Gminne Centrum Edukacji w Wawrzeńczycach ogłasza przetarg
- Adres: 32-125 Wawrzeńczyce, Wawrzeńczyce 385
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 287 42 55 , fax. 12 287 42 55
- Data zamieszczenia: 2012-07-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminne Centrum Edukacji w Wawrzeńczycach
Wawrzeńczyce 385 385
32-125 Wawrzeńczyce, woj. małopolskie
tel. 12 287 42 55, fax. 12 287 42 55
REGON: 12186378200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.igwa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna j.s.t. - szkoła, przedszkole
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do samorządowego przedszkola w Gminnym Centrum Edukacji w Wawrzeńczycach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowych trzech posiłków: śniadania, obiadu i podwieczorku (catering) dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat uczęszczających do przedszkola w Wawrzeńczycach. Usługa dotyczy dostawy posiłków (śniadania, obiadu i podwieczorku) dla 64 dzieci, w okresie od dnia 01.09.2012 r. do 31.07.2013 r. co stanowi 230 dni (14720 osobodni). Posiłki muszą być wydawane przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. Liczba dzieci korzystających z posiłków może ulegać wahaniom w ciągu okresu obowiązywania umowy. Ilość posiłków będzie sie zmieniać w zależności od frekwencji dzieci lub zmiany deklaracji rodziców zgłaszających chęć żywienia dzieci. Przygotowanie śniadania, obiadu i podwieczorku zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (wiek 3-5 lat). Dzienny jadłospis obejmuje: śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko-pochodne, kanapka, herbata. Obiad ma być posiłkiem dwudaniowym, mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż, lub makaron. Posiłek mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp. Zupa w ilości 200-250 ml. Drugie danie: ok. 150g ziemniaków, ryżu, kaszy, lub makaronu + ok. 70g mięsa lub ryby + ok. 100g surówki lub jarzyn gotowanych. Drugie dania typu łazanki, pierogi, knedle, gołąbki w ilości ok. 200g i kompot lub napój. Podwieczorek: kanapka lub słodka bułka (ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), kisiel, budyń itp., herbata lub napój mleczny. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 8:30 każdego dnia - z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych przez Wykonawcę na terenie zakładu Wykonawcy. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przygotowane posiłki powinny posiadać temperaturę zgodną z wymogami, minimalna temperatura zupy winna wynosić 60?C, drugiego dania 75?C, a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówki) 10?C. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.Dzienny jadłospis obejmuje: śniadanie, obiad: zupa, drugie danie z surówką, kompot lub sok, podwieczorek.Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie. Posiłki winny być dostarczane z zachowaniem cyklu: 8.45 - 9.00 dostawa śniadania do przedszkola; 11.30 - 12.00 - dostawa obiadu; 13.45 - 14.00 dostawa podwieczorku do przedszkola. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U z 2010 r. Nr 136 poz.914 z późn. zm.). Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Proces produkcji oraz dystrybucji posiłków odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej.Zamawiający wymagać będzie od Wykonawcy, aby w ramach realizowanego zamówienia zapewniał posiłki dla grupy dzieci specjalnej diety (dzieci bezglutenowe, ze skazą białkową, z dietą cukrzycową, z alergią pokarmową, oraz innymi schorzeniami pokarmowymi). W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych na wycieczkę Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy tzw. suchy prowiant. O planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z 7 dniowym wyprzedzeniem. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: Przygotowanie i dostarczenie posiłków do przedszkola. Śniadania i podwieczorek po-porcjowany dla każdego dziecka, obiad w termosach zbiorczych do porcjowania . Odbiór i utylizacja odpadów związanych z usługą żywienia. Dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczone posiłki. Faktury VAT za realizacje usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 10 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług przedszkola obciążają Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igwa.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Realizacja programu wieloletniego: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres wrzesień - grudzień 2016 - przygotowanie ciepłych jednodaniowych lub dwudaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Stary Sącz
Dodano: 2016-07-27 - Przygotowanie, dostarczanie oraz wydawanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy Łącko w ramach realizacji rządowego programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na II półrocze 2016 rok.
Dodano: 2016-07-26 - Realizacja programu wieloletniego: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres wrzesień - grudzień 2016 - przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Nawojowa
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w szkołach podstawowych i gimnazjach gminy Szczucin
Dodano: 2016-07-05 - Prowadzenie stołówki w Przedszkolu Samorządowym w Lubniu
Dodano: 2016-05-27 - Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie Gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-05-16 - Świadczenie usług w zakresie dostarczania i przygotowywania posiłków w użyczonych pomieszczeniach kuchni i stołówkach szkolnych na terenie gminy Jodłownik
Dodano: 2015-12-22 - Dożywianie dzieci w przedszkolu, szkołach podstawowych i gimnazjach w gminie Gródek nad Dunajcem w I połowie 2016 roku.
Dodano: 2015-12-15 - Przygotowanie, dostarczanie oraz wydawanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy Łącko w ramach realizacji rządowego programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na I półrocze 2016 rok.
Dodano: 2015-12-10 - Realizacja programu wieloletniego: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres styczeń - czerwiec 2016 - przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Nawojowa
Dodano: 2015-12-09