Przetargi.pl
USŁUGA CATERINGOWA - ZBIOROWE ŻYWIENIE DZIECI I MŁODZIEŻY do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu

Zespół Szkół z Odziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu ogłasza przetarg

  • Adres: 39-206 Pustków, Pustków 34
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 014 68 188 11 , fax. 014 68 16 032
  • Data zamieszczenia: 2012-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół z Odziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu
    Pustków 34
    39-206 Pustków, woj. podkarpackie
    tel. 014 68 188 11, fax. 014 68 16 032
    REGON: 69175462000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pustkow.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA CATERINGOWA - ZBIOROWE ŻYWIENIE DZIECI I MŁODZIEŻY do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu gotowych posiłków na rzecz dzieci i młodzieży szkolnej z Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu . 2.Usługa, o której mowa w pkt. 1 będzie dotyczyć: a)ok.120 dzieci w wieku 2,5- 6 lat ( w tym ok. 90 dzieci z pełnym wyżywieniem tj. śniadanie, obiad, podwieczorek i ok. 33 dzieci tylko 2 posiłki tj. śniadanie i obiad ) , zapisanych do przedszkola w okresie od 1.01.2013 do 31.08.2013 (z wyjątkiem przerwy wakacyjnej tj. od 15 lipca do 15 sierpnia) . b) ok. 50 dzieci w wieku 7 - 16 lat ( ciepły posiłek jednodaniowy - zupa z pieczywem lub drugie danie z kompotem) oraz żywienie całodzienne grupy kolonijnej w okresie wakacji (około 50 dzieci) c)Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień; c)Dzienny jadłospis obejmuje: śniadanie: ciepłe mleko + dostarczane osobno płatki śniadaniowe różnego rodzaju (płatki kukurydziane, kukurydziano-czekoladowe, kukurydziano-miodowe, itp.), kanapki z pieczywa mieszanego - min. 50% pieczywa ciemnego, herbata, surowy owoc lub warzywo - minimalna waga warzywa lub owocu 50 g/ osobę; obiad: zupa, drugie danie i surówka, kompot lub napój; podwieczorek: kanapka, owoce lub warzywa (w tym sezonowe), herbata lub napój mleczny, lub sok - minimalna waga owocu lub warzywa 70 g/osobę; albo słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne - nie częściej niż 1 raz w tygodniu + owoce (minimalna waga owocu 70g/osobę), herbata lub napój 3.Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i poziomie bezpieczeństwa zgodnym z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. Posiłki nie odpowiadające normom będą wymieniane na miejscu - a w przypadku braku takiej możliwości - następna dostawa następująca po dostawie kwestionowanej, będzie wzbogacona o dodatkowe pozycje żywieniowe, standardowo nie przewidziane w typowym codziennym posiłku. 4.Wymagane jest minimalne zastosowanie produktów przetworzonych na poczet innych wartościowych składników odżywczych. 5.Posiłki musza spełniać wymogi żywienia dzieci zalecane przez Instytut Matki i Dziecka lub Instytut Żywności i Żywienia dla dzieci przedszkolnych w wieku od 2,5 do 6 lat i młodzieży szkolnej. 6.Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać dekadowe jadłospisy na 5 dni przed kolejną dekadą, do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w MENU sugerowane, w ramach przyjętego limitu finansowego, przez Zamawiającego - będą dla Wykonawcy wiążące. 7.Należy mieć na uwadze, że żywieniu podlegać będzie grupa dzieci spożywających posiłki z lekarskimi zaleceniami diety bezglutenowej lub bezmlecznej, bądź diety eliminacyjnej (np. z wyłączeniem jednego lub kilku produktów) - fakt ten należy brać pod uwagę przy tworzeniu jadłospisów. Wymaga się, aby ilość dostarczanych diet odpowiadała ilości określonych w zamówieniu składanym przez Zamawiającego. 8.Wykonawca zapewnia urozmaicenie jadłospisów oraz dostosuje rodzaje podawanych potraw (jadłospis powinien obejmować dania mięsne, pół mięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta . Na jadłospisie winna widnieć gramatura i kaloryczność posiłków. 9.Codziennie w ramach każdego posiłku dla dzieci muszą znaleźć się świeże owoce lub warzywa krojone na miejscu w siedzibie Zamawiającego - dotyczy Przedszkola. 10.Harmonogram dostaw posiłków w ciągu dnia kształtuje się następująco: Przedszkole: a. śniadanie- w godzinach od 7.45 do 8.00; b. obiad i podwieczorek - w godzinach od 11.30 do 11.45. Szkoła: a) obiad - 11.00 do 11,15 11.Odbiór termosów i resztek obiadowych- w godzinach od 14.00 do 15.00. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć ilość posiłków (w tym diet) zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień. W okresie realizacji zamówienia przewiduje się 147 dni (przedszkole) i 130 dni (szkoła) dostawy posiłków i odbioru termosów, resztek posiłków. 12.Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem - pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków dopuszczonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Temperatura dostarczanych posiłków gorących nie powinna spaść poniżej 63oC. 13.Personel Wykonawcy powinien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz HACCP a także aktualne książeczki zdrowia. 14.Mycie i wyparzanie naczyń do przewozu - termosów odbywać się będzie na koszt i przez wykonawcę poza siedzibą zamawiającego. Koszt odpowiednich (posiadających odpowiednie parametry czyszczące) środków czyszczących i higienicznych ponosi Wykonawca. Użyte środki muszą posiadać odpowiednie atesty i świadectwa dopuszczenia do obrotu wydane przez Państwowy Zakład Higieny. 15.Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym w Dębicy. 16.Do obowiązków Wykonawcy należeć również będzie dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z kierownikiem Zamawiającego, za dostarczane posiłki; 17.Wykonawca, na każde żądanie Zamawiającego, przedstawiać będzie wyniki badania mikrobiologicznego żywności. 18.Personel zatrudniony przez Wykonawcę jest zobowiązany uwzględniać i wprowadzać w życie uwagi Zamawiającego - dotyczące sposobu wykonywania usług cateringowych - osobą upoważnioną do przekazywania uwag jest Dyrektor ZSzOI w Pustkowie-Osiedlu - Agnieszka Kania. 19.W ramach nadzoru nad jakością świadczonych usług, Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny posiłków, poprzez dokonywanie sporadycznych, szczątkowych degustacji dostarczanych lub sporządzanych w przedszkolu dań. Wnioski wynikające z takowych degustacji będą wiążące dla Wykonawcy. 20.Reklamacje jakościowe dotyczące serwowanych posiłków zgłaszane będą w drodze bezpośredniej komunikacji pisemnej lub telefonicznej na linii Dyrektor ZSzOI w Pustkowie-Osiedlu - Wykonawca. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu gotowych posiłków na rzecz dzieci i młodzieży szkolnej z Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu . Realizacja poszczególnych dostaw będzie następować sukcesywnie, tj. wg zamówienia złożonego przez Intendentkę dzień wcześniej do godz.15-tej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pustkow.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach