarg nieograniczony na kompleksową usługę 4 spotkań informacyjno-promocyjnych, obejmującą wynajem sal i świadczenie usług gastronomicznych w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój realizowanego na Dolnym Śląsku, organizowaną przez Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy z podziałem na zadania.
Dodano: 2015-04-28 - Obsługa gastronomiczna spotkania podsumowującego projekt Lekcje z przedsiębiorczym Jankiem realizowany w ramach Programu Edukacja Przedsiębiorczości
Dodano: 2015-04-27