Przetargi.pl
Usługa cateringowa na dożywianie uczniów w Zespole Szkół w Pozezdrzu

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pozezdrzu ogłasza przetarg

  • Adres: 11-610 Pozezdrze, ul. 1 Maja 1 a
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 427 90 06 wew. 44 , fax. 87 427 90 06 wew. 44
  • Data zamieszczenia: 2013-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pozezdrzu
    ul. 1 Maja 1 a 1 a
    11-610 Pozezdrze, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 427 90 06 wew. 44, fax. 87 427 90 06 wew. 44
    REGON: 51143423700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: pomocspołeczna@pozezdrze.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa na dożywianie uczniów w Zespole Szkół w Pozezdrzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: 1. Przygotowanie posiłków (CPV: 55321000-6) 2. Gotowanie posiłków (CPV:55322000-3) 3. Dostarczanie posiłków (CPV 55520000-1) 4. Dowożenie posiłków (CPV: 55521200-0). Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie jednodaniowego gorącego posiłku dziennie (według harmonogramu pracy szkoły) dla uczniów wskazanych przez GOPS w Pozezdrzu w okresach od 1 stycznia 2014r. do 31 grudnia 2014r. wg. następującego wykazu: Zespół Szkół w Pozezdrzu, średnie wielkości, które mogą ulegać ciągłym zmianom w trakcie realizacji zadania, a zmiany te są trudne do przewidzenia, Szkoła podstawowa w Pozezdrzu-liczba osób dożywianych 65, Gimnazjum w Pozezdrzu- liczba osób żywionych 25. Podana w tabeli liczba dzieci może ulegać ciągłym zmianom, np.: z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby dzieci chodzących do szkoły, zmiany zamożności społeczeństwa, chęci lub niechęci korzystania z posiłków przez dzieci, absencji dzieci na wypadek choroby lub innych okoliczności. Z puli dyrektorskiej w liczbie 5 osób.Dożywianie prowadzone jest w dwóch budynkach szkolnych przy. ul. 1-go Maja 1b, 11-610 Pozezdrze (dzieci w wieku gimnazjalnym i klasy 4-6) oraz ul Świerczewskiego 2, 11-610 Pozezdrze (dzieci 0-1 klasa) Żywienie dzieci odbywać się będzie w okresie od 1 stycznia 2013 r. do 31 grudnia 2013 r. (w dniach zajęć w szkole). Szacunkowa dzienna ilość posiłków to ok. 90, łącznie w okresie objętym zamówieniem będzie ok. 16 000 posiłków. Jest to liczba szacunkowa mogąca ulec zmianie +/- 20 %. Dostarczane posiłki muszą być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, przygotowane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Urozmaicenie posiłków musi dotyczyć: doboru posiłków, barwy, smaku, zapachu, konsystencji i sposobu przyrządzania potraw. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić: zalecaną wartość energetyczną dla dzieci w wieku szkolnym, normy produktów dla każdej z grup oraz wartość odżywczą przygotowanych posiłków. Wykonawca gwarantuje, że przygotowanie posiłków będzie przeprowadzane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami). W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Do sprawdzania jakości posiłków upoważniony jest Dyrektor Zespołu Szkół w Pozezdrzu.Posiłek dla uczniów winien składać się z: jednego gorącego dania naprzemiennie tj, zupy z wkładką lub drugiego dania: - zupy- min. 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz min. 200 g pieczywa - wkładka - 100 g porcja mięsa ( waga po przetworzeniu) - drugie danie - 100 g porcja mięsa ( waga po przetworzeniu ), 150- 200 g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 100 - 150 g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 100 g ( waga po przetworzeniu ) lub jaja 2 szt. , lub 200 g dania jarskie np. kluski śląskie, pierogi, krokiety, gołąbki, naleśniki. Posiłki powinny mieć wartość kaloryczną nie mniejszą niż 900 kcal. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 10 dni wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Posiłki muszą być przygotowywane według wcześniej ustalonego tygodniowego jadłospisu, który Wykonawca będzie zobowiązany przedstawić Dyrektorowi Zespołu Szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym, kalorycznym, jak i wagowym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Posiłki powinny być dostarczane do szkół od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00 - 12.00. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw - posiłki mają być dostarczane w pojemnikach przystosowanych do kontaktu z żywnością (posiadające atesty). Dowiezione i podane w szkołach posiłki mają być zawsze gorące. O czystość termosów zadba Wykonawca. Wykonawca zobligowany jest do zapewnienia naczyń jednorazowych (talerze, sztućce, kubki)- do realizacji usługi w budynku przy ul Świerczewskiego 2, (posprzątaniem i obsługą zajmą się pracownicy szkoły)- w budynku dożywianych jest 30 uczniów. Obsługą posiłków (wydanie, posprzątanie po jedzeniu, o przygotowanie talerzy i sztućców) w budynku przy ul. 1 Maja 1 B - zajmie się Szkoła. Wykonawca powinien dysponować pracownikami, którzy posiadają aktualne wymagane do prowadzenia żywienia zbiorowego karty lub książeczki zdrowia oraz dysponować środkiem transportu do przewozu posiłków (właściwy stan sanitarno-techniczny potwierdzony przez Państwową Inspekcję Sanitarną). Powyższe zakresy usług są jedynie ilościami szacunkowymi określonymi dla potrzeb przeprowadzenia niniejszego postępowania. Zamawiający zastrzega sobie prawo i dopuszcza możliwość zlecenia mniejszej lub większej ilości poszczególnych usług, w zależności od bieżących potrzeb placówek oświatowych. Przewidywane ilości poszczególnych usług będących przedmiotem niniejszego zamówienia nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia roszczeń przez Wykonawcę, co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego usług w toku realizacji umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.warmia.mazury.pl/pozezdrze_gmina_wiejska/zamówienia_publiczne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach