Przetargi.pl
Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do samorządowego przedszkola w Gminnym Centrum Edukacji w Igołomi

Gminne Centrum Edukacji w Igołomi ogłasza przetarg

  • Adres: 32-126 Igołomia, Igołomia 252
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 287 30 31 , fax. 12 287 30 31
  • Data zamieszczenia: 2013-07-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminne Centrum Edukacji w Igołomi
    Igołomia 252 252
    32-126 Igołomia, woj. małopolskie
    tel. 12 287 30 31, fax. 12 287 30 31
    REGON: 12186379900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.igwa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Iednostka organizacyjna j.s.t. - szkoła, przedszkole

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do samorządowego przedszkola w Gminnym Centrum Edukacji w Igołomi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowych trzech posiłków: śniadania, obiadu i podwieczorku (catering) dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat uczęszczających do przedszkola w Igołomi. Usługa dotyczy dostawy posiłków (śniadania, obiadu i podwieczorku) dla ok. 60 dzieci. W okresie od dnia 02.09.2013 r. do 31.07.2014 r. co stanowi 229 dni ( ok. 13740 osobodni). Posiłki muszą być wydawane przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. Liczba dzieci korzystających z posiłków może ulegać wahaniom w ciągu okresu obowiązywania umowy. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci lub zmiany deklaracji rodziców zgłaszających chęć żywienia dzieci. Ilość posiłków nie może być większa niż dla 72 dzieci. 2. Przygotowanie śniadania, obiadu i podwieczorku zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (wiek 3-5 lat). Dzienny jadłospis obejmuje: śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, kanapka, herbata. Obiad ma być posiłkiem dwudaniowym, mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż, lub makaron. Posiłek mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp. Zupa w ilości 200-250 ml. Drugie danie: ok. 150g ziemniaków, ryżu, kaszy, lub makaronu + ok. 70g mięsa lub ryby + ok. 100g surówki lub jarzyn gotowanych. Drugie dania typu łazanki, pierogi, knedle, gołąbki w ilości ok. 200g i kompot lub napój. Podwieczorek: kanapka lub słodka bułka (ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), kisiel, budyń itp., herbata lub napój mleczny. 2.1. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 8:30 każdego dnia - z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych przez Wykonawcę na terenie zakładu Wykonawcy. 2.2. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przygotowane posiłki powinny posiadać temperaturę zgodną z wymogami, minimalna temperatura zupy winna wynosić 60?C, drugiego dania 75?C, a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówki) 10?C. 2.3. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 2.4. Dzienny jadłospis obejmuje: śniadanie, obiad: zupa, drugie danie z surówką, kompot lub sok, podwieczorek. 2.5. Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie. 2.6. Posiłki winny być dostarczane z zachowaniem cyklu: 8.45 - 9.00 dostawa śniadania do przedszkola; 11.30 - 12.00 - dostawa obiadu; 13.45 - 14.00 dostawa podwieczorku do przedszkola. 3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 4. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U z 2010 r. Nr 136 poz.914 z późn. zm.). 5. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. 6. Proces produkcji oraz dystrybucji posiłków odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej. 7. Zamawiający wymagać będzie od Wykonawcy, aby w ramach realizowanego zamówienia zapewniał posiłki dla grupy dzieci specjalnej diety (dzieci bezglutenowe, ze skazą białkową, z dietą cukrzycową, z alergią pokarmową, oraz innymi schorzeniami pokarmowymi). 8. W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych na wycieczkę Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy tzw. suchy prowiant. O planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z 7 dniowym wyprzedzeniem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igwa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach